Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine este Germani Brescia, următoarea adversară a lui U-BT din EuroCup

Cine este Germani Brescia, următoarea adversară a lui U-BT din EuroCup

După trei săptămâni de pauză, U-BT Cluj-Napoca revine în EuroCup, acolo unde primește vizita lui Germani Brescia, a doua formație italiană pe care campioana României o întâlnește în acest sezon.

Chiar dacă baschetul a avut o lungă tradiție în Brescia de-a lungul secolului trecut, Germani Brescia este o formație înființată de-abia în 2009. În deceniul trecut, trupa din Lombardia a petrecut câțiva ani în divizia secundă a Italiei iar, în 2016, a promovat în Lega A.

După accederea pe prima scenă a baschetului italian, cele mai mari performanțe ale Bresciei au fost: o finală a Cupei Italiei (2018), două semifinale ale Cupei Italiei (2017, 2022) și două locuri trei la finalul sezonului regulat (2018, 2022).

De asemenea, începând cu stagiunea 2018-2019, Brescia a participat de trei ori în EuroCup, reușind să ajungă în Top 16, în 2020. În ediția precedentă, alb-albaștrii nu au evoluat în prestigioasa competiție europeană iar focusarea pe campionatul intern a dat roade, terminând sezonul regulat pe locul al treilea.

Ghinion pentru Brescia: trei meciuri pierdute la un punct

Prin urmare, Brescia a revenit în EuroCup, acolo unde ocupă locul al treilea în grupa A, cu un bilanț de 2-2. Italienii au pierdut cu Joventut Badalona (63-80) și cu JL Bourg (69-71) și au câștigat cu Prometey (104-70) și cu Ulm (98-90).

În Lega A, Brescia are trei partide câștigate (88-83 vs. Varese, 82-81 vs. Scafati, 83-68 vs. Tortona) și patru meciuri pierdute (77-78 vs. Olimpia Milano, 81-82 vs. Brindisi, 97-98 vs. Pesaro, 92-99 vs. Treviso). Așadar, trei din cele patru înfrângeri ale Bresciei au venit la o diferență de un singur punct.

Formația ce joacă meciurile de pe teren propriu în PalaLeonessa, o arenă cu o capacitate de 5200 de oameni, este antrenată din 2021 de Alessandro Magro, un tehnician care le-a mai pregătit pe Fulgor Omega și MKS Dabrowa Gornicza. De asemenea, antrenorul italian a mai lucrat, ca secund, pentru Livorno Basket, Montepaschi Siena, Leonessa Brescia și Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Șase americani și șase italieni în lotul lui Magro

Brescia are în lot șase americani (Kenny Gabriel, CJ Massinburg, Troy Caupain, Michael Cobbins, Tai Odiase, David Moss) și șase italieni (Amedeo Della Valle, John Petrucelli, Christian Burns, Tomasso Laquintana, David Cournooh, Nikola Akele).

În urmă cu trei săptămâni, în duelul cu Bourg, Caupain și Cobbins au suferit accidentări, iar primul nu a mai jucat de-atunci. Rămâne de văzut care va fi disponibilitatea lui în partida cu U-Banca Transilvania, însă acesta ar reprezenta o pierdere importantă pentru italieni.

În cele patru partide disputate în EuroCup, Caupain are medii de 14.5 puncte, 4.0 pase decisive și 3.5 recuperări. Din lotul lui Magro se mai remarcă Della Valle (15.8 puncte, 4.8 recuperări) și CJ Massinburg (11.8 puncte, 5.0 recuperări, 2.5 pase decisive).

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca nu are jucători accidentați, însă anumite lucruri s-au schimbat și în lotul lui Mihai Silvășan. Jordan Taylor, fundașul titular al alb-negrilor, a fost înlocuit cu Nemanja Gordic, un baschetbalist sârbo-bosniac cu experiență foarte mare la nivel de Euroligă și EuroCup.

În weekend, ardelenii nu au întâmpinat probleme, pe teren propriu, în fața lui CSM Târgu Jiu, impunându-se la o diferență de 30 de puncte: 92-62. Liderii gazdelor au fost Stefan Bircevic (18 puncte), Victor Sanders (13 puncte), Patrick Richard (12 puncte) și Karel Guzman (11 puncte).

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Germani Brescia are loc miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19:30, și va putea fi urmărită pe unul din canalele Prima Sport.

*foto: pallacanestrobrescia.it

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!