Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Clasamentul LNBM, înainte de ultima etapă a sezonului regulat

Eduard Popa

Eduard Popa
02.04.2019

oradea pitesti playoff lnbm

Partidele din etapa a noua a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Masculin au lămurit în proporție de 99% clasamentul din Top 6 al LNBM.

Astfel, victoria Oradiei în fața lui U-BT Cluj, scor 75-63, dar și cea a Timișoarei în fața Piteștiului, 100-84, a bătut în cuie clasamentul primelor 6 formații din actuala stagiune.

Singura neclaritate e privitoare la locurile 4-5. Craiova are 2-1 în rezultatele directe contra Timișoarei, formație pe terenul căreia va juca în ultima rundă din sezonul regulat. Bănățenii vor avea nevoie de o victorie la cel puțin 26 de puncte pentru a câștiga duelurile directe contra oltenilor și pentru a obține avantajul terenului propriu în prima rundă de playoff, lucru foarte puțin probabil să se întâmple. Astfel, clasamentul Grupei Roșii după 23 de etape arată în felul următor:

1. CSU Sibiu 18-5
2. U-BT Cluj 16-7
3. CSM CSU Oradea 15-8
4. SCM U Craiova 11-12
5. SCM Timișoara 10-13
6. BCM U Pitești 9-14

Așadar, știm sigur până acum că în prima rundă de playoff CSM CSU Oradea va juca împotriva lui BCM U Pitești, în timp ce SCM U Craiova va juca împotriva SCM Timișoara. Primele două clasate, CSU Sibiu și U-BT Cluj își vor afla adversarul după ce se vor juca meciurile din Grupa Galbenă, în speță derby-ul dintre CSA Steaua și Dinamo Știința.

În prezent, trupa lui Tudor Costescu se află pe primul loc în a doua urnă valorică, deci pe locul 7 momentan. Cu toate acestea, Dinamo, Steaua și CSO Voluntari se luptă pentru ultimele două locuri de playoff, iar o înfrângere la mai mult de 10 puncte ar putea să îi arunce pe alb-roșii în afara postsezonului! Toate calculele pentru ocuparea ultimelor două locuri sunt aici!

Astfel, prima rundă din playoff arată în felul următor:

  • CSU Sibiu vs CSA Steaua/CSO Voluntari/Dinamo Știința
  • U-BT Cluj vs CSA Steaua/Dinamo Știința
  • CSM CSU Oradea vs BCM U Pitești   
  • SCM U Craiova vs SCM Timișoara

Duelurile din primul tur al playoff-ului LNBM 2018/19 se vor desfășura în serii de cel mai bun din cinci partide.

*foto: Robi Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!