Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca obține a patra victorie în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca obține a patra victorie în Liga Națională

Miercuri, 27 octombrie, SCM U Craiova a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-o restanță din etapa secundă. Primele trei sferturi au fost foarte echilibrate, însă alb-negrii și-au adjudecat actul decisiv și s-au impus cu scorul de 90 la 79.

Gazdele au început cu un prim cinci alcătuit din Aurelian Gavriloaia, Troy Franklin, Michael Qualls, Peter Olisemeka și Titus Robinson, în timp ce oaspeții i-au trimis în teren pe Brandon Brown, Patrick Richard, Karel Guzman, Ștefan Grasu, Andrija Stipanovic.

Clujenii au avut un start lansat de meci și au înscris la primele patru posesii, ducând scorul la 9-3. Craiovenii nu s-au regăsit în ofensivă, iar adversarii au mai marcat încă cinci puncte, provocându-l pe Michalis Kakiouzis să ceară primul time-out al partidei. După reluarea jocului, oltenii au reușit un parțial de 7-0, toate punctele fiind înscrise de la linia de libere. A urmat o combinație excelentă finalizată de Stewart cu slam-dunk din pasa lui Stipanovic. Ardelenii s-au distanțat din nou la 12 puncte, dar apoi au comis o serie de turnoveruri, iar Qualls, Hawley și Franklin au răspuns pe contraatac. În cele din urmă, la finalul actului inaugural, scorul era 26 la 22 pentru U-Banca Transilvania.

Oaspeții au continuat să greșească și diferența de pe tabelă s-a micșorat și mai mult. A fost rândul gazdelor să fie neatente în atac, iar alb-negrii au profitat rapid de acest aspect. Colceag, Bircevic, Brown și Stewart au marcat 11 puncte și antrenorul Craiovei a solicitat încă un timp de odihnă. Hawley și Qualls au respectat indicațiile grecului și au înscris la faze consecutive, însă elevii lui Mihai Silvășan au păstrat controlul asupra jocului. Cu mai puțin de două minute rămase din prima repriză, Franklin a marcat o triplă și și-a adus echipa la cinci puncte de adversari: 41-36. La celălalt panou, Dustin Hogue a provocat o greșeală antisportivă și a marcat patru puncte. Alb-albaștrii s-au remarcat cu încă un slam-dunk, însă U-BT Cluj-Napoca a intrat la vestiare cu un avantaj de zece puncte: 48-38.

Repriza a doua a început cu un spectacol ofensiv oferit de ambele tabere, care au reușit să înscrie prin toate procedeele. Au urmat câteva minute în care Craiova s-a apărat foarte bine și s-a apropiat la patru puncte pe tabelă: 56-52. Richard și Brown au oprit run-ul oltenilor, însă Qualls a replicat de la mare distanță. Jocul a devenit mult mai echilibrat și tensiunea a început să se resimtă pe băncile celor două formații. Drept dovadă, gazdele au fost sancționate cu două faulturi tehnice. Totuși, trupa lui Kakiouzis a rămas în meci și s-a apropiat la un punct în ultimul minut al sfertului trei: 64-63.

Debutul actului decisiv a aparținut lui U-BT care a marcat primele șapte puncte ale secvenței. Gavriloaia a reușit o triplă la celălalt coș, însă Guzman a răspuns prin aceeași modalitate. Clujenii nu au profitat de greșelile adversarilor, iar aceștia s-au apropiat din nou la două posesii: 76-70. De partea cealaltă, nici craiovenii n-au fost mai atenți în atac și, cu trei minute rămase, scorul era 78 la 73 pentru oaspeți. Au urmat cinci puncte înscrise de Hogue și Bircevic, iar avantajul ardelenilor s-a dublat. U-BT Cluj-Napoca a controlat finalul de joc și s-a impus la o diferență de 11 puncte: 90-79.

Formația învingătoare a avut cinci jucători în double-digits: Dustin Hogue (23 de puncte), Stefan Bircevic (13 puncte), Brandon Brown (12 puncte), Patrick Richard (12 puncte), Elijah Stewart (10 puncte). În schimb, din lotul învinsei s-au remarcat Michael Qualls (24 de puncte), Josh Hawley (20 de puncte) și Troy Franklin (14 puncte).

În urma acestui rezultat, elevii lui Mihai Silvășan au un bilanț de 4-0 în Liga Națională și 12-0 la general. În schimb, baschetbaliștii lui Michalis Kakiouzis au trei victorii și două înfrângeri în campionat.

Peste două zile, în 29 octombrie, U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui CSM Târgu Jiu, în timp ce SCM U Craiova primește duminică, 31 octombrie, vizita lui CSM Miercurea Ciuc.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

14 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Gen Two :

    Concluzii la cald
    U nu a forțat aboslut deloc, toți din tabăra Universității sunt cu gândul la Israel, deși în week-end mai au un meci. Craiova, o echipă fără identitate. Grecul lor, incredibil de slab. În rest niște jucători atletici și cam atât, prevăd un maxim loc 6 pentru Craiova.

