Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine este KK Dubrava, prima adversară pentru SCM Timișoara din Alpe Adria Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.10.2023

Cine este KK Dubrava, prima adversară pentru SCM Timișoara din Alpe Adria Cup

SCM Timișoara se pregătește pentru debutul într-un nou sezon european. Alb-violeții vor lua pentru al doilea an la rând startul în Alpe Adria Cup, competiție ce va aborda un nou format începând cu acest an. Unsprezece echipe vor porni în lupta pentru trofeu. Acestea vor fi repartizate în două grupe de cinci, respectiv șase echipe, din care vor trece mai departe primele două clasate pentru penultimul act.

Bănățenii sunt repartizați în grupa B, alături de alte cinci formații. Primii adversari vor fi croații de la KK Dubrava Furnir, grupare cu sediul în Zagreb. Confruntarea va avea loc miercuri, 18 octombrie, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

Clubul din Zagreb a luat naștere în 1976, sub numele de Dubrava Basketball Club. Timp de 15 ani, acesta a acționat doar la nivel juvenil, reușind să obțină câte o medalie de bronz, respectiv aur în campionatele naționale de juniori din anii 1986 și 1987.

Ușor-ușor, clubul a făcut pasul și către nivelul de seniori, în sezonul 1993/94. Trei sezoane mai târziu urma și debutul european, sub numele de KK Benston Zagreb. Benston a evoluat în FIBA Korac Cup, reușind performanța impresionantă de a termina neînvinsă în faza grupelor, unde s-a duelat cu Maccabi Rishon LeZion, Levallois SCB și Sparta Praga.

Gruparea din capitala Croației a ajuns astfel în faza șaisprezecimilor din postura de lider și a dat piept cu CSK VVS Samara, de care a trecut cu 179-145 la general. Aventura s-a oprit în optimile de finală, când Benson a cedat în fața turcilor de la Tofaș Bursa cu 115-113 la general. Tofaș avea să obțină medalia de argint în ediția din acel an a Korac Cup.

La începutul sezonului 2000/01, Benson și-a schimbat numele în KK Dona, dar doar pentru un singur sezon, înainte de a trece la KK Dubrava. Cinci ani mai târziu, echipa a retrogradat în a doua divizie, unde a petrecut un singur sezon.

Cea mai recentă promovare a venit în sezonul 2017/18. De atunci, Dubrava Furnir nu a mai evoluat în al doilea eșalon din Croația, iar între timp a ajuns să evolueze și în Alpe Adria Cup, competiție în care bifează al doilea sezon consecutiv. Formația din Zagreb are doar un succes la activ aici, 71-67 cu Oberwart.

În debutul noului sezon din Premijer Liga, prima divizie din Croația, Dubrava Furnir Zagreb are un bilanț de 2-2. După eșecuri cu 91-100 cu Alkar și 94-100 cu Skrljevo, elevii lui Jeronimo Sarin au bifat două victorii consecutive: 95-88 cu Zabok și 109-90 cu Bosco.

Elvețianul Toni Rocak este cel mai prolific baschetbalist de la Dubrava în debutul noului sezon, el având medii de 18.5 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Surpriza plăcută este tânărul autohton Mihael Kos, care înregistrează medii de 13.5 puncte și 4.5 recuperări. Un alt croat, în vârstă de 24 de ani, Mateo Vidovic, are în medie 14.3 puncte, 4.3 recuperări și 3.5 pase decisive.

Disputa dintre SCM Timișoara și KK Dubrava Furnir este programată miercuri, 18 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

*foto: Facebook/Košarkaški klub Dubrava

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!