Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cine sunt adversarii Craiovei în Liga Balcanică?

Ionuț Greere

Ionuț Greere
23.09.2014

Pentru al doilea an consecutiv, SCM Universitatea Craiova va participa în Liga Balcanică. Oltenii sunt prezenți la startul competiției grație unei invitații primite din partea forului balcanic.

Față de sezonul precedent, sistemul de desfășurare al  Ligii Balcanice este complet diferit. Participă 10 echipe împărțite în două grupe de câte 5. Se califică mai departe primele patru din fiecare grupă și se vor alcătui alte două grupe de câte 4 echipe.

SCM Universitatea Craiova face parte din grupa B alături de KK Kozuv (Macedonia), KB Sigal Prishtina (Kosovo), KS Vllaznia Shkodra (Albania) și KK Mornar (Muntenegru).

Trupa lui Mandic debutează pe teren propriu, pe 21 octombrie cu macedonenii de la Kozuv și va încheia prima fază a grupelor tot în Polivalenta din Bănie, anul viitor, pe 27 ianuarie când va da piept cu Mornar.

PROGRAM

21.11.2014 SCM U Craiova – KK Kozuv
28.11.2014 KB Sigal Prishtina – SCM U Craiova
11.11.2014 SCM U Craiova - KS Vllaznia
26.11.2014 KK Mornar – SCM U Craiova
17.12.2014 KK Kozuv – SCM U Craiova
13.01.2015 SCM U Craiova - KB Sigal Prishtina
20.01.2015 KS Vllaznia – SCM U Craiova
27.01.2015 SCM U Craiova – KK Mornar

Cine sunt adversarii echipei craiovene?

KK KOZUV (MACEDONIA)

O mai veche cunoștință a craiovenilor, cele două echipe s-au întâlnit și în ediția precedentă a BIBL. Macedonenii s-au impus în propriul fief cu scorul de 84-78, iar în Bănie oltenii și-au luat revanșa cu 72-61. A fost meci în care Mirko Kovac a avut cea mai bună prestație în maieul alb-albastru cu 22 de puncte, iar pivotul James Tyler a terminat meciul în double-double, cu 10 puncte și 20 de recupeări. Kozuv a terminat sezonul 2013 pe locul 2 în prima ligă macedoneană și este antrenată de Marco Icelic. Kozuv s-a întărit cu Uros Lukovic de la Kumanovo, acolo unde a veoluat în ultimele trei sezoane

KB SIGAL PRISHTINA (KOSOVO)

Ca și oltenii, kosovarii se află la al doilea sezon consecutiv în Liga Balcanică. Cele două echipe s-au întâlnit în sezonul precedent. Craiova a câștigat în deplasare cu scorul de 83-72, dar a pierdut dramatic meciul din Sala Polivalentă, 85-86. Kosovarii au mers în faza a doua a competiției, fiind eliminați după două înfrângeri.

KK MORNAR (MUNTENEGRU)

Muntenegrenii au fost principalii ”vinovați” pentru schimbarea sistemului din sezonul precedent. Mornar s-a înscris în cometiție și apoi s-a retras. La echipă a revenit și Ivan Jelevic de la BC Mureș Tg. Mureș. În sezonul petrecut din România, Jelevic a terminat sezonul cu medii de 11.5 puncte pe meci și 2.4 recuperări. Echipa este antrenată de Dejan Labovic și evoluează în sala Topolica cu o capacitate de 2500 de locuri. De asemenea, Mornar a terminat SuprLiga din Muntenegru pe locul 2 și a pierdut în playoff în fața formației Zeta Golubovici.

KS VLLAZNIA (ALBANIA)

Formația albanează este cu siguranță o necunoscută pentru trupa lui Mandic. Albanezii au în componență  și doi jucători ddin Muntenegru, unul din Bosnia și unul din Slovenia. Aceștia dispun de o echipă tânără, cu o medie de 23 ani. Cel mai vârstnic jucător este Fation Taraboshi (27 ani). Vllaznia evoluează în meciurile de pe teren propriu într-o sala de 1200 de locuri.

Din grupa A fac parte echipele KK Kumanovo (Macedonia); KB Peja (Kosovo), KK Teodo (Muntenegru), KK Sutjeska (Muntenegru) și BC Rilski Sportist (Bulgaria).

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    mare aberatie
    Este o mare aberatie inscrierea in BIBL.Este o zicala celebra:"cine fuge dupa doi iepuri nu prinde niciunul".Asa o sa fim noi anul asta.N-o sa facem nimic nici in BIBL ,NICI IN CAMPIONAT

    cu 9 ani în urmă (25.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!