Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Am avut emoții mai mari decât de obicei"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.10.2012

Cristian Achim, antrenorul echipei CSM Oradea, a explicat succesul din partida cu CSU Sibiu, scor 67-58, în etapa a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

"Mă bucur foarte tare că am câștigat acest joc. Am avut emoții mai mari decât de obicei, deoarece pentru noi era un joc foarte important. Plecam favoriți și nu știu dacă ne convine acest statut. Sibiul este o echipă foarte bună, chiar daăc au 0-3 în acest moment. Au un antrenor priceput și sunt absolut convins că va ajunge în playoff.

Presiunea și-a pus amprenta în mod diferit asupra jocului celor două echipe. Noi trebuia să ne respectăm statutul, iar ei veneau după două înfrângeri în tot atâtea meciuri. Ea s-a văzut în joc și la jumătatea meciului s-a consemnat un scor pe care probabil îl întâlnim undeva la juniori III, undeva spre minibaschet. Nu trebuie să omitem apărările, care într-adevăr au fost foarte bune. Totuși, s-au marcat mult prea puține puncte.

Sferturile 3 și 4 au fost un pic diferite în ideea că noi am reușit să marcăm mai mult. Am fost mai aproape de un lucru care în mod evident este la îndemâna noastră. De asemenea, Sibiul a marcat mai puțin și în partea a doua.

Ei au avut un jucător un minus. Mă refer la faptul că Gruev jucat mai mult ca sigur dacă era sănătos. Sunt sigur că în sfertul 3 și 4 i-ar fi putut ajuta foarte mult.

Nemanja Maric a jucat foarte bine în repriza a doua. Nu mă interesează ce spune statistica, dar a făcut ceea ce am discutat cu el în pauză. Totul a decurs foarte bine pentru noi în partea a doua și de la Maric a venit acest lucru. Lupusavei a marcat atunci când a trebuit, iar acest lucru este întotdeauna un plus pentru echipa noastră.

Topcov a jucat la valoarea lui în repriza a doua, iar Pesic a făcut din nou un meci de excepție chiar dacă statistica mă va contrazice. Stefanovic a făcut un meci foarte mare pe apărare și a marcat un coș de trei puncte foarte important.

Velickovic a marcat 12 puncte, dar jumătate dintre ele le-a înscris când nu a fost apărat de Ivan. De aceea cred că aici s-a jucat o parte importantă a meciului. Am încasat mai multe coșuri pe pivot, deși am insistat să fim atenți la Knutson. Lucru care nu mă mulțumește, dar când primește 58 de puncte nu poți să te declari nemulțumit la modul general.

Dillon și Franklin sunt jucători de mare valoare. Amândoi. Din diverse motive nu au ajuns la potențialul lor maxim. Din punctul meu de vedere deciziile lui Franklin sunt foarte bune. El joacă foarte bine, dar acum aruncă prost. Însă, el are o calitate de a marca din orice situație, orice poziție.

Referitor la Dillon, vreau să spun că nu toți jucătorii pot să cânte la pian. Cineva trebuie să-l și care. Nu există echipă pe întreg mapamondul care să fie formată exclusiv din jucători care aruncă de la mare distanță. Însă, Daniel este un jucător care va ajuta foarte mult în acest campionat.

Vreau să mulțumesc spectatorilor care au fost și de această dată magnifici. Sper ca la următorul meci de acasă, cu Timișoara, să fim și mai mulți." 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!