Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Confetti cu noroc! Cu un public senzațional în spate, CSU Sibiu întoarce scorul și câștigă derby-ul Ardealului

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
19.12.2015

CSU Atlassib Sibiu a reușit să câștige derby-ul Ardealului cu U-BT Cluj-Napoca, la capătul unui meci nebun, care a dus fanii de la agonie la extaz. Deși a fost condusă și cu 12 puncte, formația lui Dan Fleșeriu, cu căpitanul Octavian Popa Calotă înapoi în teren, revenit după o accidentare, a luptat pentru fiecare punct și a întors scorul, obținând o victorie meritată. Meciul s-a terminat 66-65 (10-22, 23-10, 16-18, 17-15) și Sibiul își trece în cont cea de-a 9-a victorie în LNBM.

Suporterii sibieni au făcut spectacol în Sala „Transilvania”. Aceștia au aruncat confetti în startul partidei, dând startul unei sărbători pe care au continuat-o la finele celor 40 de minute de joc.

Meciul a început însă cu emoții pentru ei, având în vedere că galben-albaștrii au avut un start deloc favorabil. Clujul a deschis scorul prin Dykes, iar minutele au început să se scurgă în favoarea echipei lui Marcel Țenter, care a ajuns într-un timp extrem de scurt să conducă cu 13-2. Calotă a mai redus din diferență, transformând două aruncări libere, însă echipa sa părea în continuare lipsită de inspirație. În vreme ce mingea de 3 puncte trimisă de căpitanul lui CSU lovea inelul și sărea peste panou, Dykes își atrăgea uralele fanilor veniți să susțină Clujul cu o bijuterie de 3 puncte. 16-4 pentru U Cluj, care avea să fie cea mai mare diferență de scor din partidă. Primul sfert s-a terminat 22-10 pentru clujeni.

Actul al doilea a fost aproape o reeditare a primului în ceea ce privește numărul de puncte marcate, numai că rolurile s-au inversat. De data aceasta, elevii lui Marcel Țenter au marcat doar 10 puncte și sibienii 23, cu unul mai mult decât Cujul reușise să înscrie în primul sfert. Baschetbaliștii lui Fleșeriu au început actul secund cu un „run” de 8 puncte, apropiindu-se la doar 4 puncte de U-BT Cluj. Egalarea a venit imediat după minutul 6 al sfertului, 26-26, grație unei aruncări libere transformată de Calotă, iar la preț de câteva secunde Sibiul a preluat conducerea, cu un coș de 2 puncte al lui Kevin Hardy. Formația clujeană a avut un record negativ în sfertul al doilea, marcând doar 4 puncte în 7 minute. Până la final însă a reușit să mai înscrie 6, sfertul terminându-se 33-32 pentru CSU Sibiu.
Sfertul 3 a început cu formația oaspete din nou la conducere, după un coș de 3 puncte al clujenilor. Apoi, Calotă, Hardy și Gilbert au marcat pentru CSU, însă Dykes și Baciu au adus și ei câte 2 puncte formației lor, penultimul act al partidei fiind extrem de echilibrat. Băieții lui Marcel Țenter au intrat în ultimul sfert cu un avantaj de jumătate de coș, 49-50.

Tot Clujul a spart gheața și în ultimele 10 minute de joc, prin Adamovic, care a trimis o minge de 3 puncte în coș. În continuare, ambele formații au plimbat mingea dintr-o jumătate în cealaltă a terenului de joc, fără să înscrie, primele puncte pentru formația galben-albastră venind abia la jumătatea sfertului. Condusă tot sfertul, CSU Sibiu a dat lovitura în ultimele secunde de joc, când  Hardy a înscris pentru 66-65 și tribunele au sărit în aer. Clujenii au mai avut o șansă, dar au ratat ultimul atac și elevii lui Fleșeriu s-au dus să se bucure de victorie cu cei care le-au fost alături necondiționat: suporterii.

Deși a anunțat în continuare probleme de lot, din cauza accidentărilor, Dan Fleșeriu a putut conta în această seară pe Octavian Popa Calotă, a cărui prezență pe parchet era incertă înainte de meci. Fleșeriu și-a trimis în teren cei mai buni oameni, rulând doar șapte jucători, care, deși n-au înscris mult, au reușit să câștige meciul cu U-BT Cluj-Napoca, ultimul jucat pe teren propriu în 2015.

