Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca încheie fără înfrângere sezonul regulat al Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca încheie fără înfrângere sezonul regulat al Ligii Naționale

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2023-2024, s-a încheiat cu o ultimă etapă în care s-au întâlnit U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, finalistele stagiunii precedente.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

CSM Oradea: Kris Richard, Nijal Pearson, Bogdan Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

În debutul partidei, responsabilitatea ofensivă în tabăra clujeană a fost asumată de către Guzman care, însă, nu a izbutit să înscrie din mai multe încercări. Nicolescu, Freeman, Tarolis și Richard au marcat pentru orădeni, dar Măciucă, Jones și Cățe au răspuns pentru adversari și scorul a rămas echilibrat. Ambele tabere au comis o serie de greșeli și, la finalul actului inaugural, scorul era 20 la 20, principalul remarcat fiind Jonathan Arledge, care a intrat bine de pe bancă, trecându-și în cont opt puncte.

Meciul a continuat să fie destul de încâlcit, cu multe ratări și greșeli și cu puține reușite. Oaspeții au arătat o precizie mai bună din afara semicercului, în timp ce gazdele au izbutit mai multe recuperări ofensive de pe urma cărora și-au asigurat posesii suplimentare. A urmat o perioadă mai bine a bihorenilor, iar Mihai Silvășan a cerut două time-out-uri în mai puțin de un minut, arătându-se extrem de nervos. Indicațiile sale n-au dat roade iar prima repriză s-a încheiat cu scorul de 40 la 33 pentru CSM Oradea.

După revenirea de la vestiare, Pearson și Tarolis au înscris pentru roș-albaștri dar au urmat două coșuri consecutive ale alb-negrilor, marcate de Guzman și Măciucă, iar Achim s-a văzut nevoit să solicite un timp de odihnă. Imediat după reluarea jocului, Pearson a mai marcat o dată, dar Guzman, Cățe și Jones și-au adus echipa la patru puncte de adversari: 46-50. La jumătatea sfertului al treilea, între Stipanovic și Arledge a existat un conflict, de pe urma căruia a profitat campioana en-titre. Jones și-a readus echipa la conducere, Baciu a răspuns cu un and-one, însă fundașul gazdelor a marcat încă un coș și apoi i-a pasat decisiv lui Cățe. În cele din urmă, cu zece minute rămase din joc, U-BT conducea cu 58 la 55.

„Studenții” au continuat evoluția solidă și în debutul secvenței decisive și au marcat prin Richard și Cățe, ducând scorul la 68-59. Defensiva gazdelor a funcționat din ce în ce mai bine iar Achim a mai cerut un time-out, după un coș al lui Stipanovic. Elevii săi au reușit să se apere excelent, în timp ce adversarii nu au avut la fel de multă inspirație și astfel, echipa lui s-a apropiat la o singură posesie: 70-68. Silvășan a solicitat un timp de odihnă, însă echipa sa a pierdut mingea, iar Arledge a marcat pe contraatac, aducând egalarea, cu puțin sub șase secunde rămase. Clujenii nu au mai izbutit să înscrie astfel că meciul a ajuns în prelungiri.

După ce a înscris ultimul coș din timpul regulamentar, Arledge a marcat și primul coș din repriza suplimentară, cu un stop-șut de la semi-distanță. Richard a răspuns cu cinci puncte pentru clujeni, iar Jones a stabilit scorul final al meciului: 77-73.

Liderii învingătoarei au fost Patrick Richard (19 puncte, 4 recuperări), Bryce Jones (18 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Andrija Stipanovic (12 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive) și Emanuel Cățe (8 puncte, 14 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Kris Richard (14 puncte, 8 recuperări), Jonathan Arledge (13 puncte, 2 recuperări), Donatas Tarolis (12 puncte, 2 recuperări) și Nijal Pearson (10 puncte, 11 pase decisive, 4 recuperări).

