Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca întrerupe seria de victorii consecutive a lui CSO Voluntari

U-BT Cluj-Napoca întrerupe seria de victorii consecutive a lui CSO Voluntari

Astăzi, 8 decembrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CSO Voluntari în derby-ul etapei a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ilfovenii au oferit o replică foarte solidă în BTarena și au condus chiar și la 13 puncte însă, în cele din urmă, clujenii au obținut victoria: 88-85.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

CSO Voluntari: Trevon Allen, Rashard Odomes, JT Shumate, Titus Nicoară, Alexandru Olah

Olah a câștigat angajarea de la începutul meciului și tot el a înscris și primul coș, după un unu-la-unu cu Cățe. Măciucă a răspuns cu două reușite din afara semicercului, însă Odomes, Shumate și Allen și-au readus echipa la conducere: 10-6. Olah a marcat încă o dată și Mihai Silvășan a luat decizia de a-i introduce pe Patrick Richard și Andrija Stipanovic în teren. Căpitanul clujenilor s-a remarcat imediat cu o aruncare de trei puncte, dar ilfovenii au continuat să joace foarte bine în ofensivă. În penultimul minut al sfertului inaugural, Lucas Tohătan a câștigat duelul cu Adam Mokoka și și-a trecut în cont un and-one. David Vida a înscris și el o triplă, iar primul act s-a încheiat cu scorul de 25 la 15 pentru CSO Voluntari.

Apărarea ardelenilor nu a funcționat nici în debutul sfertului secund, alb-albaștrii reușind să marcheze cu ușurință prin Keyshawn Feazell, Allen, Odomes sau Tohătan. Drept consecință, diferența de zece puncte s-a menținut și după patru minute scurse din a doua secvență. Cățe, Eddie și Jones au condus o încercare de revenire a gazdelor, care s-au apropiat la două posesii, 29-35, cu trei minute și jumătate rămase până la pauză. „Studenții” au început să comunice tot mai bine în apărare, iar Ainars Bagatskis s-a văzut nevoit să își utilizeze al doilea timp de odihnă. U-BT Cluj-Napoca a încheiat prima jumătate cu trei triple marcate de Eddie și Jones și, după 20 de minute, diferența era minimă: 42-43.

Odomes și Nicoară au marcat primele trei puncte ale lui CSO Voluntari după revenirea de la vestiare, însă gazdele au răspuns rapid prin Stipanovic și Măciucă. La celălalt panou, Tohătan a reușit o triplă, dar a urmat and-one-ul lui Stipanovic și scorul a devenit din nou egal: 49-49. În următoarele minute, arbitrii au fluierat mai multe decizii care au fost contactate de către alb-negrii, iar Silvășan a fost sancționat cu o greșeală tehnică. Alb-albaștrii au profitat de nervozitatea adversarilor și s-au distanțat iar la două posesii: 61-56. A urmat un parțial de 11-3 al lui U-BT și clujenii au revenit la conducere: 67-63. Până la finalul sfertului, Vida a înscris o liberă și Jones un coș de la semi-distanță, iar liderul grupei A conducea cu 69 la 64.

Actul decisiv a început cu o recuperare ofensivă și un tip-in al lui Cățe, la un panou, și cu un coș al lui Odomes, la celălalt panou. Apoi pivotul lui U-BT a dus scorul la 73-66 și Bagatskis a solicitat un timp de odihnă. După mai multe ratări ale ambelor tabere, Laszlo Polyak a marcat o triplă, însă adversarii au răspuns cu patru puncte ale lui Cățe și Mokoka. CSO Voluntari nu a renunțat la luptă, iar Feazell a izbutit un and-one, fiind faultat de Cățe. Apoi Odomes a mai marcat două libere și ilfovenii s-au apropiat la o posesie: 77-74. Revenit pe teren, Richard a înscris un coș de trei puncte, dar Tohătan și Odomes și-au adus echipa la două puncte de adversari. Silvășan a cerut un timp de odihnă, apoi Odomes a restabilit egalitatea, însă mai târziu americanul a comis un fault antisportiv asupra lui Guzman. Cubanezul a transformat ambele aruncări libere și apoi, cu 33 de secunde rămase, Stipanovic a dus scorul la 84-80. La următoarea fază, gazdele au făcut o intercepție și Jones a fost faultat, punând încă două puncte pe tabelă. După time-out, Polyak și-a păstrat concentrarea și a înscris două libere și a urmat rândul lui Silvășan să solicite un timp de odihnă. După o fază suspectă de abatere de opt secunde, Richard a transformat două aruncări de la linia de fault, însă, cu două secunde înainte de final, Odomes a marcat un coș și a obținut și o liberă suplimentară. U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 88 la 85 și rămâne neînvinsă pe plan intern.

Liderii învingătoarei au fost Bryce Jones (20 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări), Mihai Măciucă (14 puncte), Emi Cățe (11 puncte, 11 recuperări), Jarell Eddie (11 puncte, 3 recuperări) și Patrick Richard (11 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

În schimb, din tabăra adversă, s-au remarcat Rashard Odomes (26 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), Lucas Tohătan (13 puncte, 3 pase decisive) și JT Shumate (10 puncte, 6 recuperări).

Datorită acestui rezultat, campioana României a ajuns la un bilanț de 10-0 în campionat. De partea cealaltă, oaspeții au opt victorii și trei înfrângeri.

