Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „A fost un meci pe care l-am controlat cap-coadă”

Cristian Achim: „A fost un meci pe care l-am controlat cap-coadă”

CSM CSU Oradea a trecut la 4-1 bilanț în Conferința B din Liga Națională de Baschet Masculin în urma succesului clar de sâmbătă, 28 octombrie, în fața lui CSM Târgu Mureș. „Leii Roșii” au câștigat cu 96-75 în arena proprie acest duel din etapa a șasea.

Cristian Achim a vorbit pentru csmoradea.ro după încheierea partidei care a adus a patra victorie în campionat pentru „Leii Roșii” și a punctat următoarele:

„A fost un meci pe care l-am controlat cap-coadă. Mă bucur pentru victorie și pentru faptul că am rămas sănătoși. Aș vrea să remarc numărul de 33 pase decisive pentru echipă și 14 pentru principalul nostru conducător de joc, Erick Neal. Acesta este jocul nostru, pe care îl apreciez și pe care mi-l doresc pentru echipa mea.”

Antrenorul bihorenilor a spus când a avut pentru prima dată lotul complet la antrenamente:

„Astăzi (n.r. sâmbătă, 28.10) chiar am fost în formulă completă deoarece a jucat și Tudor Gheorghe. După o pauză lungă. Săptămâna asta, luni, am avut pentru prima dată tot lotul la antrenament după o lungă perioadă. Ceea ce este fabulos pentru nivelul de antrenament și joc al echipei. Cum am mai spus, îmi doresc să rămânem sănătoși pentru că acest aspect este foarte important. Cred că s-a văzut ce înseamnă o accidentare. Sau mai multe, deoarece noi am avut probleme cu Tarolis, Neal, Gheorghe, boala lui Richard și așa mai departe.”

În încheiere, Achim a făcut referire la programul următoarei perioade, când urmează trei deplasări pentru echipa sa:

„Ne așteaptă cea mai importantă săptămână de până acum în sezonul actual. Urmează trei meciuri în decurs de o săptămână, toate în deplasare. Jocurile din cupele europene sunt capitale. Avem nevoie de cel puțin o victorie, ideal ar fi două, dar e limpede că vom juca sub presiunea rezultatului în FIBA Europe Cup de acum încolo.”

Primul meci din seria celor trei deplasări consecutive pentru CSM Oradea va avea loc în Polonia, pe 1 noiembrie de la ora 20.00, în fieful Legiei Varșovia. Duelul contează pentru etapa a treia în grupa J din FIBA Europe Cup.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!