Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Conferința A: Programul și transmisiunile primei etape

Conferința A: Programul și transmisiunile primei etape

Miercuri, 28 septembrie, sezonul 2022-2023 al Ligii Naționale de Baschet Masculin începe după o lungă perioadă de așteptare. Cu un format diferit și un regulament schimbat, campionatul românesc va încerca în acest sezon să ofere o mulțime de partide spectaculoase, mai ales că cel puțin patru formații vor juca și în cupele europene.

Cele 18 grupări din LNBM au fost împărțite în două conferințe, iar din conferința A fac parte: BC CSU Sibiu, U-BT Cluj-Napoca, SCM U Craiova, FC Argeș Basketball, CS Rapid București, CSM Miercurea Ciuc, CSM Ploiești, CSM Târgu Mureș, CSM Târgu Jiu.

În prima etapă, SCM U Craiova este trupa care stă, aceasta fiind angrenată în preliminariile FIBA Europe Cup. În afara echipei oltene, celelalte opt formații vor lupta pentru a începe cu dreptul noua ediție de campionat.

Iată programul primei etape a conferinței A:

CS Rapid București vs. CSM Miercurea Ciuc (Miercuri, 28 septembrie, ora 18:00)

În sezonul trecut ar fi fost dificil să alegem o favorită într-un astfel de duel, însă anul acesta este de așteptat ca gruparea din Capitală să se impună fără probleme. Cu un buget mult mai mare decât în ediția precedentă, Rapid și-a construit un lot foarte puternic, având jucători precum Darius Johnson-Odom, Tyler Stone sau Chris Evans. Gruparea din Giulești a avut câteva prestații solide în jocurile de pregătire și, sub comanda lui Tudor Costescu, a fost una din formațiile care au început cel mai rapid presezonul.

De partea cealaltă, CSM Miercurea Ciuc nu a reușit să crească nivelul așa că rămâne una din grupările care se luptă pentru evitarea retrogradării.

CSM Târgu Jiu vs. CSM Târgu Mureș (Miercuri, 28 septembrie, ora 18:30)

Chiar dacă a promovat în această vară în prima ligă, CSM Târgu Mureș a arătat bine în amicale, principalele guri de foc fiind Goran Martinic și Goran Gajovic. De asemenea, mureșenii au în Szabolcs Santa un jucător extrem de constant în spațiul de trei secunde și în Jonathan Person un baschetbalist care poate erupe oricând ofensiv.

În schimb, CSM Târgu Jiu nu are atât de multe motive de optimism înaintea noului sezon. Claudiu Alionescu, antrenorul gorjenilor, a declarat că este îngrijorat în legătură cu situația formației pe care o antrenează. Totuși un rezultat favorabil pe teren propriu ar putea să mai liniștească puțin spiritele la început de stagiune.

BC CSU Sibiu vs. FC Argeș Basketball (Miercuri, 28 septembrie, ora 19:00)

În avancronica noului sezon, menționam cele două adversare de miercuri ca fiind la un nivel mai scăzut decât în ediția 2021-2022. La Sibiu, Miguel Angel Hoyo a avut mână liberă la transferuri și a construit un lot cu mulți jucători care au evoluat în ligile inferioare ale Spaniei. Galben-albaștrii au avut parte și de ghinion înainte de debutul oficial, Unai Mendicote accidentându-se în cadrul unui turneu 3X3 pe care îl disputa alături de naționala Spaniei la Constanța.

Nici FC Argeș Basketball nu arată la fel de bine ca anul trecut, când a ajuns în semifinalele campionatului. Trupa din Pitești este una din puținele grupări din campionat care vor începe sezonul cu doar cinci jucători străini. Milan Mitrovic este noul antrenor al argeșenilor, iar acesta va încerca să construiască o formație solidă, capabilă să lupte cu marile forțe din LNBM.

CSM Ploiești vs. U-BT Cluj-Napoca (Joi, 29 septembrie, ora 18:00, Digisport & Prima Sport)

U-BT Cluj-Napoca este campioana ultimelor două ediții ale Ligii Naționale iar în acest sezon are ambiții foarte mari, participând în EuroCup. Mihai Silvășan și staff-ul său au păstrat nucleul de bază al alb-negrilor și au reușit să îi transfere pe Jordan Taylor, Victor Sanders, Leo Meindl, Emi Cățe și Eduard Roschnafsky.

De partea cealaltă și CSM Ploiești a păstrat o bună parte din jucători, în special pe cei autohtoni și a făcut niște transferuri interesante. Trupa lui Mihai Popa a demonstrat în stagiunea trecută că merită să fie luată în calcul și că poate să le pună probleme echipelor din prima parte a clasamentului, însă joi seară U-BT este favorită.

Așadar, patru partide se vor juca în această primă etapă a conferinței A, iar un singur meci este transmis: cel între CSM Ploiești și U-BT Cluj-Napoca.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!