Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Chiajna - Steaua, duelul pretendentelor la promovare

Costin Marinescu

Costin Marinescu
23.11.2012

Sala Sporturilor Chiajna
sâmbătă, 24 noiembrie
ora 17:00

Partida dintre Concordia Chiajna și Steaua București ține capul de afiș al acestui weekend din Liga 1 masculin.

Cele două echipe sunt singurele care și-au anunțat încă de la începutul sezonului intențiile de promovare, sunt neînvinse până în acest moment în compatiție și sunt similare din punct de vedere al structurii loturilor.

Atât Chiajna cât și Steaua au în echipă doi jucători sârbi, maximul de străini permis de regulament, iar pe banca tehnică au câte un antrenor tot din fosta Iugoslavie. Gazda de sâmbătă este pregătită de Vlastimir Vukadinovic, ajutat de Vladimir Lucic, în timp ce Steaua este antrenată de mult mai titratul Mladen Jojic, tehncian ce a scris istorie în baschetul din România pe vremea când pregătea pe CSU Ploiești.

Vasile Ștefan și Horia Codin sunt principalili realizatori ai Concordiei până în acest moment al sezonului. Conform statisticii oficiale ținute la partida dintre ilfoveni și Știința București, Ștefan a marcat 31 puncte iar Codin 20. Cel din urmă a fost și principalul artizan al victorie din etapa trecută, de la Phoenix Galați, meci pe care l-a treminat în double double, cu 17 puncte și 11 recuperări. În niciuna dintre cele două partide nu a evoluat Aleksandar Vuletic, unul dintre sârbii echipei.

De partea cealaltă Steaua are în Milos Petkovic cel mai bun marcator. Sârbul are o medie de 34 de puncte pe meci și este și liderul L1M la această categorie statistică. Vojin Svilar, celălalt străin din lotul ”militarilor”, este al doilea realizator al echipei, cu 20.7 puncte pe meci. Parafrazându-l pe Jojic, în acest sezon Steaua ”a avut ocazia și a omorât” adversarii. CU SCM 2 Craiova s-a impus la peste 100 puncte diferență iar pe Phoenix GL a învins-o la 80, de aici și cifrele impresionate ale celor doi jucători.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în presezon, la Cupa Steaua. Chiajna s-a impus în acel meci cu 78 - 67, dar în acel meci cele doi antrenori nu s-au bazat decât pe un singur străin fiecare deoarece Petrovic și Svilar nu au evoluat.

Partida de sâmbătă va avea loc la Sala Sporturilor Chiajna și va începe la ora 17:00. Arbitrii întâlnirii vor fi Alexandru Vasile și Dragoș Stan.

Foto: steauabaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!