Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe CSO Voluntari în reeditarea finalei

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe CSO Voluntari în reeditarea finalei

Astăzi, 4 martie, U-BT Cluj-Napoca (9-1) a primit vizita lui CSO Voluntari (4-6), într-un meci din etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Reeditarea finalei din stagiunea precedentă a fost câștigată de către gazde.

U-BT Cluj-Napoca: Kasey Shepherd, Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

CSO Voluntari: Maurice Watson, David Vida, Tekele Cotton, Rolland Torok, Eric Thompson

Thompson a câștigat primul angajament al partidei cu Cățe, dar pivotul alb-negrilor a marcat primele puncte. Au urmat trei acțiuni la care clujenii au interceptat mingea însă nu au izbutit să înscrie. Ilfovenii au marcat două triple și încă un coș, prin Cotton, Vida și Watson, dar Shepherd și Meindl au dus scorul la 10-8. Gazdele au reușit un parțial de 7-1 și Ainars Bagatskis a cerut un timp de odihnă, după o triplă a lui Jalen Jones. Ardelenii au continuat să controleze jocul și, la capătul actului inaugural, conduceau cu 23 la 13.

Sfertul al doilea a început cu patru puncte înscrise rapid de Jones și Bagatskis a solicitat un nou time-out. Au urmat șase puncte marcate de Rasheed Moore și, la scorul de 28-19, a venit rândul lui Mihai Silvășan să ceară întreruperea jocului. După câteva minute mai echilibrate, „studenții” au finalizat un contraatac spectaculos, la care au contribuit Shepherd, Guzman și Kuti, iar scorul a devenit 35-22. Ambele formații au comis multiple greșeli în ultimele minute și, la pauza mare, diferența era de zece puncte: 37-27.

Cățe a fost protagonistul primelor două coșuri izbutite de clujeni după revenirea de la vestiare: mai întâi i-a pasat decisiv lui Jones și apoi a înscris din pasa lui Meindl. Oaspeții au recuperat cinci puncte din deficit, însă gazdele s-au menținut la controlul partidei. Dominic Morris, noul transfer al alb-albaștrilor, a marcat și el patru puncte, dar alb-negrii au răspuns prin tandemul Meindl-Cățe. Au urmat patru puncte înscrise de Moore și scorul a devenit 51-42. Meindl și Bircevic au marcat fiecare câte o triplă la următoarele două atacuri, iar Bagatskis a solicitat time-out. În cele din urmă, la finalul penultimului act, campioana en-titre conducea cu 60 la 42.

Tohătan și Watson au marcat primele patru puncte ale sfertului decisiv și Silvășan a cerut imediat un timp de odihnă. După time-out, Moore a înscris o triplă, iar clujenii au comis o serie de greșeli, dându-le speranțe adversarilor. Moore și Tohătan au mai marcat cinci puncte și scorul a devenit 62-54. La celălalt panou, Meindl a înscris după o recuperare ofensivă, însă Morris a răspuns cu o triplă din fața lui Cățe. Totuși, ilfovenii nu au mai reușit să se apropie, iar U-Banca Transilvania s-a impus cu 74 la 66.

Liderii învingătoarei au fost Leo Meindl (17 puncte, 6 recuperări), Jalen Jones (17 puncte, 10 recuperări) și Emi Cățe (14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Rasheed Moore (22 de puncte, 9 recuperări) și Dominic Morris (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, gazdele ajung la un bilanț de 10-1 în Top 10, iar oaspeții au patru victorii și șapte înfrângeri.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează duelul cu Bursaspor din EuroCup, în timp ce CSO Voluntari va primi vizita lui FC Argeș Basketball, în runda a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

*foto: Facebook – Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!