Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine este Kangoeroes Mechelen, formația pe care CSM Oradea o întâlnește în etapa a treia din grupele FIBA Europe Cup

Cine este Kangoeroes Mechelen, formația pe care CSM Oradea o întâlnește în etapa a treia din grupele FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea are în față un meci foarte important în grupa E din FIBA Europe Cup, „leii roșii” primind vizita belgienilor de la Kangoeroes Mechelen în etapa a treia. Duelul va avea loc miercuri seara, 26 octombrie.

Mechelen este un club relativ tânăr, cu puțin peste 10 ani de la înființare, perioadă în care a câștigat liga secundă a Belgiei, dar nu a obținut atunci licența pentru a jucat în primul eșalon, și în sezonul anterior a devenit vicecampioana țării. Echipa este la prima participare în cupele europene, clasarea în Belgia asigurând clubului un loc direct în faza grupelor în FIBA Europe Cup.

Lotul lui Mechelen cuprinde 13 jucători, dintre care 8 sunt autohtoni, 4 americani și unul croat. Wen Mukubu este de amintit din această listă, el fiind desemnat MVP al sezonului precedent în partea belgiană din BNXT League, sportivul de pe poziția 3 împlinind în această vară 39 de ani. Tot un veteran al lotului este și Domien Loubry, în vârstă de 37 de ani, iar DeAndre Davis și Larry Thomas au avut experiențe în mai multe țări în trecut. Brian Fobbs, Richmond Aririrguzoh și Jonas Foerts sunt printre liderii echipei în actuala campanie europeană.

Antrenorul echipei, Kristof Micheils, a fost desemnat cel mai bun antrenor al ligii belgiene în 2021/2022 și se află la cârma lui Kangoeroes Mechelen de doi ani. Acesta impune un stil de joc foarte atletic, Mechelen având procentaje foarte interesante mai ales din spatele arcului de cerc în FIBA Europe Cup, 47% și 40.0 recuperări în medie pe meci, pe lângă 24.5 assist-uri.

Un internațional român a făcut parte din lotul echipei în trecut

Alex Olah este printre numele care s-au regăsit în trecut în lotul lui Mechelen, internaționalul român jucând în Belgia în sezonul 2018/2019. Tot la echipa belgiană a jucat, cu câteva stagiuni înainte, și Toarlyn Fitzpatrick, fost jucător al celor de la FC Argeș Pitești.

Duelul cu belgienii o să fie primul pe plan internațional pentru Oradea cu o echipă din acea țară. Potrivit csmoradea.ro, Belgia devine a 20-a țară pe lista bihorenilor în privința adversarilor din cupele europene.

Spre deosebire de FIBA Europe Cup, unde are 2-0 bilanț, Kangoeroes Mechelen a încasat două înfrângeri în primele patru etape din partea belgiană a BNXT League. Într-un asemenea caz au marcat un minim negativ de puncte până acum în sezon, 65, în confruntarea cu RSW Liege Basket, pierdută la 16 puncte diferență.

Întâlnirea de miercuri, 26 octombrie, din Oradea Arena va începe la ora 19.00 și poate fi urmărită pe Digisport 4, respectiv YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!