Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova a pierdut primul meci din Liga Balcanică

Ionuț Greere

Ionuț Greere
21.10.2014

Liga Balcanică

Etapa II

84-87

Sala Polivalentă Craiova

0-1 Statistică 2-0

SCM Universitatea Craiova a debutat cu stângul în noul sezon al Ligii Balcanice după 84-87, pe teren prorpiu, în compania echipei macedonene KK Kozuv. Scorul pe sferturi 21-21, 20-20, 21-16, 22-30. Formația craioveană a controlat în totalitate osticlitățile, dar pe fondul unor greșeli individuale, oaspeții au reușit să întoarcă un ecart de 11 puncte (79-68).

Mandic a început cu Bozovic, Bureau, Otovic, Krstanovic și Andrei. Macedonenii au intrat pe parchet cu Shepa, Bogojev, Brchov, Glavchev și Albijanic.

Primul sfert a fost dominat de gazde, care au avut în permanență un avantaj de 2-3 puncte pe tabelă. Shepa restabilește egalitatea 21-21 cu câteva secunde de finalul primelor zece minute. Primii care înscriu în a doua perioadă sunt tot oaspeții, Lukovic aduce pentru prima dată în avantaj pe Kozuv. Bureau a replicat cu un slam în stilul carecateristic. Janjusevic scutură plasă de la distanță și oaspeții au avantaj de 5 puncte, 23-28. A urmat replica lui Bozovic cu o aruncare de la distanță, pentru ca același Bozovic să readucă Craiova la conducere, 29-28. Cu 1 minut înainte de pauza mare Santa reduce din diferență, 38-39. Ultimul cuvânt în prima repriză ia aparținut lui Milovoje Bozovic cu un coș de 3 puncte, pentru 41-41.

Repriza a doua începe cu un parțial de 6-0 pentru olteni, cu Bozovic și Otovic în prim plan. Cu 3 minute înainte de finalul sfertului 3 Krstanovic reface diferența de 6 puncte, dar Shepa a egalat 52-52. Dragoș Andrei în mână bună la aruncările de la distanță ridică sala în picioare, pentru ca Bogojev să înscrie în momentul în care sirena anunța sfârșitul celui de-al treilea sfert. 62-57.

În ultimele 10 minute băieții lui Andelko Mandic s-au distanțat la cea mai mare diferență din meci, 79-68, moment în care oaspeții parcă s-au trezit și pe un final dramatic au întors rezultatul. Shepa ratează o liberă și craiovenii au 16 secunde la dispoziție să marcheze pentru o victorie mai mult decât meritată. Pe pătrundere, Otovic ratează și comite fault, arbitrii acordă antisportiv și totul s-a terminat.

Pentru SCM U, Travis Bureau a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, Zoran Krstanovic a terminat meciul cu 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, iar Milovoje Bozovic a terminta în double-double cu 12 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive. În replică, de la Kozuv s-au remarcat Filip Shepa 15 puncte și 2 recuperări, Drasko Albijanic s-a aflat în double-double cu 12 puncte și 12 recuperări și Milan Pekovic cu 11 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Tot în această seară, dar în grupa A, Sutjeska a învins dramatic Peja cu 86-84 (25-14, 9-21, 22-31, 30-18).

*Foto: Ionuț Greere

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Blue25 Div :

    ....
    De ce stergeti comentariile? Nu a fost nici vulgar, nici deplasat...

    cu 9 ani în urmă (22.10.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Blue25 Div :

    Toma lasa-ne!
    "Manager" atotstiutor (doar esti la nationala, nu) fa-ne si noua o bucurie si da-ti demisia. Ar fi onorabil (asta doar daca stii ce inseamna asta).

    cu 9 ani în urmă (22.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!