Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Corona Brașov a transferat un baschetbalist cu peste 50 de meciuri în NBA

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.08.2023

Corona Brașov a transferat un baschetbalist cu peste 50 de meciuri în NBA

Corona Brașov a oficializat una dintre cele mai interesante mutări ale verii în Liga Națională de Baschet Masculin. Formația nou-promovată a transferat un jucător cu peste 50 de meciuri în NBA, și anume CJ Williams.

Americanul în vârstă de 33 de ani evoluează pe pozițiile 2/3 și și-a petrecut ultimul sezon în două țări diferite: Israel și Franța. El a început anul la Ironi Ness Ziona, unde a prins doar cinci meciuri și a avut medii de 9.2 puncte și 3.2 recuperări. Transferat la Pau Orthez, el a jucat în 14 meciuri în LNB Pro A și a avut în medie 7.4 puncte și 2.1 recuperări per partidă.

Williams a evoluat în cel mai puternic campionat al lumii în sezoanele 2017/18, respectiv 2018/19. Prima stagiune și-a petrecut-o la Los Angeles Clippers, unde în 38 de meciuri a avut 5.9 puncte, 1.6 recuperări și 1.3 pase decisive în medie. El a ajuns apoi la Minnesota Timberwolves, alături de care a jucat în doar 15 meciuri și a avut următoarea linie statistică: 2.6 puncte, 0.5 recuperări și 0.8 assist-uri.

CJ a jucat preț de trei sezoane în NCAA, reprezentând echipa Universității North Carolina State. După 78 de meciuri în liga colegiilor din SUA, el a petrecut un an în G-League, pentru formația afiliată celor de la Los Angeles Clippers, înainte de prima sa experiență europeană, în Italia, la Giorgio Tesi Group Pistoia. Pe lângă echipele amintite anterior, CV-ul său mai conține și numele lui Dijon și Yalova.

CJ Williams este al patrulea jucător anunțat de Corona Brașov pentru noul sezon, după Andrei Petică, Georges Darwiche și Juwan Gray. Ionuț Bâscoveanu va pregăti formația nou-promovată în prima divizie.

*foto: clipperholics.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!