Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Corona Brașov ajunge la patru victorii consecutive în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.10.2023

Corona Brașov ajunge la patru victorii consecutive în Liga Națională

Corona Brașov își continuă parcursul impresionant din debutul actualei stagiuni a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au ajuns la patru victorii la rând în competiția internă, după ce au ănvins-o acasă pe CSM Galați, cu scorul de 88-82.

Corona Brașov: Andrei Petică, Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

CSM Galați: Jan Razdevsek, Marlon Ruffin, Marius Ciotlăuș, Andrei Calenic, Shakeem Johnson

Gazdele au avut parte un debut de succes de partidă și au marcat cinci puncte la rând, prin Williams din interior și Petică de la distanță. Calenic și Ruffin au spart gheața pentru gălățeni. Anderson a bifat a doua triplă în meci pentru gruparea de sub Tâmpa, Williams urmându-i apoi exemplul. Razdevsek a reușit prima triplă pentru moldoveni și ducea scorul la 11-5. Ruffin și Johnson au restabilit apoi egalitatea. Galațiul a preluat pentru prima oară conducerea prin Ruffin, dar tot brașovenii conduceau după primul sfert, 20-18.

Gruparea de la malul Dunării a început curajos al doilea sfert, cu un run de 7-0, întrerupt în cele din urmă de Oinaru. Au urmat apoi momente de lupte grele în interior, cele două grupări reușind să înscrie de acolo în patru posesii consecutive. Petică a întors din nou balanța în favoarea echipei sale, ducând scorul la 30-29, dar Razdevsek din interior și Calenic de afară duceau din nou diferența la două posesii. Patashuri a marcat și el patru puncte la rând, ducând scorul la 32-40. Oinaru i-a replicat cu un lay-up și stabilea scorul la pauza mare: 34-40.

Ruffin cu un and-one și Johnson din căciulă au făcut ca diferența să intre în double-digits pentru prima oară în acest joc, dar Wilson, Oinaru și Anderson au readus-o rapid pe Corona în joc, reușind să înjumătățească diferența de zece puncte creată. Cel din urmă a lovit și de afară și brașovenii veneau la o posesie: 48-50. Ciotlăuș a tăiat din elanul gazdelor prin patru puncte consecutive. Tabela indica 60-63 cu 10 minute rămase de jucat.

Ionescu a deblocat tabela în sfertul al patrulea, dar a reușit să îi calce pe coadă pe brașoveni prin reușita sa. Gheorghe a răspuns cu aceeași monedă și a dat startul unui run de 12-0 pentru gazde, în care Gray a marcat cinci puncte, Neacșu a lovit și el de afară, iar Cane a marcat de la libere. Ciotlăuș a oprit run-ul gazdelor tot de la linia de pedeapsă, pentru ca Ruffin cu o triplă să reducă diferența la o posesie, 74-72. Galben-albaștrii au reușit să țină în frâu adversarii, distanțându-se din nou, pentru ca la final să se impună cu 88-82.

Brandon Anderson a fost MVP-ul disputei, totalizând 21 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Din tabăra adversă s-a remarcat Marlon Ruffin, care a fost cel mai bun marcator al serii, cu 23 de puncte.

În runda următoare, Corona Brașov va juca pe terenul celor de la Laguna București, în timp ce CSM Galați are parte de o misiune imposibilă pe teren propriu, în meciul cu U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Facebook/Corona Brașov

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    corona
    brasovenii vor lua campionatul. nu s brasoave

    cu 6 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!