Datorită acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca reușește să încheie sezonul regulat fără înfrângere, clasându-se, evident, pe prima poziție în Top 10. În schimb, CSM Oradea, cu patru eșecuri, se află pe locul al doilea.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

10 comentarii la aceasta stire:
  • 'mpepo :

    Richard și Stipanovic
    Tot respectul și admirația pentru evoluția acestor doi veterani! Datorită jocului lor devotat culorilor echipei, U-BT învinge cu greu și emoții și termină sezonul fără înfrângere. Meciul a fost un semnal de alarmă pentru modul în care vor trebui tratate partidele următoare. Nicio echipă nu se va preda în fața lui "U" și Oradea a demonstrat din plin acest lucru. Felicitări CSM Oradea pentru joc, atitudine, ambiție!

    cu 3 săptămâni în urmă (04.04.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    personal nu am avut emotii
    spun sincer asta, am simtit in permanenta ca meciul va fi castigat, parca obisnuit ca U va puncta cand e cazul si in rest joc de conservare. Nu imi place dar m-am obisnuit si probabil e demotivare la nivelul echipei ( a se vedea DJ Seeley). Remarc prestatia deosebita a lui Petrica ( si-a revenit la maxim) si in special a lui Maciuca , raportat la cate minute a jucat . Din apropierea parchetului se poate observa ce fizic are baiatul asta ( face forta nu gluma) are constitutia lui Emi Cate ( mai pputin inaltimea).. In primul sfert a recuperat defensiv din fata lui Baciu. Din pacate ( sa speram e doar un episod nefast) Guzman a cam dat rateuri, in specia la penultimul atac cand dupa o recuperare cu cateva secunde pana la final, s-a grabit inexplicabil si a pasat la adversar. Las cireasa la final: Episodul Stipe-Silvasan. Personal mi-as fi dorit sa-i fi pus...capac, sigur, bine ca s-a abtinut, insa sala a remarcat!!! MereU nUmai U

    cu 3 săptămâni în urmă (04.04.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Meci f interesant
    Chiar dacă în sfertul 2 părea ca suntem pe alta planeta.
    Oradea mi se pare ca a făcut un meci bun și sunt peste echipa de sezonul trecut, și noi suntem nu zic.
    Mi-a plăcut viziunea în joc a lui Pearson și clar echipa e mai atletica decât cea din ultimii ani.
    La noi , chiar dacă nu multă lume e deacord îmi place de Jones. Sufletist, se zbate, pătrunde, arunca interceptează, mai și recuperează câteodată. Da e drept și greșește, da chiar mi-ar plăcea sa mai rămână inca un an.
    Cat despre deznodământul final ne-am văzut câștigători când mai erau 4 minute. , am început spectacolul, acuma nu era un meci cu miza și chiar dacă pierdeam nu era un capăt de lume, dar totuși într-un meci important sper sa nu repetam greseala.
    Cred ca vom juca cu Oradea finala, nu cred ca va avea cineva forta sa ii bata pe Orădeni, mai ales ca încep serile pe teren propriu cel puțin pana în finala.

    cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Chiar daca
      La un moment dat si eu ziceam ca Jones nu e mare brânză, dar mi-am schimbat putin părerea. Da, face uneori multe TO, si pare putin negandit (ca sa nu zic egoist), prin unele patrunderi care nu par a avea un final bun (vezi meciul cu London), dar in rest imi place tot mai mult de el. Bataios din cale-afara, pare singurul care mai are motivatie din cei 3 americani adusi in vara. De asemenea chiar daca greseste, are si multe faze frumoase cu patrunderi reusite, plus ca mai nou pare mai eficient si pe aruncari, sa nu mai zic de libere unde rar rateaza. Plus ca mie mi se pare ca se apara binisor.
      As inclina si eu inspre a incerca sa il pastram, dar nu va fi usor avand in vedere ca inca nu e asa batran, si in urma acestui sezon posibil sa aiba si alte oferte.

      cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Coach Silva
    A oferit un adevărat masterclass de antrenorat :))

    cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      :))))
      :))))

      cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    Meci indârjit
    In pofida asa zisei lipse de miză, s-a vazut de ka inceput ca e un meci de orgoliu, s-a jucat destul de tare, de aceea s-a ratat destul de mult.
    Oradea nu mi.a parut ca a jucat f bine, insa Clujul a avut doar catuva jucatori concentrati, ca sa zic asa, cel putin in prima jumatate.
    Apoi incet incetscorul s-a dus inspre cel asteptat.
    Eu nu sunt chiar asa optimist vizavi de o finala Cj-Oradea, sunt convins ca Vokuntari poate pune probleme .
    Oricum a fost un spectacol placut pt un neutru.

    cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Neconcludent
    Meci fără miză, Clujul cred că a jucat poate la 50% din capacitatea ei, noi am părut că am forțat mai mult, cel mai probabil asta va fi și finala campionatului, un 4-1 pentru Cluj ca să încheie seria la ei acasă...
    Gaddy nu îmi place deloc până acuma, pe langa că nu punctează (am înțeles deja asta), nici viziunea în teren nu o are bine deloc în momentul de față, nu arătăm bine la startul playoff-ului raportat la ultimele meciuri jucate... Poate acolo vom avea altă față, vedem.
    Ce mi se pare interesant e lipsa lui Sere pe banca echipei de câteva meciuri bune încoace(atât acasă, cât și în deplasare), se "coace" ceva în spatele culiselor? ;))

    cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    pe care ma bucur ca a fost castigat mai ales pentru a rasplati eforturile (peste 34 minute pe teren) si determinarea in primul rand a lui Richard care a fost din nou "stors" pentru ca a trebuit sa suplineasca (din nou si in ultima vreme cam des) relaxarea altora, care nu au statut de jucator roman.
    La extrema cealalata mie unuia mi-a crescut tensiunea vazand "evolutia" lui Seeley. La cat de adevarat este ca ii stim valoarea, la fel de adevarat e ca cel putin in meciurile interne cred ca a fost cel mai menajat strain. Asa ca ma asteptam la mai multa energie (si eficienta) mai ales intr-un meci cu principala contracandidata la titlu.
    Nu stiu cum se stabileste ce strain ramane in afara lotului pentru un anumit meci dar decat asa ceva mai bine il lasi sa doarma de amiazi in continuare si iti asumi riscuri cu cineva care pune osul la treaba. Daca e asa de plictisit de prea mult stat pe tusa sau minute putine jucate poate ar trebui ca urmatorul meci, oricare ar fi el, sa joace el 34 de minute.

    La jocul prestat (cu procentajele slabe la 3 si foarte proaste la libere de rigoare) nu cred ca am fi meritat sa castigam. Oradenilor le-a lipsit, cred, doar o prestatie "normala" a lui Tarolis pentru a rezolva meciul.

    Evident, linia se va trage mai incolo dar semnele nu sunt chiar bune. Pana atunci, felicitari pentru parcursul de pana acum si succes in urmatoarea faza a competitiei!

    cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Meci slab
    Cred că a fost cel mai slab meci făcut până acum. Și asta vine pe seama relaxări, a competiției slabe, a diferenței de valoare și a revenirii [nu știu cât va merge asta, cu jucam doar un sfert că e suficient]
    Pe de altă parte, revenirea din sfertul trei a făcut că meciul sa para mai ușor decât cel de la Pitești - părerea mea că acolo ne-am forțat mai mult sa revenim, diferența finala fiind data doar de căderea piteștenilor.
    Revenind la meci [și] datorita ușurinței cu care am revenit în sfertul 3 am tratat meciul in zeflemea (și era să ne coste). Nu rețin vre-un meci în sezonul asta in care sa nu fi dat nici un punct în mai mult de 5 min consecutive (70-59, min 49:57)!!
    Daca mai punem la socoteală procentajul la 3 pct (23%), la 2 pct (48%, cu ratări incredibile de lângă inel) sau pasele decisive avem tabloul perfect al unei deplasări / lipsa de concentrări și seriozitate. Dac ajucam cu oricare altă echipă de pe locul 3-5, cred că nu rămânea sezonul imaculat - chiar daca era irelevant meciul, mă așteptam că măcar acest aspect statistic să producă mai multă emoție în rândul jucatorilor

    cu 3 săptămâni în urmă (05.04.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!