Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine este Keila KK, următorul adversar pentru CSO Voluntari în ENBL

Cine este Keila KK, următorul adversar pentru CSO Voluntari în ENBL

CSO Voluntari are parte de o pauză de peste o săptămână între două meciuri și revine pe parchet marți, 24 octombrie, cu un duel în European North Basketball League. Oponenta ilfovenilor este Keila KK, o formație din Estonia.

Keila Korvpallikool Coolbet își va face debutul în această competiție, devenind astfel a treia grupare estoniană prezentă în istoria ENBL, după Kalev/Cramo și Tartu Ulikool. Istoria adversarei lui CSO Voluntari are parte de momente mai importante în special după 2020, an în care Keila a obținut promovarea în eșalonul secund din Estonia. După două sezoane petrecute la acel nivel, în vara lui 2022 a urmat debutul în Korvpalli Meistriliiga și în liga comună dintre Letonia și Estonia.

Formația din orașul aflat la 30 de kilometri de Tallinn s-a bazat pe mai mulți jucători autohtoni tineri și pe câteva nume cu experiență, iar aceste detalii au dus-o pe Keila în semifinala ligii estoniene. În plus, primul sezon petrecut în liga Letoniei și Estoniei a adus un bilanț de 11 victorii și 19 înfrângeri, suficient pentru clasarea pe locul 12 din cele 16 participante.

Voluntari o urmează astfel pe Craiova în istoria duelurilor dintre echipele ce reprezintă România și Estonia. Oltenii s-au întâlnit anul trecut în preliminariile FIBA Europe Cup cu Kalev/Cramo și au pierdut la cinci puncte, 79-84, diferență care le-a asigurat prezența pe tabloul principal din postura de lucky loser.

Antrenată de Peep Pahv, Keila se bazează în special pe jucători autohtoni, cel mai experimentat fiind extrema de forță Kaido Saks, în vârstă de 37 de ani. Acestora li se adaugă Karlis Zunda (Letonia), Denis Krestinin (Lituania), Luka Majstorovic (Serbia), Andrii Myronenko (Ucraina) și americanul Kevin Johnson. Cel din urmă menționat s-a regăsit anul trecut în lotul lui CSM Focșani, pentru care a adunat medii de 13.0 puncte, 3.4 recuperări și 2.7 pase decisive în 31 de meciuri la nivelul Ligii Naționale.

Keila a disputat cinci meciuri în liga Letoniei și Estonie până în prezent, a șasea confruntare fiind progmată în cursul acestei zile (22.10). Adversara lui CSO Voluntari se va duela acasă cu TAL TECH Tallinn. Înaintea acestei partide, Keila are 2-3 bilanț și ocupă locul 11.

La nivel statistic, Johnson și Majstorovic sunt liderii estonienilor cu 16.6, respectiv 14.8 puncte în medie, cel din urmă fiind principalul recuperator (9.2). În double digits la puncte se află alți doi jucători, fiind vorba despre Karlis Zunda și Andrii Myronenko.

Fosta deținătoare a Cupei României merge în Estonia după ce a avut ultimul meci oficial pe 13 octombrie, pe terenul Rapidului. Elevii lui Ainars Bagatskis au completat atunci o revenire spectaculoasă și au trimis meciul în overtime, dar au pierdut în cele din urmă cu 89-83, rezultat care i-a dus la 2-2 bilanț în Conferința A din Liga Națională.

Spre deosebire de Keila, CSO Voluntari a debutat deja în ENBL, fiind chiar formația care a deschis noua ediție, în deplasarea de la Siauliai. Atunci, ilfovenii au prins un ultim sfert mai modest și au cedat în Lituania cu 85-77. Trevon Allen (22 de puncte), JT Shumate (15 puncte) și Kwamain Mitchell (10 puncte) au fost liderii ofensivi ai Voluntariului.

Meciul din Keila Tervisekeskus, în European North Basketball League, va avea loc marți (24.10) începând cu ora 19.30 și va putea fi urmărit pe canalul de YouTube al întrecerii.

*foto: Facebook Keila Coolbet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!