Cel mai bun marcator al sibienilor a fost Kevin Hardy, cu 21 de puncte. Americanul a reușit double-double-ul, trecându-și în cont și 14 recuperări, după ce a reușit 9 din cele 16 aruncări de 2 puncte. Pentru CSU Atlassib Sibiu au mai marcat Octavian Popa Calotă 16 puncte, Igor Mijajlovic 10, Michael Harrison 9, Boris Lalovic 5, Lawrence Gilbert 3 și Will Paul 2.  

Din tabăra adversă, cele mai multe puncte au fost marcate de Filip Adamovic, 23.


*Foto: Ana-Maria Mătușoiu

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Tenter
    Cred ca regreta lasarea lui Zigeranovic in afara lotului.
    De asemenea nu inteleg stategia facuta pt Kuti. A intrat titular 4,50 min, l-a scapat o data pe Calota si a trecut pe banca definitiv. In schimb Pasalic si Jorovic care au jucat slab au stat in teren minute foarte foarte multe. S-ar putea ca in 2 ,3 etape suporterii clujeni sa -l regrete pe Jawara.

    cu 8 ani în urmă (19.12.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator:

      Buturuga mica
      Cam asta a fost buturuga "mica " a cam rasturnat caruta plina a Clujului ,pacat pentu acest oras minunat cum este Clujul care si dupa disparitia Asesoftului nu gaseste calea spre titlu ,poate il vor castigaa pana la urma ,cine stie.Felicitari Sibiului pentru noua fata data echipei cu o conducere noua antrenor nou,echipa total schimbata si cu niste rezultate la care nimeni nu se astepta !

      cu 8 ani în urmă (19.12.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Echipa nu merge cu Tenter din pacate, nu e compatibilitate pana acuma. Jorovic a jucat slab? Jorovic e un castig pt echipa si un jucator care merita sa fie adus, nu cred ca dupa doua mecirui avem ce sa ii reprosam in afara de aruncarile de 3care probabil vor intra pana la urma. Cand echipa nu merge e normal sa joci cu jucatorii in forma, nu cu Kuti. Pasalic si beat e mai bun decat tinerii jucatori romani. Cand e meciul strans e normal sa joci cu Torok, Jucan, Baciu. Din pacate la Cluj toate meciurile sunt stranse in acest sezon si in toate echipa joaca prost. Daca nu se face o schimbare indiferent de care, tare ma tem ca vom fi la finalul sezonului ca in vorba aia cu speri mata da speri degeaba. Sa iti intoarca meciul doi antrenori de fete pana la urma(Fleseriu si Nini) inseamna ca ori esti incapabil(asta nu cred la Marcel), ori nu merge nimic in contextul asta.

      cu 8 ani în urmă (19.12.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Pasalic
      La cum a jucat in acest meci cred ca a fost ranga de beat. Pe Calota nu l-a putut opri, de la 3 nu a bagat 0/7, nici de la 2 nu a inscris, asisturi putine si atunci...
      Nu-i contest valoarea si nici CV-ul dar prefer sa joate Kuti minutele astea ca poate iese jucator, parerea mea.

      cu 8 ani în urmă (20.12.2015)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Fleseriu
    O victorie extraordinara obtinuta cu un lot mult "mai subtire" si cum scopul scuza mijloacele , nu mai conteaza ca s-a jucat in 6 straini si Calota. Poate ca macar Paun si Cioacata meritau cateva minute ca nu se stie niciodata cand vafi nevoie de ei.

    cu 8 ani în urmă (19.12.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    de ce
    de ce joaca cu Pasalic, e singurl care a jucat meci de meci si asta nu era un meci de juacat fara pivot(Zigeranovic)pacat ca nu se joaca pe cosuri ci doar cum sa ne aparam nu si sa inscriem cosuri, mi-ar placea sa vad si eu cateva scheme reusite in atac nu doar incercari si mai enervant este ca nu se joaca sa scoata fundasi jucatori din joc ai echipe adverse , sper sa fie mai bine de acuma doar ca a trecut din pacate turul si noi jucam dezastru haide U-BT

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Bravo Sibiu
    Sincer, am inceput sa ma bucur de victoriile altora. Sunt de apreciat echipele cu buget infim fata de al nostru. Nimic altceva de zis.

    cu 8 ani în urmă (20.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!