Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Claudiu Alionescu a dat informații despre viitorul lui CSM Târgu Jiu

Claudiu Alionescu a dat informații despre viitorul lui CSM Târgu Jiu

În sezonul 2019-2020, CSM Târgu Jiu a făcut parte din Grupa B și a încheiat prima fază a campionatului pe poziția a 6-a. Prin urmare, în faza secundă, trupa pregătită de Claudiu Alionescu a evoluat în Grupa Albastră, a treia în ordinea valorii.

Într-un interviu pentru radioaccent.ro, Alionescu a vorbit despre stagiunea încheiată prematur și a declarat că trupa sa nu a avut nicio problemă de ordin financiar.

Noi, anul trecut, nu ne-am confruntat cu nicio problemă de această natură la CSM. Totul a fost absolut la zi, toată lumea vorbește doar la superlativ de aceste lucruri. Ceea ce înseamnă salarii, deplasări, costuri de cazare și așa mai departe au fost acoperite cu brio și încă la un standard ridicat.

Tehnicianul gorjenilor a spus că în 15 iunie va avea loc o ședință a Federației Române de Baschet în care se ia în calcul schimbarea formatului Ligii Naționale. Așadar, s-ar putea renunța la sistemul cu grupele valorice, în schimbul revenirii la formatul cu o singură grupă.

În ultimele două sezoane a fost un format nou, dar se discută acum revenirea la un format clasic cum este în majoritatea țărilor europene. Pe 15 iunie este ședința preliminară a Federației și sperăm ca atunci să se traseze unele direcții referitoare la cum va arăta formatul în sezonul viitor. Eu îmi doresc, de asemenea, un format mai simplu, un format care să ne permită și nouă, și iubitorilor de baschet din Târgu Jiu să vedem majoritatea echipelor din campionatul românesc.

CSM Târgu Jiu are deja obiectivele stabilite pentru ambele scenarii.

Dacă se va menține sistemul actual cu două grupe valorice, cu siguranță vom vrea să facem un pas înainte. Nu vom fi echipa care doar să se mențină în prima ligă, ci vrem să atacăm mijlocul clasamentului, poate chiar locurile fruntașe. Dacă se va merge pe un sistem cu o singură grupă valorică, atunci, mai mult ca sigur, obiectivul va fi menținerea în acea grupă valorică.

În finalul interviului, Alionescu a mărturisit că echipa sa se află în discuții cu doi dintre străinii care au făcut parte din lotul lui CSM Târgu Jiu și în sezonul 2019-2020.

Suntem în discuții mai avansate cu doi dintre ei. Doi și-au manifestat intenția de a reveni, doi nu. Vedem în ce direcție vom merge însă, încă o dată, așteptăm decizia finală a Federației, pentru că doar atunci vom ști exact pe ce ne putem baza din punct de vedere al numărului de jucători străini, în special.

*foto: radioaccent.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!