Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Concluziile lui Vitaly Stepanovski și Shawn Hopkins după calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup

Concluziile lui Vitaly Stepanovski și Shawn Hopkins după calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a obținut a patra victorie în tot atâtea meciuri în grupa H a FIBA Europe Cup, oltenii câștigând duelul românesc cu CSO Voluntari, scor 74 la 60. Victoria le-a adus „leilor din Bănie” și calificarea în faza următoare a competiției.

Vitaly Stepanovski a oferit câteva declarații pentru Metropola TV în urma victoriei din Sala Olimpia din Ploiești, spunând care a fost principalul plan de joc:

„Apărarea bună a fost planul nostru pentru acest meci. Fără o apărare bună nu poți învinge o echipă bună cum e Voluntari. Ei au un staff excelent și un lot numeros, jucători buni și mari pe pozițiile 4-5. E greu să joci împotriva lui Planinic și Thompson, așa că a trebuit să pregătim unele capcane. Unele au ieșit, altele nu. Victoria este foarte importantă și lucrăm pas cu pas pentru a crește în continuare.”

Tehnicianul Craiovei a făcut referire și la sfertul trei, când Voluntari s-a apropiat la cinci puncte:

„Știam că nu se vor da bătuți și o să lupte până la final. I-am pregătit pe jucători în vestiar pentru acest aspect. Ne-am pierdut puțin concentrarea și am pierdut într-un mod stupid câteva posesii după ce ei s-au apărat mai agresiv, dar apoi ne-am revenit și am înscris în câteva momente dificile. Asta ne-a dat încredere și finalul a fost unul bun.”

Calificarea obținută nu îi modifică obiectivul antrenorului, care își dorește victoria și în ultimele meciuri din grupă:

„Nu contează ce fel de meciuri jucăm, pentru mine obiectivul rămâne același de fiecare dată și anume victoria. Jucătorii trebuie să înțeleagă asta, să aibă mentalitatea de învingător atât în mintea lor, cât și în suflet.”

Shawn Hopkins a vorbit și el pentru sursa menționată, acesta începând cu următoarele:

„Consider că am venit destul de pregătiți după ce ultimul nostru joc nu a ieșit tocmai așa cum ne doream. Am pus mare accent pe pregătire și pe apărarea tare, dar și pe un meci cu cât mai puține greșeli. Asta s-a văzut în primul sfert, care a fost foarte bun în comparație meciul anterior.”

Al treilea marcator al Craiovei (10 puncte) a amintit momentele din sfertul trei:

„De obicei suntem o echipă bună în sfertul trei și a fost un moment destul de ciudat atunci pentru noi. Să zicem că atunci când suntem în dezavantaj suntem o echipă bună în sfertul trei, iar când ne aflăm în avantaj suntem decenți. Bineînțeles, n-am fost fericiți cu acea perioadă, dar am rămas concentrați și n-am comis prea multe greșeli chiar dacă nu am arătat tocmai bine atunci.”

SCM U Craiova s-a calificat în faza următoare, având 4-0 bilanț în grupă și în ultimele două etape are meci acasă cu HAKRO Merlins Crailsheim și în deplasare la Norrkoping Dolphins.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!