În următoarea rundă, U-BT Cluj-Napoca se va deplasa pe terenul lui SCM Timișoara, în timp ce CSO Voluntari va juca acasă cu CS Rapid București.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

8 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Mă tot feresc sa fac comentarii negative
    că doar sunt un înfocat suporter, dar macar...un semnal de alarmă: când vin și schemele, ideile de atac? Prea mult hazard și individualism. Poate ...alta data! MereU nUmai U

    cu 5 luni în urmă (08.12.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Meci
    de nivel european, in a doua sa parte, Voluntari fiind o nuca tare, tare, pentru Cluj. E bine daca jucatorii lui U si-au dat seama ca trofeele interne nu vor veni servite pe tava, ci va trebui transpirat pentru ele, probabil din semifinale incolo. De bun augur forta aratata de Voluntari, cu ei a fost singurul meci adevarat de pana acum pentru Cluj. Cred ca si Oradea, in acest moment, este un adversar de luat in seama, deci lucrurile nu arata deloc rau in perspectiva luptei interne! Ramane ca cele trei echipe, in viziunea mea detasate clar de restul plutonului, sa confirme mai departe si in cupele europene. In alta ordine de idei, dar in continuarea optimismului care ma incearca acum, mi-au placut mult jucatorii romani ai Voluntariului, Olah, Tohatan, chiar si Nicoara. Foarte bun pe final si al nostru Emi Cate, bunicel si Maciuca, parca existam si la jucatori neaosi!

    cu 5 luni în urmă (08.12.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Mejeris
    Mi se pare ingrijorator ultimele meciuri. Sper sa se regăsească pana Marti ca Slask vine cu niste oameni înalți pe care trebuie musai sa ii oprească.

    cu 5 luni în urmă (08.12.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    TBH
    BJ mi se pare un PG manaci dar limitat dpdv al organizarii jocului ofensiv si un liability dpdv defensiv.
    Deci o alegere subtire. In rest stam destul de bine. Adica la nivel sau chiar peste asteptari. Ah, bine, si in afara de Mejeris care pare din alt film in majoritatea jocurilor. Dar pe el are cine l suplini.

    cu 4 luni în urmă (08.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca nanaarpy 78:

      Mulțumesc frumos pentru înțelegere
      Încercați vă rog fără prescurtări că eu mai greu de înțeles ce scrieți în comentarii

      cu 4 luni în urmă (09.12.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Si mie
    Jones imi place cel mai putin dintre americanii veniti in sezonul asta. Desi, clar, are calitate, parca nu e croit pe calibrul fizic al echipei, nu are calitatile atletice ale celorlati, chiar daca pentru un PG nu calitatile fizice sunt cele esentiale. Uite, eu si acum il regret pe Brown, mi s-a parut a fi un fundas excelent, fin dribleur, dar si foarte bine infipt, un excelent atlet; avea parca si o mai buna stiinta a jocului. Asta e, una peste alta, a fost cel mai bun marcator intr-un joc ce a pus destule probleme, castigat cam pe muchie de cutit. Si da, U pare pe o panta descendenta din punct de vedere al capacitatii de efort colectiv, dar, parca, si al motivatiei. Intr-adevar, victoria de azi, muncita, poate sa le redea baietilor increderea si foamea de rezultate. Forza U, marti seara!

    cu 4 luni în urmă (08.12.2023) Raspunde
  • Benjamin :

    Jones
    Mie imi place. Din punctul meu de vedere se apara decent, iar daca e sa cauti in lot un om care e slab din acest punct de vedere, Eddie e cel mai slab: orice 4 agil care stie sa dribleze il face lejer.. lucru speculat de multe echipe.
    In atac isi face treaba atunci cand e concentrat la joc. Minusul pe care il vad eu la el e ca are nevoie de multe mingi si defaultul lui cand e cu mingea in mana pe tranzitie e cum sa inscrie el (lucru care incet-incet se mai schimba.. eu cel putin vad o schimbare in bine fata de primele jocuri). E clar un PG mult mai bun pe stilul ce il juca anul trecut in Franta.
    Mi se pare ca se completeaza bine cu Mokoka. Daca l-ai avea pe Mokoka ca si PG principal cred ca ar fi mult mai rau (nu are mare viziune si stie sa faca un singur lucru: sa patrunda - lucru blocat cu brio in ultimele 2-3 meciuri).

    Sunt de acord ca Jones nu e de nivelul unui Brown care are deja multa experienta la nivel inalt, dar eu ma bucur ca am putut sa atragem la Cluj un PG valoros cu potential bun.

    cu 4 luni în urmă (08.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Subscriu
      Eddie este prea lent in defensiva si ar merita sa mai lucreze la asta, daca mai este dispus la vârsta lui. Atfel, omul nu imi displace. O sa ne ajute mult ofensiv pe parcursul sezonului.

      Jones are un skillset care ne-a lipsit rau anul trecut de era sa pierdem finala din cauza asta. Se completează cu Mokoca si o sa faca performanta daca este folosit corespunzator.

      Mejeris nu e asa usor de inlocuit, e singur pe 2-3. Pivoții nu pot juca in locul lui, iar cei de pe 4 nu

      cu 4 luni în urmă (09.12.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!