Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am aplaudat câteva faze, inclusiv pe cele în care am primit coș”

Cristian Achim: „Am aplaudat câteva faze, inclusiv pe cele în care am primit coș”

Sâmbătă, 7 decembrie, CSM CSU Oradea a obținut a 7-a victorie din această ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația bihoreană s-a impus pe terenul lui CS Dinamo Știința București, scor 78-62, după o repriză secundă foarte bună la ambele capete ale terenului.

La conferința de presă organizată după încheierea partidei, Cristian Achim s-a declarat mulțumit pentru succesul obținut de elevii săi și, mai ales, de faptul că a ținut-o pe adversară la 62 de puncte înscrise.

În primul rând, mă simt foarte bine pentru că întotdeauna meciurile de acest gen sunt cele mai complicate. Vă spun sincer pentru că poate lumea consideră că Dinamo este echipa cu șansa a doua în astfel de întâlniri dar eu nu am aceeași părere. Din acest motiv eu am dorit să avem abordarea potrivită pentru acest tip de jocuri. Am avut și puțin noroc pentru că Milutinovic nu a jucat. Sunt sigur că meciul nostru ar fi fost și mai greu cu el pe teren, însă, la final, sunt foarte bucuros pentru victoria obținută. Consider că a fost o victorie meritată și consider că intensitatea noastră în apărare, oarecum, a făcut diferența. L-am ținut pe Jeremic la 6 puncte marcate, nu mai țin minte exact, și pe toată echipa lui Dinamo la 62 de puncte marcate ceea ce, evident, se datorează nivelului nostru de apărare. Asta în condițiile în care, în ultimele meciuri, Dinamo a marcat foarte multe puncte, începând de la derby-ul cu Steaua din deplasare. Atunci au dat aproape 100, cu Mediaș aproape 100 și, în aceste condiții, evident că sunt bucuros pentru nivelul nostru de apărare și pentru punctele puține pe care le-am primit.”

Antrenorul vâlcean a spus că intensitatea defensivă și banca mai lungă au fost detaliile care au făcut diferența.

Noi am început meciul foarte moale din diverse motive. Nu am avut exact ceea ce trebuia să avem, adică acea intensitate, acea presiune pe care trebuia să o punem, vorbesc de apărare, în permanență. În sfertul al doilea a fost mai bine în mod clar, iar în sfertul al treilea, zic eu, am făcut aceste lucruri la un nivel foarte bun. Poate și Dinamo a obosit un pic. Repet, un jucător foarte important care lipsește contează la orice echipă. Sigur că și la noi a lipsit Zekovic dar noi am avut un înlocuitor, ei nu au avut niciunul. Eu cred că și pe această diferență de rotație mai mare, în sfertul al treilea, am reușit să împingem foarte tare această presiune în apărare la un nivel ridicat, care ne-a adus și câteva puncte ușoare în atac. Am marcat foarte bine pe contraatacuri și acolo s-a făcut diferența. Deci, răspunsul este că intensitatea noastră din apărare a făcut diferența în sfertul al treilea.”

În încheiere, întrebat despre prestația lui Aaron Broussard, Achim a lăudat întreg efortul colectiv depus de jucătorii lui CSM CSU Oradea.

A făcut un meci excepțional, dar nu numai el. Și Barnette a făcut un meci foarte bun defensiv, și Markovic la fel. Cum să spun eu, apărarea, pe lângă nivelul individual, depinde foarte mult de nivelul colectiv. Practic, un jucător care nu se vede în faza de apărare, poate chiar el a fost cel care a închis toate culoarele. Din acest motiv sunt foarte fericit. Nu știu dacă ați observat, dar am aplaudat câteva faze, inclusiv pe cele în care am primit coș tocmai pentru că lucrurile au decurs extraordinar de bine individual și colectiv. Dacă primești un coș după o astfel de apărare foarte bună, în ultima secundă, peste mâna apărătorului, pentru mine lucrul acesta nu contează. În niciun caz, nu poți să pierzi un meci apărându-te în felul acesta. Poate să îți dea un coș, poate să îți dea două sau zece peste mână însă nu poate să îți câștige un meci. De aceea, aș remarca întreaga echipă ca nivel colectiv. Realmente, când am început să executăm planul nostru de joc în apărare, am jucat extraordinar de bine. În plus, am pus și presiune individuală. De asemenea, aș remarca faptul că nu am pierdut nicio minge din pressingul pe care Dinamo îl face și îl face foarte bine. Eu am văzut câteva meciuri de-ale lor și au câștigat foarte multe mingi, inclusiv la Cluj. Nu îmi aduc aminte să fi pierdut o minge astăzi și ăsta e un lucru pozitiv.”

Pentru CSM CSU Oradea, urmează o săptămână dificilă cu două derby-uri împotriva lui U-BT Cluj-Napoca, unul în FIBA Europe Cup (deplasare) și unul în campionat (pe teren propriu).

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!