Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, succes important la debutul în noua ediție a LNBM

U-BT Cluj-Napoca, succes important la debutul în noua ediție a LNBM

Vineri, 11 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a debutat în sezonul 2020-2021 al Ligii Naționale de Baschet Masculin cu un duel împotriva lui CSO Voluntari. După un prim sfert mai slab, gazdele s-au instalat la controlul meciului și s-au impus, în ciuda unui final cu multe greșeli: 67-62.

În absența a cinci jucători, Mihai Silvășan a început confruntarea cu următoarea formație: Patrick Richard, Karel Guzman, Gregory Vargas, Justin Edwards și Ștefan Grasu. De partea cealaltă, Sasha Ocokoljic i-a trimis în teren pe Anthony Hickey, Devoe Joseph, Malcolm Lee, Tudor Gîrbea și Dejan Borovnjak.

Primele puncte ale întâlnirii au fost înscrise de Lee, după o intercepție făcută din fața lui Richard. Joseph a dus scorul la 5-0 și apoi Borovnjak a mărit diferența prin două aruncări libere. După aproape patru minute de joc, Richard a marcat primele puncte ale alb-negrilor însă, la celălalt panou, Lee s-a făcut din nou remarcat. Au urmat patru coșuri reușite de Vida, Richard, Santa și Edwards, iar gazdele au egalat pe tabelă: 12-12. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat în avantajul oaspeților: 12-13.

Alb-albaștrii au început mai bine și actul secund, marcând rapid șase puncte prin tripla lui Badiu și three-point play-ul lui Djuric. Vargas și Richard au răspuns imediat și ardelenii au revenit la conducere. Jocul a devenit mai echilibrat, niciuna dintre cele două tabere nereușind să se distanțeze pe tabelă. Elevii lui Silvășan s-au apărat foarte bine în jumătatea a doua a sfertului secund, însă au ratat opt libere astfel că, la finalul primei reprize, aveau un singur punct în față: 34-33.

După revenirea de la vestiare, Hickey a marcat pentru ilfoveni, dar U-BT a reușit un run de 8-0 și Ocokoljic s-a văzut nevoit să ceară time-out. Au urmat câteva minute cu puține puncte marcate și avantajul gazdelor s-a menținut la șapte puncte. Totuși, după două coșuri înscrise de McCarthy și Hickey, a fost rândul lui Silvășan să solicite un timp de odihnă. La reluarea jocului, Lee a înscris pe contraatac, însă Guzman a răspuns din afara semicercului. În ultimul minut al sfertului trei, Vargas și Vida au marcat de două ori pentru clujeni și scorul a devenit 52-43.

În debutul actului decisiv, baschetbaliștii lui U-BT au legat câteva faze defensive excelente care s-au materializat la coșul advers prin șapte puncte. Așadar, cu șase minute înainte de final, deținătoarea Cupei României conducea la 16 puncte (59-43). După time-out, Voluntari a reușit mai multe intercepții și a recuperat patru puncte. A urmat un duel al americanilor din cele două tabere și jocul a devenit din ce în ce mai tensionat. Elevii lui Ocokoljic au profitat de mulțimea de greșeli comise de către adversari și au reușit să se apropie la trei puncte, cu un minut rămas până la fluierul final. În cele din urmă, U-BT Cluj-Napoca a reușit să țină de diferență și s-a impus cu 67 la 62.

Din tabăra învingătoare, s-au remarcat Patrick Richard (16 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție), Justin Edwards (14 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție) și Karel Guzman (13 puncte, 8 recuperări, o intercepție). De partea cealaltă, cei mai buni jucători ai oaspeților au fost Anthony Hickey (16 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții) și Malcolm Lee (15 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac).

Mâine, 12 decembrie, turneul de la Cluj se va încheia cu disputa dintre gazda competiției și CSA Steaua București. Meciul va începe la ora 19:00 și va fi transmis în direct de TVR Cluj și de FRB TV.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    aștept prin zonă...
    ...să văd ce zice bela vass despre cum a jucat azi Santa :-D

    În rest, tot ce pot să spun e că-mi place extraordinar de mult mentalitatea pe care am avut-o azi.

    cu 3 ani în urmă (12.12.2020)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      hunterUCJ
      Subscriu. La libere stă prost, Santa. 1 din 6.

      cu 3 ani în urmă (12.12.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    Wow
    Avand in vedere numeroasele absente si doar 2 jucatori “mari” pe teren ( Santa, Grasu), e o victorie superba. Jos palaria.

    cu 3 ani în urmă (12.12.2020) Raspunde
  • Benjamin :

    Meci
    O victorie buna obtinuta intr-un moment dificil. Feicitaru jucatorilor si antrenorilor.
    Santa si Guzman sunt remarcatii meciului. In rest, in nota lor normala. Avem jucatori care stiu sa joace sub presiune si isi asuma responsabilitatea (vargas, petrica, edwards).
    Sincer nu ma asteptam sa castigam avand in vedere ca ne lipsesc Stipanovic si Tarolis.

    Ramana de vazut ce facem cu Steaua. Sincer nu stiu daca putem face fata pivotilor lor mai atletici. Consider ca si daca terminam 1-1, acest turneu este un succes avand in vedere situatia in care se afla echipa.

    Apropo, Vlad e accidentat?

    cu 3 ani în urmă (12.12.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    hunter,
    Santa a fost singurul nostru pivot si s-a achitat foarte bine de sarcini, chiar excelent fata de cum obisnuia . Felicitari lui, si intregii echipe !

    cu 3 ani în urmă (12.12.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    ...2020...
    ...credeam că nu mă mai poate surprinde nimic... și apoi vine bela vass care-l laudă pe Santa, ba chiar felicită echipa... așa ceva, domnule, așa ceva... :-))

    cu 3 ani în urmă (13.12.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!