Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cluj-Timba, un duel mai echilibrat decât o arată calculele hârtiei

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.11.2012

 Liga Națională 

 Etapa a 7-a

 Sala Sporturilor Horia Demian

8 noiembrie, ora 19:00

 4-2
 Fișa Meciului  2-4

"U" Mobitelco BT Cluj-Napoca şi BC Timba Timişoara deschid etapa cu numărul şapte a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Partida dintre cele două formaţii va debuta joi seara, de la orele 19:00, la Sala Sporturilor Horia Demian. Motivul pentru care jocul a fost programat joi îl constituie faptul că la finele acestei săptămâni formaţia locală de handbal evoluează în Liga Campionilor, iar suprafaţa de joc pentru acest duel este una specială ce trebuie pregătită din timp.

Gazdele sunt socotite ca şi favoritele hârtiei în prima confruntare din istorie între cele două combatante, însă elevii antrenaţi de Niksa Bavcevic vor trebui să transpire serios pentru a-şi trece în cont cea de a 5-a victorie stagională. În ceea ce-i priveşte pe oaspeţi, nou promovata Timba Timişoara este o echipă imprevizibilă. Dovadă sunt rezultatele din ultima perioadă, dar şi fluctuaţiile din jocul bănăţenilor. Un alt aspect ce trebuie luat în considerare este moralul sportivilor antrenaţi de Murărescu, unul foarte ridicat având în vedere victoria surprinzătoare repurtată Energiei Rovinari.

Bavcevic a prefaţat partida ca fiind un duel extrem de interesant în spaţiul de trei secunde, acolo unde se aşteaptă să forţeze viitorii adversari. Tehnicianul croat pune mare accent pe acest aspect al partidei deoarece în ambele jocuri pierdute, cu Timişoara şi Mediaş, formaţia sa a recuperat mai puţine mingi decât adversarul.

În ceea ce priveşte rotaţia sportivilor, cele două formaţii se aseamănă. În partida de sâmbăta trecută Bogdan Murărescu a mizat pe opt jucători pentru a învinge Energia Rovinari. La Mediaş, Niksa Bavcevic s-a bazat tot pe un nucleu de opt sportivi pe care i-a rotit în funcţie de nevoile echipei.

Luând în calcul rezultatele din ultima perioadă, dar şi prestaţia celor două formaţii, putem afirma că ne aşteaptă un duel interesant. Chiar dacă gazdele sunt favoritele certe ale întâlnirii, Timba Timişoara are un ultim cuvânt de spus.

Până la redactarea articolului FRB nu a publicat brigada de arbitri delegată la acest joc.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!