Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Christian Chițu și Bogdan Popa continuă la CSM Petrolul Ploiești

Christian Chițu și Bogdan Popa continuă la CSM Petrolul Ploiești

CSM Petrolul Ploiești și-a asigurat serviciile lui Christian Chițu și Bogdan Popa pentru sezonul 2022/2023. Cei doi jucători români continuă la formația antrenată de Mihai Popa.

Chirstian Chițu va împlini 23 de ani în luna august a acestui an. El măsoară 1.98 metri și este un jucător de pozițiile 2-3. În sezonul precedent a jucat 28 de partide în LNBM cu o medie de 25 de minute petrecut pe parchet, interval în care și-a trecut în cont 7.7 puncte, 3.2 recuperări, 1.5 pase decisive și 8.3 la eficiență.

Chițu a debutat în baschetul de seniori la CSM Sighetu Marmației, după care a mai trecut pe la Steaua București și ABC Athletic Neptun Constanța.

Bogdan Popa este originar din Ploiești, măsoară 2.12 metri și va împlini 25 de ani la începutul lui iunie. Jucătorul de poziția 4 a bifat 29 de prezenți în LNBM în sezonul 2021/2022 și a avut cifre statistice de 5.2 puncte, 2.6 recuperări și 5.3 la eficiență.

În stagiunea viitoare, Bogdan Popa va depăși cel mai probabil borna celor 100 de meciuri jucate în Liga Națională de Baschet Masculin. În cariera lui a mai trecut pe la Steaua București, SCM U Craiova, SCM Timișoara și FC Argeș Pitești.

Cei doi români sunt primii jucători acontați de CSM Petrolul Ploiești pentru sezonul 2022/2023. Vlad Negoițescu va părăsi formația prahoveană și se va alătura celor de la Steaua București, echipă la care a mai evoluat de-a lungul timpului.

foto: csmploiești.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!