Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cifrele victoriei obținute de CSM Oradea în fața Benficăi

Cifrele victoriei obținute de CSM Oradea în fața Benficăi

CSM CSU Oradea a deschis aseară (08.12) faza a doua din FIBA Europe Cup cu o victorie în fața lui Benfica Lisabona, 68-56.

Bihorenii au bifat o primă repriză excelentă în atac, cu 49 de puncte înscrise, perioadă în care au încasat 30 de puncte din partea lusitanilor. Doi oameni s-au remarcat în mod special pentru Oradea în cele două sferturi, Stephen Holt și Kris Richard contribuind împreună pentru 30 de puncte.

„Leii roșii” aveau pe atunci 9/18 din spatele arcului de cerc și 53% din acțiune, în timp ce Benfica stătea cu 3/14 de la distanță.

Portughezii au câștigat un singur parțial în acest meci, cel de-al treilea, dar pe acela l-au adjudecat cu 11 puncte diferență (21-10), în vreme ce Oradea a luat cu cel mult 10 puncte diferență un sfert, pe cel inaugural  (30-20).

În privința aruncărilor din interiorul arcului de cerc, Oradea a coborât la 47% până la final, acest capitol fiind adjudecat de Benfica, vizitatorii având 54%. În schimb aruncările de 3 le-au intrat într-un procent mai mare amfitrionilor (36-23%), iar la linia de fault Benfica a avut o încercare în minus (7/11 față de 7/12), de aici procentajul mai bun.

Lupta la nivelul recuperărilor a fost tranșată de portughezi (38-35), iar la assist-uri Oradea a stat mai bine (23-18), având trei jucători cu cel puțin 4 pase decisive trecute în cont (Holt, Richard și Green). În privința acestui capitol, jumătate din assist-urile Benficăi le-a reușit Jose Barbosa (9).

După ce până la pauză oaspeții au comis 11 turnovers, a venit și rândul Oradiei să piardă posesiile după reluare, bihorenii ajungând la un total de 18, după ce aveau 8 în primele două sferturi. În schimb, trupa antrenată de Cristian Achim a adunat 11 intercepții, câte trei fiind reușite de Richard și Bickauskis.

Defensiva roș-albaștrilor s-a remarcat cu precădere în sferturile doi și patru, când s-au încasat doar 15 puncte. În privința ultimului sfert, Oradea a lăsat două reușite din acțiune în dreptul Benficăi, ambele după trecerea jumătății parțialului.

Patru baschetbaliști a avut Oradea în double figures, dintre aceștia Stephen Holt fiind aproape de double-double (17 puncte, 8 recuperări). Kris Richard (16 puncte), Alex Gavrilovic și Nikola Markovic (10 puncte) au continuat lista marcatorilor. Benfica a avut doi sportivi cu 10+ puncte, pe Frank Gaines (13) și Jose Silva (12).

CSM Oradea întâlnește o altă formație portugheză în etapa a doua a Grupei K, pe Sporting Lisabona, care a trecut de Trefl Sopot aseară cu 83-72. Duelul de la Lisabona este programat pe 15 decembrie de la ora 21.00.

 

*foto: fiba.basketball/europecup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!