Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova se impune în „Derby de Oltenia”! Travis Bureau aduce victoria doljenilor în ultima secundă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.10.2014

LNBM

Etapa I

72-73

Sala Sporturilor Târgu Jiu

 0-1 Statistică  1-0

Prima etapă din noul sezon al Ligii Naționale, primul derby, primul meci cu un final incendiar. SCM Universitatea Craiova a câștigat pe terenul celor de la Energia Târgu Jiu cu scorul de 73-72 (15-25, 20-18, 18-15, 20-14) printr-un coș marcat de Travis Bureau de după linia de 3 puncte în ultima secundă a încleștării. Jocul s-a scurs în cea mai mare parte a lui cu gazdele din Târgu Jiu la timona partidei, însă, într-un final, formația din Bănie a reușit să-și adjudece cele 2 puncte puse în joc. 

Antonis Constantinides, aflat la primul său meci în Liga Națională, i-a trimis în teren pe G. Watson, L. Darby, P. Troupe, M. Kremen și L. Turner, în timp ce Andelko Mandic a început partida cu un prim-cinci format din D. Andrei, T. Bureau, N. Otovic, Z. Krstanovic și M. Bozovic. 

Fără doi dintre jucătorii de bază pe foaia de joc, Nikola Vucurovic și Uros Velickovic, SCM U Craiova a început curajos meciul din Sala Sporturilor din Târgu Jiu, având după 2 minute de joc un avans de 5 puncte pe tabelă, 7-2. Din acel moment, Giordan Watson a replicat în forță, americanul reușind de unul singur să restabilească egalitatea la 7-7, în urma a 2 aruncări libere fructificate și un coș de la mare distanță. Cele două formații oltene au mers cap la cap până în minutul 6, scor 12-12, moment din care gazdele au început să se distanțeze pe tabela de marcaj. Mai exact, în timpul rămas de joc din primul sfert, elevii lui Constantinides au punctat de 13 ori, în timp ce adversarii au înscris doar 3 puncte. Astfel, scorul primei secvențe a fost 25-15 în favoarea amfitrionilor. 

Baschetbaliștii Energiei au debutat cu dreptul în actul secund, Darby cu o aruncare de la mare distanță, respectiv Milosevic cu un lay-up și-au distanțat echipa la 15 puncte de rivali, scor 30-15. Peste alte 60 de secunde, scorul a devenit 34-18 prin reușita lui Kremen. Ecartul gazdelor continua să crească, mai exact, după aproape 4 minute scurse din sfertul 2, diferența dintre Energia și Craiova era de 17 puncte, scor 38-21. Apoi, a urmat un run al oaspeților de 5-0, scorul devenind 38-26. În cele din urmă, echipa din Bănie a început să-și revină treptat, iar cu un parțial de 20-18 în cel de-al doilea sfert, elevii lui Mandic au izbutit să reducă diferența la 8 puncte, scor la pauză 43-35 pentru trupa din orașul lui Brâncuși. 

Pauza dintre cele două reprize le-a prins foarte bine celor din Târgu Jiu, care au avut un start fulminant de sfert 3. Michal Kremen a deschis recitatul cu o aruncare de după linia de 6.75 metri, replica venind pe mâna lui Krstanovic care a marcat 2 puncte ușoare, scor 46-37. Din acel moment, jucătorii Energiei au reușit să marcheze 8 puncte consecutive fără ca adversarii din regiune să puncteze pe tabela de marcaj, scor 54-37. Otovic a spart gheața pentru craioveni, astfel la jumătatea celei de-a 3-a secvențe tabela indica 54-39 pentru gazde. Preț de aproximativ 60 de secunde, timp efectiv de joc, meciul a fost unul sărac din punct de vedere al punctelor marcate, niciuna dintre formații nu au reușit să marcheze. Ulterior, același Otovic cu 4 aruncări libere marcate consecutiv în decurs de 45 de secunde și-a adus echipa la 11 puncte în spatele gorjenilor, scor 43-54. Mai mult de atât, după începutul modest de sfert, echipa venită din Craiova a reușit într-un final să-și adjudece penultimul act cu parțial de 18-15. Înaintea sfertul decisiv, CS Energia Târgu Jiu vs. SCM Universitatea Craiova 58-53. 

