Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Craiova se impune în fața deținătoarei cupei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.10.2012

84-73
2-0 STATISTICA 0-2

SCM Universitatea Craiova a depășit pe BCM U Pitești, scor 84-73, într-o partidă importantă contând pentru etapa a 2-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13.

Formația gazdă a început perfect partida marcând primele opt puncte. Până la primul coș al piteștenilor, consemnat după patru minute de joc efectiv, aceștia au ratat cinci aruncări și au pierdut alte trei posesii. Kinloch și Popovic alimentează revenirea argețenilor, aceștia reușind să egaleze la 12 în minutul 7. Ambele echipe mai punctează o dată din acțiune pentru a stabili scorul primului act: 14-14.

Drasko Albijanic transformă de sub coșul advers pe fondul unui joc în care Tudor Costescu a jucat cu doi pivoți. Avea să fie primul avantaj al vizitatorilor în această partidă. Kinloch și Jones mențin formația din Pitești la conducere, cel din urmă punctând trei ori consecutiv pentru a duce scorul la 18-25 în minutul 15.
Craiova revine prin tripla lui Dzambic, completată de coșul debutantului Djurasovic. Fundașul transferat de la Asesoft aruncă de la mare distanță și completează un parțial de 10-2 la capătul căruia amfitrionii au revenit la timonă. Urmează alte trei schimbări la conducere, liberele lui Pankracije Barac stabilind scorul primei reprize, de 33-32 în favoarea lui BCM U Pitești.

Craiova începe mai bine repriza a doua. Elevii lui Andjelko Mandic punctează de două ori conseciutiv și se instalează definitiv la conducere. Gennie ține aproape formația vizitatoare cu o aruncare de la semidistanță. Seals transformă de două ori de la distanță și Miskovic înscrie două coșuri de pe pivot pentru a crea o separație între cele două formații, scor 46-39, în minutul 25.
Calotă transformă patru libere și înscrie de la mare distanță echilibrând din nou scorul pe tabela de marcaj, însă LeVar Seals nu poate fi oprit de nimeni. Actul al treilea se termină cu Iulian Orbeanu în prim plan la finalizare, scorul cu zece minute înainte de final devenind 56-54, după liberele aceluiași Calotă.

Pankracije Barac pune primele patru puncte ale Piteștiului în sfertul decisiv și egalează situația la 58. Totuși, americanul Travis Bureau răspunde la celălalt capăt al terenului. Urmează șase situații consecutive în care Craiova marchează pentru ca vizitatorii să răspundă cu aceeași monedă. Tot de atâtea ori s-a consemnat egalitatea pe tabela de marcaj. Ultima astfel de situație s-a consemnat în minutul 37, scor 66-66. Dzambic și Miskovic întreprins un parțial de 6-0 care a desprins-o pe Craiova definitiv. Seals înscrie ultimul coș din acțiune al gazdelor, în ultimele două minute marcându-se doar de la linia de pedeapsă. Astfel, meciul s-a sfârșit cu victoria Craiova, scor 84-73.

LeVar Seals a avut 18 puncte, 6 recuperări dar și 5 posesii pierdute. Ivan Miskovic a izbutit o nouă prestație monstruoasă din punct de vedere statistic, având 17 puncte și 15 recuperări. Rade Dzambic a terminat cu 17 puncte, 9 pase decisive, 5 recuperări, iarTravis Bureau a bifat 10 puncte.

În replicăm Octavian Popa Calotă a terminat cu 19 puncte, Marcel Jones a terminat cu 16 puncte, 8 recuperări, iar Pankracije Barac a avut 16 puncte, 5 recuperări.

Craiova are 2-0 la general, iar Piteștiul ajunge la 0-2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!