Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cluj și Timișoara au dominat la recuperări în meciurile disputate sâmbătă (17.03)

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.03.2012

U Mobitelco Cluj-Napoca și BC Timișoara au repurtat victorii așteptate în propriul fief în meciurile contând pentru etapa a 27-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin. Soarta victoriilor pentru cele două formații a avut un aspect comun: recuperările. Cu precădere cele ofensive.

Campioana în exercițiu a dispus de BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, scor 92-78. Este al doilea succes al trupei lui Marcel Țenter în ultimele cinci jocuri disputate. Îngrijorător este faptul că ardelenii au dispus doar de ultimele două clasate în această perioadă, căzând în schimb în jocurile cu formațiile situate înaintea etapei a 27-a pe pozițiile 1, 9 și 10.

Revenind la jocul de sâmbătă de la Sala Horia Demian, trebuie subliniat faptul că formația campioană și-a surclasat mult mai modesta adversară la capitolul recuperări. U Mobitelco s-a impus la acest capitol cu scorul de 47-32. În plus, Clujul a obținut 20 de recuperări ofensive față de opt ale adversarului. De aici, împreună cu problemele de control al mingii consemnate la Miercurea Ciuc, au rezultat 20 de aruncări din acțiune în plus pentru învingători. În condițiile în care procentajul aruncărilor din acțiune a fost aproape identic, putem spune că diferența s-a făcut pe recuperarea ofensivă.

În schimb, Timișoara a spulberat pe Dinamo București, o echipă alcătuită din șapte jucători, toți autohtoni, scor 100-58. În urma acestui succes, Leii din Banat se mențin în cursa pentru ocuparea primei poziții la încheierea sezonului regulat.

Pe parcursul jocului cu cea mai titrată echipă din baschetul românesc s-a consemnat superioritatea Leilor din Banat la absolut toate capitolele. Printre ele se numără și situația recuperărilor. Bilanțul general a fost de 58-33. Învingătorii au obținut 22 de recuperări ofensive, dublu față de ale adversarului. De asemenea, Timișoara a strâns 36 recuperări defensive.

Această situație a fost posibilă și datorită procentajelor mizerabile cu care Dinamo a terminat meciul: 19/65 pentru 29%.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Erasmus :

    felicitari
    Felicit ambele echipe mentionate in titlu care au dominat de o maniera categorica celebrele echipe Perla Harghitei si Dinamo realizand adevarate partide de legenda ! Victoriile realizate in aceasta etapa si maniera in care au fost realizate in compania unor echipe de marca fac sa paleasca infrangerile in cascada din deplasare si de acasa inregistrate in ultimele etape de mai sus amintitele team-uri. Daca nu era acest articol chiar ca uitasem ca exista Mobitelco si echipa domnului Leo.

    cu 12 ani în urmă (18.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!