Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Corona Brașov reușește a treia victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.01.2024

Corona Brașov reușește a treia victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin

Corona Brașov a continuat agonia celor de la Laguna București în etapa a 16-a. Rechinii au încheiat o nouă rundă fără victorie și au suferit al treilea eșec din acest sezon în fața grupării de sub Tâmpa pentru a ajunge la un bilanț de 0-13. Adversarii lor stau cu 10-5 în clasament după victoria cu 85-70.

Corona Brașov: Brandon Anderson, Andrei Petică, CJ Williams, Andrei Oinaru, Jacoby Armstrong

Laguna București: Stefan Mitrovic, Matei Constantinescu, Tiberiu Pușcașu, Vasile Odagiu, Thomas Smallwood

Formația de sub Tâmpă a avut parte de un start lansat, iar Williams, Petică și Oinaru au marcat nouă puncte fără a primi vreun răspuns din partea oaspeților. Smallwood a transformat primul coș al rechinilor, dar Petică a punctat imediat pe pătrundere. Antunovic a transformat imediat și un coș de trei pentru formația din Capitală, însă Oinaru a răspuns cu aceeași monedă. Petică și Smallwood au continuat recitalul coșurilor de la distanță la care s-a alăturat și Gheorghe. După 10 minute, Corona conducea confortabil, cu 27-10.

Mitrovic a inaugurat al doilea parțial printr-un coș de trei puncte, înainte ca Gray să înscrie cu un cârlig. Mitrovic cu două libere și Antunovic cu alte cinci puncte la rând au reușit să aducă ecartul în single-digits. Barro și Ilie s-au duelat apoi în reușite de la linia de pedeapsă, ambii bifând câte două puncte în urma faulturilor pe aruncare. Mitrovic a marcat încă patru puncte consecutive și a dus scorul la 33-26. Armstrong a anihilat elanul oaspeților, care au terminat totuși în forcing repriza, iar era 39-34 după tripla lui Pușcașu.

Antunovic și-a adus echipa la o posesie, înainte ca Anderson să marcheze la inel. Williams și Ilie s-au duelat apoi în coșuri de trei, înainte ca brașovenii să reușească șapte puncte la rând prin care diferența redevenea de zece puncte, 49-39. Smallwood a replicat printr-un coș cu fault. Mitrovic a adus și el două puncte, înainte ca Armstrong și Petică să domine în jocul de interior. Același Armstrong a animat atmosfera printr-un slam-dunk. Înaintea actului decisiv, scorul era 56-50, în urma cârligului lui Antunovic.

Petică a marcat primele puncte ale sfertului patru, înainte ca Armstrong să își continue evoluția reușită printr-un coș cu fault și încă unul pe pătrundere. Petică a revenit cu două puncte pentru a duce run-ul la 9-0. Armstrong a adăugat încă cinci puncte înainte ca Ilie să puncteze de afară pentru primele puncte ale Lagunei în acest parțial. S-a dovedit a fi prea târziu pentru elevii lui Milan Minic, care au cedat cu scorul de 85-70.

Jacoby Armstrong a fost cel mai bun marcator al echipei câștigătoare și a terminat cu 19 puncte și 7 recuperări. Juwan Gray a fost în double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări. Sandro Antunovic a adus 20 de puncte de pe bancă pentru Laguna.

Corona Brașov va sta în etapa următoare, în timp ce Laguna București va avea o misiune imposibilă pe teren propriu în disputa cu U-BT Cluj din etapa a 17-a.

*foto: Facebook/Corona Brașov

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Coronavirusii
    Top clasa

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!