Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cibona Zagreb, cel mai titrat adversar al Energiei Târgu Jiu din competițiile europene

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.12.2015

Energia Târgu Jiu începe mâine lunga și dificila cursă pentru calificarea în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, cu un prim duel în Grupa S din faza Top32 a competiției. Jucătorii gorjeni vor juca în Croația cu unul din numele importante din baschetul european, Cibona Zagreb. Confruntarea dintre cele două formații este programată miercuri, 16 decembrie, începând cu ora 19:30 a României, jocul urmând să fie transmis în direct de FIBA prin intermediul paginii oficiale de YouTube.   

Energia s-a calificat în faza Top32 a celei de-a treia competiții ca importanță de pe „Bătrânul Continent”, după ce a terminat pe locul 1 în Grupa K din sezonul regulat. Porter Troupe, Callistus Eziukwu, Lamont Mack și compania au încheiat respectiva grupă cu o singură înfrângere din 6 meciuri, trecând pe rând de toate cele trei adversare, AEK Larnaca, Sigal Prishtina și BC Astana. Pe plan intern, după un start modest, formația din orașul lui Brâncuși a început să lege victoriile, având în acest moment 4 succese la rând, ocupând poziția a 8-a cu 6 victorii și 5 înfrângeri, dar și un meci mai puțin disputat.

De cealaltă parte, prima adversară a Energiei, legendara Cibona Zagreb, este cea mai titrată echipă a baschetului croat cu 18 titluri la activ, dar şi 2 tiluri în Euroligă, respectiv un trofeu în Liga Adriatică. Trupa pregătită de Slaven Rimac, vicecampioană naţională, este la ora actuală pe locul 12 în Liga Adriatică cu 5 meciuri câştigate şi 9 pierdute. În prima fază din FIBA Europe Cup, croații au terminat pe locul 2 în Grupa B cu 3 victorii şi 3 înfrângeri, având în față nume precum Antwerp Giants, Benfica Lisabona și KC Sopron. 

Antrenorul celor de la Cibona Zagreb este Damir Mulaomerovic, după ce Slaven Rimac a fost de curând concediat de la cârma echipei, în urma rezultatelor modeste. Printre jucători îl regăsim şi pe croatul Ivan Siriscevic, fost component al BC Timişoara, lotul fiind completat de James Florence (SUA), Filip Kruslin (Croația), Zan Sisko (Slovenia), Marin Rozic (Croația), Nik Slavica (Croația), Dominik Mavra (Croația), Nebojsa Joksimovic (Slovenia), Andrija Zizic (Croația) și Ivica Zubac (Croația). 

Având avantajul terenului propriu, dar și a experienței dobândite de-a lungul timpului în competițiile europene, se poate spune că Cibona pleacă cu prima șansă în confruntarea de mâine cu Energia. Totuși, nu trebuie să uităm bilanțul mai puțin bun al croaților, coroborat cu forma foarte bună a oltenilor, respectiv moralul ridicat și pofta de baschet din ce în ce mai mare. Cu siguranță Energia Târgu Jiu și-a câștigat respectul în urma rezultatelor din ultimele două sezoane, iar la Zagreb va avea șansa sa să obțină cele două puncte puse în joc.

În celălalt meci al grupei, francezii de la STB Le Havre vor da piept pe teren propriu cu lituanienii de la Pieno Zvaigzdes, azi, 15 decembrie, cu începere de la ora 20:30.  

Cele patru formații se vor întâlni fiecare cu fiecare, pe sistemul tur-retur, și se vor califica mai departe primele două clasate. 

*Foto: Facebook KK Cibona

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!