Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Corona Brașov întrerupe seria de meciuri fără înfrângere pentru Rapid București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.11.2023

Corona Brașov întrerupe seria de meciuri fără înfrângere pentru Rapid București

Corona Brașov și-a luat revanșa față de Rapid București pentru eșecul din prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația pregătită de Ionuț Bâscoveanu le-a administrat giuleștenilor primul eșec în campionat după aproape două luni, la capătul unei dispute încheiate cu scorul de 70-65. Brașovenii urcă la un bilanț de 6-3, în timp ce adversarii lor stau cu 7-2.

Corona Brașov: Andrei Petică, Brandon Anderson, CJ Williams, Andrei Oinaru, Ousmane Barro

Rapid București: Alterique Gilbert, Tudor Gîrbea, Sayeed Pridgett, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Gruparea de sub Tâmpa a avut un start lansat de partidă. Petică a dat drumul onorurilor printr-un coș de trei puncte, exemplul său fiind urmat de două ori de către Williams. În acest timp, giuleștenii au reușit doar trei puncte de la libere, prin Altit și Gilbert. Cel din urmă a reușit să aducă și primele puncte din acțiune pentru feroviari, cu un coș de afară, astfel că tabela devenea 12-6. Bilinovac și Altit au marcat patru puncte din interior, iar căpitanul oaspeților a dus run-ul echipei sale 13-0 prin trei libere transformate și o triță. După 10 minute, tabela indica 14-16.

Brașovenii au încasat două puncte de la Petrilevicius, înainte ca Armstrong să marcheze de două ori la inel pentru a restabili egalitatea la 18. Feroviarii au reușit un nou parțial cu șase puncte consecutive, marcate fără răspuns. Barro le-a întrerupt momentul adversarilor prin două aruncări de la linia de pedeapsă, înainte ca Altit să marcheze de afară. Gîrbea a punctat de afară pentru a aduce diferența în double-digits. Barro, Cane și Williams au condus o revenire impresionantă a Coronei, care conducea cu 37-34 printr-un run de 14-2 dirijat de cei trei.

Alb-vișiniii au deschis a doua repriză cu cinci puncte la rând, semnate de Fitzpatrick și Altit. Anderson a lovit de afară pentru primele puncte ale galben-albaștrilor din acest sfert. Oinaru i-a urmat exemplul și a readus diferența la două posesii. Williams a forțat apoi un timeout al lui Tudor Costescu prin cel de-al cincilea său coș de trei din meci. Pridgett și-a întrerupt pasa proastă și totodată și run-ul adversarilor, printr-un coș dificil de trei. El și Petrilevicius au reușit să reducă deficitul la o singură posesie, înainte ca Petrescu să le ia rapidiștilor șansa de a egala la 50 pentru a puncta în tranziție, în urma unei intercepții. La capătul sfertului trei, tabela indica 54-50.

Cane a înscris primele puncte ale actului decisiv, înainte ca Pridgett să puncteze printr-un and-one. Armstrong a marcat prin același procedeu, iar tripla lui Williams și layup-ul lui Cane o duceau pe Corona pentru prima oară la o diferență de două cifre de adversari: 64-53. Oaspeții au marcat apoi din interior prin Bilinovac și Petrilevicius. Pridgett și-a apropat echipa la două posesii. El a fost înger și demon pe final pentru echipa sa, după ce a ratat două triple la rând și a comis un turnover. Aceste erori le-au permis gazdelor să se impună cu 70-65.

CJ Williams a fost omul meciului și a flirtat cu un double-double, adunând 18 puncte și 9 recuperări. Ousmane Barro l-a urmat cu 13 puncte. Paulius Petrilevicius a fost cel mai bun jucător al rapidiștilor, într-un meci în care a adunat 12 puncte și 7 recuperări.

În etapa următoare, Rapid București va primi vizita campioanei României, U-BT Cluj-Napoca, în timp ce Corona Brașov va juca în deplasare, pe terenul lui CSO Voluntari.

*foto: Facebook/Baschet Rapid.

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    jocul solid din meciul cu clujenii
    insuficient pentru victorie, a fost ....reportat si uite rezultat mare pentru brasoveni, iar clasamentul ramane compact, in mare parte!

    cu 5 luni în urmă (27.11.2023) Raspunde
  • Teodor22 :

    rapid
    somacescu ce baschet a facut in america? parca a scazut. juca mai bine la 16 ani

    cu 5 luni în urmă (28.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!