Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Codruț Dinu: „Obiectivul nostru este promovarea”

Codruț Dinu: „Obiectivul nostru este promovarea”

Naționala masculină a României începe astăzi, 4 august, participarea la Campionatul European U16 - Divizia B, întrecere care are loc la Pitești până pe 13 august. „Vulturii” au fost repartizați în grupa B și se vor lupta cu Georgia, Islanda, Bosnia-Herțegovina, respectiv Austria pentru cele două locuri care duc în sferturi.

Înaintea primului meci pentru tricolori am stat de vorbă cu Codruț Dinu, baschetbalistul de la CSM Petrolul Ploiești menționând cum a decurs perioada de pregătire și care este starea la nivelul lotului:

„Perioada de pregătire a durat 8 săptămâni și pot spune că a fost una destul de dificilă atât fizic, cât și psihic. Am avut 6 meciuri de pregătire, ce ne au ajutat să vedem lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățim individual, cât și colectiv până la Campionatul European. În momentul acesta suntem mai motivați ca oricând și sperăm să începem cu o victorie în meciul cu Austria.”

El a vorbit și despre obiectivul acestei generații la turneul continental de la Pitești:

„Obiectivul nostru este promovarea. Momentan trebuie luăm lucrurile pas cu pas, să dăm 110% pe teren și să nu cedăm în niciun moment. Principalul atu al echipei este plăcerea pe care o avem pe teren să jucăm unul cu altul și sper că se va vedea asta și acum.”

„Sunt foarte bucuros că România găzduiește Campionatul European de anul acesta”

Tricolorii sunt într-o grupă cu Austria, Georgia, Islanda și Bosnia-Herțegovina, iar dintre aceste naționale Dinu vede drept adversare pentru un loc în sferturi două echipe:

„Toate echipele cu care ne vom întâlni în acest turneu vor fi adversari puternici, dar cred că Bosnia și Georgia sunt echipele cu care ne vom bate pentru a trece în runda următoare. Cred ca dacă o să ne păstrăm calmul și o să rămânem cu capul pe umeri, nu o sa ne pună probleme.”

Tânărul baschetbalist s-a arătat entuziasmat de oportunitatea participării la un turneu continental în România:

„Sunt foarte bucuros că România găzduiește Campionatul European de anul acesta și clar va fi un avantaj pentru noi. În același timp va fi și o presiune mai mare din cauza faptului că nu vrem să îi dezamăgim pe oamenii din tribună care ne vor susține în următoarea săptămână.”

La final l-am întrebat ce înseamnă pentru el nominaizarea din partea FIBA în categoria jucătorilor de urmărit și ce obiective are pentru partidele de la Pitești:

„Nominalizarea din partea FIBA este o onoare foarte mare și sper să mă ridic la aceste așteptări. Cel mai mare obiectiv al meu este să îmi ajut echipa cu tot ce pot, să îmi depășesc zona de comfort și să-mi depășesc limitele practicând un baschet de calitate.”

România U16 debutează în fața Austriei, într-o partidă care va avea loc în această seară (04.08) de la ora 18.00 în Pitești Arena. Duelul va fi transmis pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: Eduard Ștefănică / Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!