    Legat de mingile pierdute și liberele ratate, le pun pe seama lipsei de concentrare, sper să nu se repete această prestație și în Israel, care este de departe cea mai grea deplasare.

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      mingile pierdute și liberele ratate
      ... si totusi am reusit 90 de puncte :)

      cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    Raspunde
  • Vasilica :

    Meci incalcit
    Un meci incalcit cu foarte multe greseli. Poate ca U nu a fortat dar una peste alta cu putina atentia Craiova putea realiza mai mult.

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Foarte bun rezultat...
    ...din punct de vedere al faptului că nu s-a accidentat nimeni de la noi. Chiar o ușurare. Pentru mine posibiltiatea unei accidentări a fost singura mare temere, având în vedere stilul mizerabil și dur în care au jucat cei de la Craiova în alte meciuri (vezi Sibiu și Oradea, care au rămas cu accidentați după).

    De altfel, la U s-a văzut clar că se evitau intrările la recuperări care puteau fi făcute, că nu s-a pus osul al bătaie în la multe faze care puteau fi câștigate. Probabil, în parte, tocmai pentru a evita eventuale neplăceri. S-a călcat pe accelerație, așa cum a mai scris cineva mai sus, exact cât de tare a trebuit, liniștit și cu gândul la meciul din Israel.

    Probabil meciul de la Târgu Jiu va fi unul asemănător unde Brown va mai avea un pic de timp să închege niște relații de joc cu colegii.

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Arbitraj
    Eu n-am inteles nimic din arbitrajul de azi.

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      LECȚIE
      de arbitraj parșiv ! In așa fel ca nimeni să nu se plîngă. In schimb cum mergea U la 10 puncte, cum apăreau faulturi departe de minge. După 2-3 din astea apărea și un out dat invers. Nu-i mai puțin adevărat, că și banca tehnică a contribuit cu norma de "tehnice".
      Una peste alta sper ca în acest meci băieții de la U să-și fi făcut norma de turnover-uri și pentru Israel. Craiova echipă arțăgoasă care va avea un cuvînt greu de spus în lupta pentru primele 4-5 echipe.

      cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    U
    Eu am reusit sa vad doar sfertul doi si jumatate din sfertul 3 dupa care am renuntat..... Meciul cu Dinamo a avut o calitate mult mai buna......Craiova practic nu joaca nimic si ce joaca ii ceva extrem de urat.....

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Sper sa castige cu Hapoel Holon in Israel
    De-abia astept meciul ala

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Felicitari U BT Cluj Napoca, campioana inimii mele. Mult succes in meciul din Champions
    League

    LOL

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Ești...
      ...ok? :-)

      cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      StudentUle mi-ai luat-o înainte. Să mor de ciudă, nu alta.
      Baftă !

      cu 2 ani în urmă (28.10.2021)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    deci cum ?
    Am luat 80 puncte de la o echipa cu 16% la 3 si am dat 90 puncte facand 25 TO-uri? Desi statistica zice ca U Craiova nu a vrut nicium sa ne bata cred ca a fost prima echipa din LNBM care a jucat la victorie cu noi. Si era un moment bun sa o bata pe U - care incearca sa gestioneze acuma BCL cu resurse cat mai putine pe LNBM.

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Castigat cu destule emotii. Craiovei i-au lipsit cosurile de 3.

    Cum s-a mai spus deja, partile cu adevarat bune sunt victoria si evitarea accidentarilor. In plus, s-au mai putut acorda minute mai multe lui Hogue (care apropo ar mai trebui sa exerseze la libere. Mult) si Brown. Brown chiar are nevoie de mai mult ca sa arate ca adevaratul conducatorul de joc al echipei. A exista mai multa coerenta in atac cu Richard care a trebuit din nou sa joace catre 35 de minute.
    Cand ai 25 de mingi pierdute, declaratia lui Hogue ("...ne-am asigurat că ... avem grijă de minge...") devine hilara. Bine macar ca putut fi cat de cat odihnit Stipanovic.

    Ma astept ca in meciul cu Tg.Jiu sa fie odihnit (adica in afara lotului) Richard (si sa intre Watson ca roman naturalizat). La fel si pentru alte meciuri mai "accesibile"

    Craiova are echipa atletica (si disponibilitate la efort), cu jucatori care chiar "pot sari" si conducator de joc bun. (Franklin Jr.). Cu nucleul acela de 3 jucatori se poate face multe in LNB. Nu stiu cine e jucatorul cu nr.7 dar nu mi se pare ca arata ca jucator de prima liga in Romania.

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde
  • Silvois :

    Mardeiasii din Banie
    Se vede rar atata agresivitate la o echipa de baschet, precum s-a vazut aseara la echipa Craiovei. Evident, pana la un punct, aceasta agresivitate este un atu, dar ma tem ca basket team-ul Craiovei o duce dincolo de limita normala, agresivitatea pare sa fie principala filozofie a acestei echipe, altfel bune. In conditiile astea, principalul castig pentru U este, asa cum spunea cineva dintre voi, acela ca baietii au scapat nevatamati, printr-o minune, as spune eu. Haide U!

    cu 2 ani în urmă (28.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!