Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine este Happy Casa Brindisi, prima adversară pentru CSM Oradea în preliminariile BCL

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.09.2023

Cine este Happy Casa Brindisi, prima adversară pentru CSM Oradea în preliminariile BCL

CSM Oradea se pregătește pentru noul sezon european. Bihorenii își vor începe aventura în preliminariile Basketball Champions League, cu un turneu de calificare organizat la Antalya. În cazul în care vor câștiga toate cele trei meciuri, vicecampionii României vor juca într-o grupă cu VEF Riga, Darussafaka și Lenovo Tenerife.

În caz contrar, experiența europeană a orădenilor din acest sezon nu va lua sfârșit, iar aceștia vor juca în grupele FIBA Europe Cup, alături de Legia Varșovia, Levice/AEK Larnaca și Kataja Basket/BC Chernomorec/Boras Basket. Meciurile de calificare în grupele Champions League sunt programate între 27 septembrie și 1 octombrie.

Happy Casa Brindisi este adversarul din primul tur pentru Leii Roșii. Italienii au terminat pe locul al șaptelea la finalul sezonului regulat din Serie A și au fost eliminați în sferturile de finală din play-off de Virtus Bologna, cu scorul de 3-0 la general.

La începutul acestei veri, președintele echipei, Nando Marino, a anunțat obiective îndrăznețe pentru echipa sa, lucru care se reflectă în campania de achiziții curajoasă a echipei. Adversara Oradiei începe stagiunea cu un contingent format din șapte străini, majoritatea veniți în această vară.

Singurul baschetbalist străin păstrat în lot este  extrema Joonas Riisma. Între nou-veniți se regăsesc cinci americani (Jamel Morris, Jeremy Senglin, Wendell Mitchell, Jajuan Johnson și Nathan Laszewski) și un ceh (Tomas Kyzlink). Printre transferuri se mai găsesc și italienii Tommaso Laquintana și Eric Lombardi. De asemenea, echipa este pregătită de Fabio Corbani din această vară.

Brindisi este o echipă familiară urmăritorii baschetului românesc. Echipa din Italia a întâlnit-o pe U-BT Cluj în sezonul regulat al ediției din 2021/22 al Basketball Champions League. Ardelenii au avut câștig de cauză în ambele rânduri împotriva formației pregătite de Francesco Vitucci, impunându-se cu 104-94 pe teren propriu și cu 76-71 în deplasare.

Formația din Sudul Italiei a fost înființată în 1992 și a obținut promovarea pentru prima oară în istorie în sezonul 2009/10, când a terminat pe primul loc în LegaDue. Brindisi nu a rezistat decât un an în primul eșalon, dar a revenit rapid, în 2012/13 și nu a mai retrogradat de atunci.

Echipa a reușit să își facă apoi un nume și în Europa, jucând în sezonul 2014/15 în FIBA EuroChallenge pentru ca un an mai târziu să ajungă și în EuroCup. După trei ani de pauză, Happy Casa a revenit în competițiile europene și a jucat trei sezoane în Basketball Champions League.

În stagiunea anterioară, Brindisi, antrenată de Francesco Vitucci, a jucat în FIBA Europe Cup, dar nu a reușit să treacă de prima fază a grupelor după ce a avut un bilanț de 3-3 din meciurile cu BC Kalev/Cramo, Budivelnik și Donar Groningen.

Disputa dintre CSM Oradea și Happy Casa Brindisi are loc miercuri, 27 septembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărit în exclusivitate pe canalul de YouTube Basketball Champions League/

*foto: newbasketbrindisi.it

6 comentarii la aceasta stire:
  • gabriel.eftimie :

    Dificil
    Era un meci greu indiferent de lot, dar acum fără Tarolis și cu alti jucători care nu s-au antrenat în ultima săptămână calificarea e în categoria miracolelor.

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    Oradea
    Știm cu toții ca e greu și foarte greu... Dar cumva trebuie sa ne fie și noua rușine ca avem o singura echipa care contează cu adevărat și aia este U BANCA TRANSILVANIA! În rest nu avem capacitatea sa formam 2. .3 echipa bune care sa se bata ÎN BCL! RAPID, ORADEA, DINAMO de la care ma așteptăm lq mai mult au dezamăgit lamentabil în perioada de transferuri!

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Gluma?
      Dacă e o ironie o înțeleg. Dacă nu e ironie - ești penibil!

      cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Chiar nu era cazul ca Oradea...
    ...să pună în scenă piesa asta cu accidentați și jucatori care nu s-au antrenat și vezi Doamne că de aia a fost greu spre imposibil și au pierdut. Pur și simplu cu lotul și antrenorul pe care le au nu au cum să se califice. Măcar de puneau problema așa, demn. Dar nu, au ales varianta telenovelă. Că deh, aia ține și place majorității publicului propriu.

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :))
      Da, isi scoate Tarolis mana din ghips ca sa fii tu linistit ca nu incepe vreo telenovela. Absolut penibil.

      cu 7 luni în urmă (27.09.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca B S :

    -
    de ce erau supărați că n-au ieșit campioni dacă la nivelul ăsta de pretenții sunt în cupele europene?

    cu 7 luni în urmă (27.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!