Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craig Moore: "La primul meci din acest sezon ne-am mișcat chiar bine"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.09.2011

Craig Moore a lăsat o puternică impresie la prima sa apariție oficială în uniforma celor de la Gaz Metan Mediaș. Noul fundaș al deținătoarei Cupei României vorbește pentru cititorii TotalBaschet despre jocul de debut, unul realizat împotriva campioanei în exercițiu a României și în cadrul căruia a bifat 15 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții în 27 minute de joc pentru un indice de 15 la eficiență.

Ce părere ai despre primul tău joc oficial alături de Gaz Metan Mediaș?

M-am simțit excelent în uniforma echipei din Mediaș pentru un joc care a avut un efect important. Cred că antrenorul a făcut o treabă excelentă de scouting precum și în ceea ce privește modul în care ne-a pregătit pentru acest meci.
Ținând cont de faptul că a fost primul nostru joc oficial sunt de părere că ne-am mișcat chiar bine. Întotdeauna este loc de mai bine și antrenamentele din săptămâna următoare ar trebui să ne ajute să jucăm și mai bine în meciul retur.

Antrenorul Ovidiu Teleabă a spus că este îngrijorat de faza defensivă după meciurile din presezon. Ce părere ai despre acest aspect al jocului echipei tale după prestația de aseară?

Cred că spune ceva oricând reușești să ții o echipă atât de bună precum Clujul la doar 72 de puncte. Cu siguranța jocul nostru defensiv devine mai bun. Totuși, ca și o părere personală cred că am făcut niște greșeli pe faza defensivă ca și întreg, dar împreună cu antrenorul suntem hotărâți să rezolvăm aceste probleme și determinați să devenim mai buni pe zi ce trece.

Ai lăsat o bună impresie pe faza ofensivă. Ai demonstrat potențial la capitolul aruncări. Cum te-ai caracteriza în fața fanilor din România?

M-aș descrie ca un jucător de echipă. Principalele mele avantaje sunt așezarea în teren și inteligența baschetbalistică. Întotdeauna încerc să iau decizia cea mai bună pentru binele echipei. Fiecare posesie trebuie luată pe rând. Indiferent că asta presupune să dau o pasă bună sau să fac un blocaj unui coechipier pentru a-i crea o situația favorabilă de a înscrie.
Aruncarea este cu siguranță primul lucru pe care îl evidențiază toată lumea în jocul meu. Atunci când arunc o fac fiind convins că acea încercare va intra, dar sunt de părere că nivelul de competitivitate și dorința de a învinge sunt lucrurile care mă deosebesc de majoritatea jucătorilor care mi-au fost adversari pe parcursul întregii mele cariere.

Ce așteptări ai de la noul sezon competițional, primul în Divizia A?

Am un singur obiectiv cu Mediaș...să câștig. Probabil se poate împărți în trei obiective diferite. Vreau să câștig atât de mult cât este omenește posibil.
Cred că avea una dintre cele mai bune dacă nu chiar cea mai bună echipă din Romînia în momentul de față. În aceste condiții obiectivul este să păstrăm cupa la Mediaș, să terminăm sezonul regulat pe prima poziție și să câștigăm playoff-ul. Avem foarte mult de muncă și sunt conștient că ne așteaptă un sezon foarte lung dar suntem încrezători în șansele noastre.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!