Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am avut o exprimare bună ca abordare, nivel de angajament și execuție”

Cristian Achim: „Am avut o exprimare bună ca abordare, nivel de angajament și execuție”

CSM CSU Oradea a obținut aseară (16.10) a treia victorie din campionat. Vicecampioana României a câștigat cu scorul de 81 la 66 împotriva lui BC CSU Sibiu, o grupare ce a acumulat patru înfrângeri în LNBM.

Orădenii au controlat jocul de la început până la final și s-au impus fără probleme. Iată ce a declarat Cristian Achim, antrenorul principal al Leilor Roșii:

În primul rând, mă bucur că am câștigat. Este un meci în care acesta a fost principalul obiectiv. Am avut o exprimare bună ca abordare, nivel de angajament și execuție. De asemenea, ne-a ajutat foarte mult faptul că mai mulți jucători au contribuit în atac. La începutul meciului, ne-am creat foarte multe situații de aruncări complet deschise.

Știu că primele 11 aruncări au fost toate de trei puncte, dar este la fel de adevărat că absolut toate au fost din poziții favorabile. Mă bucur foarte mult că băieții și-au asumat acele aruncări. Până la urmă de asta facem atâtea scheme și antrenamente în care exersăm tot felul de acțiuni. Ca să le și punem în aplicare la meciuri. Rostul schemelor este de a ajunge la posturi favorabile de a arunca la coș. Noi am făcut asta, iar faptul că am avut primele 11 aruncări de la distanță este doar un număr. Important pentru mine este că am executat acțiunile și că, de această dată, majoritatea au intrat.

Este adevărat, echipei din Sibiu i-a lipsit un jucător, dar este o situație în care ne-am regăsit și noi de atâtea ori, inclusiv în acest început de sezon”, conform csmoradea.ro.

Pentru CSM Oradea urmează meciul din FIBA Europe Cup, de pe terenul lui FC Porto.

*foto: Roby Boroș/fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    În 2022 luăm campionatu noi!
    Dom' Profesor, auzi vocile adepților adversarilor (de ieri și de săptămâna cealaltă): "...trebuia amânat jocul...nu a fost fair-play să profite de banca scurtă...U a acceptat amânarea cu Voluntari...e lipsă de caracter la Sere..."! Sunt voci ale populismului partizan și ale fățărniciei sportive, nu le băgați în seamă! Ăștia se bucură, ca fiecare din noi, doar la propriile rezultate și poartă masca echilibrului din spatele căreia dau false lecții de moralitate. Să ne vedem noi de treabă că anul ăsta avem un campionat de câștigat și medalii europene de apărat și să-i lăsăm pe numărătorii casetelor tehnice să tragă concluziile la care-i duce subiectivismul lor disimulat în autoritate în materie.

    cu 2 ani în urmă (17.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!