Troupe și Milosevic au înscris primele 4 puncte ale gazdelor în ultima secvență de joc, scor 62-53, iar Bureau și Bozovic au replicat tot prin 4 puncte marcate, scor după 2 minute și jumătate 62-57. După exact încă un minut jucat, scorul s-a dus la 66-57 pentru Darby și compania. Apoi au urmat 60 de secunde de degringoladă totală, timp în care nu s-a înscris deloc, iar mai mult de atât, pivotul Energiei, Larry Turner, a fost eliminat din joc pentru cumul de 5 greșeli personale. Otovic a marcat cele 2 libere venite de pe urma faultului lui Turner, iar cu 6 minute rămase din joc tabela indica 66-59 în favoarea gazdelor. Din acel minut 34:18 și până în minutul 37:20, niciuna dintre cele două formații nu au mai reușit să puncteze. Gheața a fost spartă de Bureau cu un coș de 2 puncte, 66-61. Peste aproximativ un minut, cei din Târgu Jiu au pus din nou 7 puncte între ei și adversari, iar cu 2 minute rămase de joc, Energia părea că se distanțează în învingătoare. Însă, acest lucru nu avea să se întâmple. Doljenii au apăsat pedala de accelerație și au început cursa de urmărire a rivalilor. Cu doar 10 secunde rămase din meci, oaspeții au venit la doar un singur punct în spatele Energiei, 70-71. Porter Troupe avea la dispoziție 2 libere din care a reușit să marcheze doar una, 72-70 pentru gazde cu 8 secunde înainte de final. Timpul se scurgea în favoarea celor de la Târgu Jiu, însă, americanul Bureau a spus „nu!”, reușind în ultima secundă un coș de 3 puncte, coș care a adus victoria echipei sale, scor final 73-72 pentru SCM Universitatea Craiova.

Marcatori

Energia Târgu Jiu: L. Darby Jr. 14 (6 rec), M. Kremen 13 (5 rec), N. Milosevic 12 (7 rec), G. Watson 11 (5 p.d.), P. Troupe 10, T. Karpels 6, D. Tudosă 2, L. Turner 2. 

SCM U Craiova: Z. Krstanovic 21 (11 rec), N. Otovic 17 (4 p.d.), M. Bozovic 11 (9 rec), D. Andrei 10, T. Bureau 8 (4 rec), S. Santa 6 (5 rec).

În runda următoare, baschetbaliștii de la Energia se vor deplasa pe terenul celor de la BCM U Pitești, în timp ce SCM Universitatea Craiova va vizita Târgu Mureș pentru duelul cu BC Mureș. 

*Foto: Bogdan Dănescu

13 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Blue25 Div :

    Bureau!!!!!
    Respect Bureau, Otovic si ceilalti ! Toma lasa-ne...

    cu 9 ani în urmă (05.10.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Bureau
    Trita lui a fost ca cea a lui Darby din Polivalenta!
    Acum noi zâmbim!

    cu 9 ani în urmă (05.10.2014)
    • SCM "U" Craiova Nkw:

      .
      Atunci nu a fost Darby care a dat cosul in ultima secunda, ci Nyankun Wisseh..

      cu 9 ani în urmă (05.10.2014)
    • SCM "U" Craiova Drexler:

      Darby
      a fost!...Wisseh il asista,probabil!:)))...Darby,in meciul ala a facut meciul vietii,tot i-a intrat!

      cu 9 ani în urmă (05.10.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      asa e
      parca si eu zic ca darby a fost dar nu mai conteaza,iddea este ca azi i-am batut

      cu 9 ani în urmă (05.10.2014)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    Felicitari Craiova
    Felicitari pentru Craiova care a crezut pana la sfarsit ca poate castiga.
    A facut asta cu un mare ajutor din partea noastra: doua libere ratate in ultimul minut si dominarea totala pentru Craiova sub panou. Cu asa pivot nu poti sa castigi cu nimeni din liga. Primul si ultimul pivot adevarat care a jucat la Tg Jiu a fost Trim. Au urmat cativa bunicei (Stefel, Jazvin, Bigus) dar caricaturile din acest sezon sunt de toata jena. Cum poti sa faci 3 faulturi dupa numai 2 minute?

    cu 9 ani în urmă (05.10.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    doar victorie
    sa recunoastem ca am jucat slab si doar norocul a facut sa castigam,dar am avut un sentiment minunat ca i-am batut in ultima secunda,pt ca sacum zice si Drexler asa ne-au batutt si ei in ultima secunda anult trecut,noi controland meciul de la cap la coada.Avem nevoie neaparat de un fundas adevarat.In rest sa umplem sala, si o sa castigam cu Muresul

    cu 9 ani în urmă (05.10.2014)
    • SCM "U" Craiova Nkw:

      .
      Nu mai jucam cu Muresul acasa, il jucam tot in deplasare, s-a schimbat programul. :)

      cu 9 ani în urmă (05.10.2014)
    • SCM "U" Craiova Vibe21:

      !
      din pacate o sa umplem sala tocmai la meciul cu clujenii,e ocupata polivalenta si jucam la Tg Mures etapa asta

      cu 9 ani în urmă (05.10.2014)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      sala
      ...si la voi se ocupa sala cand ti-e lumea mai draga?La noi sunt targuri de carpe....la voi??

      cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    • SCM "U" Craiova Vibe21:

      Craiova
      O sa fie un concert din cate stiu ...

      cu 9 ani în urmă (06.10.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    BUREAU
    RESPECT TRAVIS B !

    cu 9 ani în urmă (06.10.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Anul trecut
    Eu zic totusi ca a fost Wisseh ala atunci. Era unul cu 32 parca.

    cu 9 ani în urmă (06.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!