Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „A fost un meci spectaculos în care Clujul ne-a dominat trei sferturi”

Cristian Achim: „A fost un meci spectaculos în care Clujul ne-a dominat trei sferturi”

Ziua de 7 martie a adus în fața iubitorilor de baschet din România o confruntare foarte intensă între U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, principalele favorite la titlu. După un final disputat, gazdele s-au impus la o diferență de un singur punct (89-88) și și-a egalat adversara în clasament.

La conferința de presă, Cristian Achim s-a arătat dezamăgit de felul în care elevii săi au gestionat ultimul minut și a explicat unde s-a făcut diferența între cele două tabere.

După cum ați văzut, a fost un meci spectaculos în care Clujul ne-a dominat trei sferturi. Am avut puterea să revenim ceea ce mă bucură, am avut șansa să câștigăm meciul. N-am făcut-o din cauza unor decizii impardonabile. Mi s-a părut un pic bizar numărul de aruncări libere la pauza mare. Până acum, nu îmi aduc aminte să fi văzut 21 de aruncări libere pentru o echipă, după două sferturi. Nu-mi aduc aminte, poate greșesc. Un pic bizar. Nu vreau să reproșez nimic la nimeni. E ceva nou, ceva ce n-am mai văzut și de aceea mi se pare interesant. A fost un meci de o luptă foarte mare: fizică în primul rând, mentală și a fost un meci în care nu am reușit să facem ceea ce ne-am propus să facem. Am fost depășiți la aspectul acesta al agresivității mentale, fizice. Zic eu că asta a făcut diferența deși foarte bine, după cum ați văzut, puteam să câștigăm absolut lejer până la urmă. Dar meciul a fost unul echilibrat, repet, Clujul jucând foarte bine trei sferturi”.

Chiar dacă antrenorul vâlcean al bihorenilor este mulțumit de revenirea jucătorilor săi, acesta se uită la aspectele negative din jocul lui CSM CSU Oradea pentru a le putea corecta.

Cu siguranță putem să îl luăm ca pe un lucru pozitiv dar eu sunt tot timpul tentat să privesc greșelile și ceea ce am făcut rău. Sunt tentat să mă gândesc cum am ajuns la -10, -12, de ce nu am executat în anumite situații ceea ce ne-am propus să executăm. Aceste probleme va trebui să le executăm pe viitor”.

În următoarea etapă, Leii-Roșii se vor confrunta cu Leii din Banat în Arena Antonio Alexe din Oradea.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Faulturi
    Aruncari multe, pentru ca ati faultat la fiecare faza. Dar daca protestezi (tu sau jucatorii la aproape orice decizie impotriva ta) nu inseamna ca ai dreptate. Ma mir ca nu luati tehnice pt asta, nici macar avertizare, La televizor ai si reluarile si se vede f clar.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      @R Razvan
      Nu are rost sa discutam faptul ca in general Clujul beneficiaza de un mic favor din partea arbitrilor, pentru ca asta e clar, la fel cum a fost si azi, au fost cateva faze in care ati primit aruncare suplimentara gratuit, fara ca sa existe fault. Iar la ultimul vostru atac, al lui Peak, cel in care ati primit aruncarea suplimentara din care ati inscris cosul victoriei, te rog sa te uiti atent si sa imi explici si mie unde a faultat Watson? ... Asa ca nu mai fa valuri pe aici ci bucura-te ca ati castigat, pentru ca daca la faza aia nu dadea aruncarea suplimentara rezultatul meciului de azi era invers. In rest... sa fie baschet!

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      faaulturi
      au fost multe greseli - faulturi aiurea fluierate, sau faulturi clare nefluierate - nu stau acum sa le eemplific aici. Dar nu inteleg unde vezi tu acel ajutor - eu vad din contra - multe faulturi facute de oradeni nesanctionate. Multe vociferari la orice se fluiera impotriva lor si nici o sanctiune pentru asta - daca se dadeau toate, alta era soarta meciului. Iar legat de ultimul fault, recunosc ca eu unul nu l-am vazut - nu stiu daca a fost sau nu, astept sa pui tu inregistrarea sa ne lamurim - ca fara inregistrare ... sunt doar povesti .

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Pt nord finder
      sau orice alt oradean care vorbeste fara a avea o baza
      Aici e o imagine care spune multe:
      1. in primul rand faultul lui Waston - desi e cu spatele, mana lui il blocheza neregulamentar pe Peak! Sa vad acum expertii bihoreni care mai sustin ca nu a fost
      2. cum de banca Oradei are voie sa stea in picioare far nici o sanctiune - si nu unul (in afara de antrenor) ci cam toti

      cu 4 ani în urmă (09.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      imaginea
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10221420699447699&set=gm.2787460214636374&type=3&theater&ifg=1

      cu 4 ani în urmă (09.03.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Libere
    la final raportul de libere a fost 29-23, deci unde e diferenta? Pai in aceasi logica stramba, Oradea a revenit in sfertul 4 pentru ca a avut nu mai putin de ... 10 libere???

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    "Nu vreau să reproșez nimic la nimeni."
    1) "Nu vreau să reproșez nimic la nimeni". Nimănui.

    2) "E ceva nou, ceva ce n-am mai văzut și de aceea mi se pare interesant."

    Dacă arbitri nu fluieră faulturile orădenilor în alte meciuri pe bună dreptate că e ceva nou pentru el și i se pare interesant. Nu-i bai, o să se obișnuiască.

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      hunter
      "Arbitrii au fost neutri, obiectivi și asta îmi doresc și când vom juca la Oradea”

      La fel cum ar trebui sa se obisnuiasca si domnul Vujosevic, altfel nu-mi explic de unde emotiile astea ca ar fi ceva diferit la Oradea.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      andreiuts93
      A fost omul la un meci la Oradea, de acolo emoțiile...

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      .
      Mira-m-as sa fie din cauza asta, atat timp cat prestatia arbitrilor din acest meci a fost una neutra si obiectiva.

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      ...
      Pe tine chiar nu te bănuiesc de lipsa capacității de a înțelege ce vreau să zic... tocmai de asta, cred că înțelegi exact ce am vrut să dau de înțeles. Pe cale de consecință, cred totuși că e evident la ce s-a referit Dule...

      P.S. "Mira-m-as" - frumos, colegu'... printre dezacorduri, cratime puse aiurea (sau deloc... sau gratuit), e frumos să mai vezi oameci ce vin cu câte o mostră din asta :-)

      cu 4 ani în urmă (08.03.2020)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    In acest moment
    Singurul jucator care ii va pune probleme lui Planinic sub panou va fi jucatorul adus de Oradea. Asta ultimul:)

    cu 4 ani în urmă (08.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!