Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Conferința B: Programul și transmisiunile primei etape

Conferința B: Programul și transmisiunile primei etape

Sezonul 2022/2023 al Ligii Naționale de Baschet Masculin debutează la mijlocul acestei săptămâni, primele meciuri fiind programate miercuri, 28 septembrie. Din acest an nu doar că a crescut numărul echipelor din campionat, ci s-a ales schimbarea sistemului competițional, făcându-se trecerea la conferințe.

În conferința B au fost repartizate CSO Voluntari, CSM Oradea, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara, CS Dinamo București, CSA Steaua București, CSM Constanța, CSM Galați, CSM Focșani și Laguna Sharks București. Formația care stă cu ocazia primei runde este CSM Oradea.

Programul rundei inaugurale în această conferință arată în felul următor:

Miercuri, 28 septembrie

  • CS Dinamo București – CSM Galați - ora 18.00, în direct pe Digisport 2 și Prima Sport 2

Bucureștenii s-au întărit serios în această vară și devin o candidată la locurile fruntașe, sub comanda lui Aleksandar Trifunovic ajungând nume precum Darnell Edge, Toni Katic, Marquis Addison, Donte Ingram, Jeremiah Tilmon sau autohtonii Vlad Moldoveanu, Rareș Uță, Radu Vîrnă ori Ștefan Grasu. Rezultatele din presezon au ținut cu dinamoviștii, aceștia suferind un singur eșec în cinci partide de verificare, iar victoriile au venit la diferențe importante cu excepția celei în meciul cu Steaua din cadrul turneului amical de la Ploiești.

Galațiul și-a pierdut principalii străini din sezonul trecut, iar dintre români au rămas patru și au sosit alți trei, printre care și un fost dinamovist (Andrei Calenic). Formația lui Florin Nini a încheiat presezonul cu bilanț perfect, impunându-se în toate cele trei dueluri amicale.

Ultimele cinci confruntări directe au adus un record de 3-2 în favoarea lui Dinamo, gruparea din șoseaua Ștefan cel Mare impunându-se în ambele meciuri din sezonul trecut, 72-69 la Galați și 75-58 la București. Ultima victorie a gălățenilor în fieful lui Dinamo datează din 2018, cu un categoric 94-62.

  • SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara – CSM 2007 Focșani - ora 18.30

„Leii din Banat” nu se vor afla la primul joc oficial în 2022/2023, jucătorii antrenați de Dragan Petricevic evoluând deja în două partide din Alpe Adria Cup, ambele terminate cu victorii. Timișoara și-a adus baschetbaliști interesanți pe posturile unde a rămas descoperită după finalul sezonului precedent, iar în urma jocurilor din Alpe Adria Cup au ieșit în evidență Ilija Djokovic, Igor Kesar și Eric McClellan dintre cei aduși în vară.

CSM Focșani a bifat câteva achiziții interesante pentru noua stagiune, surprinzând aducerea lui Monyea Pratt, pe lângă acesta venind alți străini precum Kevin Johnson, Eric Kibi, Dragan Bjeletic sau Brandon Austin. La capitolul jucătorilor autohtoni, CSM Focșani a semnat cu Rareș Ardelean și Ionuț Berceanu, iar dintre cei mai experimentați a rămas Cătălin Petrișor.

În întâlnirile directe de până acum SCM Timișoara are 5-0 cu Focșani, diferența cea mai mare înregistrându-se la ultima întâlnire, bănățenii câștigând atunci în Vrancea cu 91 la 58.

Joi, 29 septembrie

  • CSO Voluntari – ABC Laguna București - ora 18.30

Venită după turneul preliminar BCL unde a pierdut semifinala cu Tofaș Bursa, CSO Voluntari are o misiune facilă în prima etapă a campionatului, urmând să primească vizita nou-promovatei Laguna București. Voluntari are în spate două jocuri oficiale și pe al treilea îl dispută în SuperCupa cu U-BT (27.09), acest aspect reprezentând un avantaj important față de adversara de joi, pe lângă valoarea lotului.

Laguna se pregătește de primul sezon în LNBM, „rechinii” având o campanie importantă de transferuri, cu șase străini în lot, precum și păstrarea unui nucleu din jucătorii care au pus umărul la promovare. Mai mult, formația bucureșteană are un antrenor nou în persoana lui Daniel Nelson, rezultatele din perioada de pregătire nefiind însă de partea Lagunei, cu înfrângeri pe linie.

Întâlnirea de la Voluntari o să fie prima directă între cele două formații și reprezintă ultimul meci programat în runda de debut a campionatului.

Duelul dintre CSA Steaua București și CSM Constanța a fost amânat la cererea dobrogenilor, după ce câțiva jucători din lot au fost cu naționala 3x3 la Utrecht în ultimele zile. Inițial acest meci ar fi urmat să fie transmis de posturile TV.

Până în momentul redactării acestui articol, pe FRB TV nu apare programat vreun meci din prima etapă a noului sezon competițional.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!