Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Conferința B: Programul și transmisiunile etapei a doua

Conferința B: Programul și transmisiunile etapei a doua

După un început de lună dedicat Cupei României, Liga Națională de Baschet Masculin se întoarce cu etapa a doua. Șapte meciuri sunt programate în perioada 7-10 octombrie, trei din conferința A și patru din conferința B.

Iată cum arată programul conferinței B, acolo unde CSO Voluntari, SCM Timișoara și CS Dinamo București au câte o victorie.

CSM Oradea vs. CSO Voluntari (Vineri, 7 octombrie, ora 19:45, Digisport, Prima Sport & FRB TV)

Derby-ul conferinței se va juca vineri în Oradea Arena, acolo unde are loc reeditarea semifinalei din stagiunea 2021-2022. Cele două formații care vor reprezenta România în FIBA Europe Cup promit un duel extrem de interesant, mai ales după evoluțiile solide din Cupa României.

ABC Laguna București vs. SCM Timișoara (Sâmbătă, 8 octombrie, ora 17:00, FRB TV)

Trupa lui Dragan Petricevic a început cu dreptul noul sezon, obținând victorii pe linie atât în Alpe Adria Cup și în campionat, cât și în Cupa României. Bănățenii au etalat un joc frumos, cu Ilija Djokovic în rol de coordonator, și cu baschetbaliști experimentați pe toate pozițiile.

De partea cealaltă, nou-promovata Laguna a avut un meci dificil în prima etapă a Ligii Naționale, întâlnind-o pe CSO Voluntari, vicecampioana României. Chiar dacă a evoluat bine în anumite momente, în special în defensivă, gruparea din Capitală a pierdut la 17 puncte (70-53).

Având în vedere atât faptul că Laguna Sharks nu a jucat încă în Cupa României, prin urmare încă nu s-a obișnuit cu ritmul primului eșalon, cât și diferența de valoare și experiență între cele două adversare, ne așteptăm ca SCM Timișoara să își impună ritmul și să își adjudece acest duel.

CSM Focșani vs. CS Dinamo București (Sâmbătă, 8 octombrie, ora 17:00, FRB TV)

„De la agonie la extaz.. și înapoi la agonie” – așa a început postarea dinamoviștilor după eliminarea acestora din Cupa României. Într-adevăr, elevii lui Aleksandar Trifunovic au învins-o pe U-BT Cluj-Napoca în primul meci al turneului și părea că nu vor avea probleme în obținerea calificării în Final 8-ul Cupei României. Însă, Steaua București a evoluat excelent și a împiedicat planurile formației din Ștefan cel Mare, câștigând la o diferență de șapte puncte.

Nici CSM Focșani nu a reușit să se califice în faza următoare a Cupei României, însă elevii lui Mihai Petruț au obținut prima victorie stagională, în fața lui CSM Galați (70-69). Prin urmare, ne așteptăm ca vrăncenii să încerce să ofere o replică solidă împotriva lui Dinamo, mai ales pe teren propriu. În același timp, oaspeții, cu siguranță, s-au regrupat și își doresc să arate o altă față a echipei.

CSA Steaua București vs. CSM Galați (Sâmbătă, 8 octombrie, ora 20:00, FRB TV)

Pentru Steaua acest meci reprezintă debutul în noul sezon al Ligii Naționale, după ce confruntarea cu CSM Constanța, din prima etapă, a fost amânată. Cu toate acestea, elevii lui Zoltan Safar și Ciprian Enache au arătat foarte bine în Cupa României, având un mix interesant de shooteri (Strahinja Jovanovic, Karlo Vragovic, Zarko Djuric), pivoți puternici (Peter Olisemeka, James Farr) și români experimentați (Titus Nicoară, Vlad Negoițescu). Steliștii le-au pus probleme celor de la U-Banca Transilvania în prima repriză a disputei din Cupa României și apoi au trecut de marea rivală, Dinamo București.

De partea cealaltă, și CSM Galați a fost aproape de a o învinge pe Dinamo în prima rundă a noii ediții de campionat. Schema desenată de Florin Nini nu a fost pusă în aplicare, iar jocul a intrat în prelungiri, unde Moldoveanu & Co. au reușit să se impună. Gălățenii nu au mai reușit aceleași prestații și în Cupa României, fiind învinși la un punct de CSM Focșani și la 23 de puncte de CS Rapid București.

Rămâne de văzut cum se va prezenta CSM Galați împotriva Stelei dar gazdele pornesc cu prima șansă.

CSM Constanța este formația din conferința B care stă în această etapă, fiind singura grupare care nu a disputat niciun meci oficial până în acest moment al sezonului.

*foto: Facebook – Leii din Banat – SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!