Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Christian Jones este noul jucător al lui FC Argeș Basketball

Christian Jones este noul jucător al lui FC Argeș Basketball

În cursul zilei de sâmbătă, 6 ianuarie, FC Argeș Basketball a anunțat transferul lui Christian Jones, un baschetbalist american în vârstă de 30 de ani, care a mai evoluat în acest sezon în Cipru, la AEK Larnaca.

Originar din Arlington, Texas, Jones s-a născut în 6 iulie 1993 și a jucat patru ani pentru St. John’s Red Storm. Apoi, în stagiunea 2016-2017, jucătorul de 2.01 metri și-a încheiat cariera universitară la University of Nevada, Las Vegas, unde a avut medii de 10.6 puncte, 6.8 recuperări și 1.0 pase decisive.

În primul sezon ca profesionist, Jones a jucat în Islanda, la Keflavik, și în Germania, la Oldenburg, după care a făcut pasul spre prima ligă a Ucrainei, evoluând pentru BC Khimik. Au urmat stagiuni în care a jucat în Ungaria (Sopron KC) și Bulgaria (BC Balkan Botevgrad).

În ediția 2022-2023, Jones a evoluat atât în Rusia, la Avtodor Saratov, cât și în Liga ABA, la Mornar Bar. Apoi, în această vară, s-a transferat în Cipru, la AEK Larnaka, unde a avut medii de 11.4 puncte, 6.8 recuperări și 1.5 pase decisive.

Christian Jones este un jucător de poziția 3 care va întări lotul lui Nebojsa Vidic. FC Argeș Basketball are un bilanț de zece victorii și patru înfrângeri și ocupă poziția secundă în grupa B a Ligii Naționale.

Gruparea argeșeană nu are programat niciun joc în runda a 16-a.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Intariri
    E de bine - vom putea lupta la medalii.
    🏀🟣👍

    cu 4 luni în urmă (06.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!