Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clasament. Explicăm situaţia locurilor 3-6, aflate la egalitate de puncte după 13 etape

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
15.12.2011

Cu două etape înaintea terminării primei jumătăţi în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin patru echipe se află la egalitate de puncte şi se situează pe locurile 3-6.

Conform regulamentului în vigoare două sau mai multe echipe aflate la egalitate de puncte se departajează pe baza rezultatelor din meciurile directe. Acesta este primul criteriu.

Şi cum vorbim despre patru echipe, pe baza rezultatelor consemnate în confruntările directe se stabileşte un clasament între formaţiile în cauză.

Echipele aflate la egalitate de puncte, 22 pentru fiecare, după 13 etape disputate, sunt CSM Oradea, CSU Ploieşti, BC Mureş şi Gaz Metan Mediaş.

Iată rezultatele confurntărilor directe între aceste echipe în turul campionatului:

 Meci   Scor 
 CSM Oradea vs CSU Ploieşti   86-79 
 Gaz Metan Mediaş vs BC Mureş   87-79 
 BC Mureş vs CSM Oradea   79-86 
 Gaz Metan Mediaş vs CSU Ploieşti   0-20* 
 Gaz Metan Mediaş vs CSM Oradea   76-75 
 CSU Ploieşti vs BC Mureş   73-77 

* scor de forfait, nu se acordă niciun punct echipei în cauză

Pe baza acestor rezultate constatăm că CSM Oradea a strâns cele mai multe puncte în confruntările directe cu echipele alături de care se află la egalitate în lasamentul general al Diviziei A. În rest, celelalte trei au adunat acelaşi număr de puncte în acest clasament special. În astfel de situaţii următorul criteriu de departajare este calcularea coeficientului pe baza punctelor marcate raportat la cele încasate în confruntările dintre cele trei echipe.

Iată însă configuraţia clasamentului în patru:

 Pos   Echipă   MJ   V/Π  Coşav.   Pt 
 1.   CSM Oradea   3   2/1   247:234   5 
 2.   CSU Ploieşti   3   1/2   172:163  4 
 3.   BC Mureş   3   1/2   235:246   4 
 4.   Gaz Metan Mediaş   3   2/0/1   163:174   4 

Oradea are un punct mai mult decât celelalte şi se clasează astfel pe locul 3 în Divizia A. Astfel, se trece la alcătuirea unui clasament între echipele care au acelaşi număr de puncte acumulate în ierarhia de mai sus. Adică CSU Ploieşti, BC Mureş şi Gaz Metan Mediaş:

 Pos   Echipa   MJ   V/Π  P 
 1.   BC Mureş   2   1/1   3 
 2.   CSU Ploieşti   2   1/1   3 
 3.   Gaz Metan Mediaş   2   1/0/1   2 

BC Mureş a învins în meci direct pe CSU Ploieşti şi astfel se situează pe locul 4.

Gaz Metan Mediaş ocupă, în aceste condiţii, locul 6 în clasament. Dacă nu ar fi pierdut meciul cu CSU Ploieşti prin forfait ci pur şi simplu în teren, formaţia de pe Târnava Mare se situa pe locul al 2-lea, în faţa lui CSU Atlassib Sibiu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mofa :

    clasament
    "Ain't that cute?! But it's wrooooong!" :))
    Ceea ce este clar, este ca Oradea este pe prima pozitie a miniclasamentului, doar ca mai departe nu se ia coeficientul primit ptin impartirea cosurilor marcate cu a celor primite, ci se face un miniclasament intre celelalte 3 echipe ramase cu 4 puncte. Acolo ordinea este:
    1. BC Mures 2-1/1-3pt
    2. CSU Ploiesti 2-1/1-3pt
    3. Gaz Metan 2-1/1-2 pt din cauza meciului pierdut prin forfait in fata Ploiestiului
    Astfel raman BC Mures si CSU Ploiesti cu acelasi numar de puncte. In acest caz se ia meciul direct intre ele unde BC Mures este in avantaj.
    Clasament final:
    1. Oradea
    2. Mures
    3. Ploiesti
    4. Medias
    Clasamentul corect se poate accesa si pe siteul federatiei: http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/divizia-a/clasament

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!