Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Corona Brașov câștigă pentru a doua oară în acest sezon în fața Timișoarei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.12.2023

Corona Brașov câștigă pentru a doua oară în acest sezon în fața Timișoarei

Corona Brașov continuă să producă victime în rândul granzilor din Conferința A a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gruparea de sub Tâmpa a trecut de SCM Timișoara cu 74-68 pentru a urca la un bilanț de 7-4. Bănățenii stau cu 5-5 în clasament.

Corona Brașov: Andrei Petică, CJ Williams, Brandon Anderson, Andrei Oinaru, Ouszy Barro

SCM Timișoara:  Djordje Dimitrijevic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Edward Petrescu, Adam Mirkovic

Barro a deblocat tabela cu șase puncte consecutive. Mirkovic a înscris apoi în două posesii consecutive, pentru ca Williams să transforme apoi prima triplă a disputei. Dimitrijevic a reușit și el patru puncte la rând, iar Lazăr și-a adus pentru prima oară echipa în avantaj. Abia intrat pe teren, Kesar a marcat și el cinci puncte la rând, dar brașovenii au ținut aproape de adversari și tabela indica 20-20 după primele 10 minute.

Gray și Mitrovic s-au duelat în coșuri de la semi-distanță în debutul sfertului doi, iar Armstrong a punctat pe pătrundere. Au urmat mai multe momente sărace în realizări ofensive, întrerupte de liberele lui Gajic și tripla lui Oinaru. Scott-Grayson și Armstrong s-au duelat apoi în reușite de afară și scorul devenea 32-29. Americanul brașovenilor a mai marcat apoi patru puncte, din interior, iar Petică a încheiat primul sfert cu un coș de la semi-distanță: 38-29.

Mitrovic a tăiat rapid patru puncte din ecart în debutul părții secunde, înainte ca Oinaru să înscrie de sub panou. Anderson a lovit primul de la distanță în a doua jumătate, înainte ca Petrescu, Kesar și Dimitrijevic să dirijeze un run de 10-2 prin care oaspeții egalau la 45. Corona a răspuns prin dunk-ul lui Gray, înainte ca Năsturescu să îi readucă pe alb-violeți la conducere cu un coș de trei puncte. După 30 de minute, Timișoara conducea cu 50-51, scor stabilit de floater-ul lui Dimitrijevic.

Gajic și Williams s-au duelat în reușite de afară pentru a deschide actul decisiv. Petrescu și Barro au dus apoi lupte grele sub inel, înainte ca Gajic să majoreze avansul echipei sale la trei puncte. Un run de 14-0 al Coronei, finalizat cu triplele lui Oinaru și Anderson și coșurile din interior ale lui Barro și Anderson, schimba din nou direcția de înclinare a balanței. Timișorenii nu au mai putut reveni în meci, iar scorul final a fost 74-68.

Brandon Anderson a flirtat cu un triple-double și a avut 13 puncte, 8 recuperări și 9 pase decisive. Ouszy Barro a avut 16 puncte. Jacoby Armstrong a adus 15 puncte de pe bancă. Igor Kesar a fost MVP-ul oaspeților, cu 21 de puncte. 

*foto: Facebook/SCM Timișoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    am stat ca prostu
    si m-am gandit daca merita sa comentez ceva dupa jocul asta
    si, ce sa vezi---apare soarele---sunt ferm convins ca nu vom retrograda
    deci 👍✌️😊😂

    cu 4 luni în urmă (09.12.2023) Raspunde
  • Mina Ioan :

    Vrăjeală pe "bani publici "
    Oare cât timp mai trebuie să suportăm umilințe? De ce Brașovul, nou promovată a reușit să-și facă o echipă mai competitivă decât a "leilor din Banat "? În ultimii patru ani am câștigat un singur meci în playoff. Cred că ar fi timpul ca "marele actor " să plece la școala de antrenori urmând exemplul unui coleg de club , care a făcut facultatea după 50 de ani. Dar nu în România unde și-a făcut imagine și-l mai cunoaște lumea, și în Bosnia unde nu-l cunoaște nimeni. Și să-l ia cu el și pe trăgătorul de tricouri (pășcuță)să-l înscrie la școala de bufoni. Speranțe mai sunt în" cupa satelor prietene "cola alpe adria.

    cu 4 luni în urmă (09.12.2023) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe coconero :

    As dori
    Ca prezentarea echipelor de start, deci a jucatorilor, sa fie facuta oe posturi, de la pozitia 1 la poxitia 5, asa cum se face in Euuroligă.
    Adica, Anderson, Petică, Wiliams, Oinaru, Barro resoectiv, Dimitrijevici, Nasturescu, Gajic, Mirkovic,
    Petrescu.
    Asa cum joaca pe teren, cel putin la startul meciului.
    Daca te uiti la meci, cred ca nu e asa greu.

    cu 4 luni în urmă (10.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!