Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am dat din nou dovadă de caracter”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.02.2014

Cristian Achim, antrenorul formației CSM Oradea, a explicat la finalul partidei câștigate de echipa sa, pe teren propriu, împotriva celor de la BCM U Pitești, scor 72-66, ceea ce a mers și ce nu în disputa cu argeșenii, dar și despre faptul că este nemulțumit că formația pe care o antrenează are meciuri și de la ora 16:00. Confruntarea a contat pentru etapa cu numărul 19 din Liga Națională de Baschet Masculin.

„Este o victorie foarte importantă pentru noi. Am avut în față o echipă foarte bună, lucru pe care îl știam, cum de altfel știam și că Piteștiul este una dintre cele mai organizate și bine antrenate echipe din acest campionat. Vreau să îl felicit pe Hristu Șapera pentru că, după părerea mea, rolul său este uriaș în ascensiunea acestei echipe. BCM U Pitești îmbină jocul organizat cu individualitățile și o face extrem de coerent. În plus, aceștia recuperează foarte bine. 

Aș vrea să remarc faptul că suntem dezavantajați de ora de disputare a unor meciuri. Nu este același lucru să joci seara sau după-amiaza la ora 16:00, când noi de obicei suntem la odihnă. Desigur nu acesta e unicul motiv pentru care nu am jucat strălucit, însă am avut trei meciuri disputate la ora 16:00 în acest sezon și în toate am început execrabil. Până la urma o victorie este o victorie, am obținut-o împotriva unei echipe bune. Noi am dat dovadă de caracter din nou, revenind încă o dată. E drept că în ultimele două sferturi am asprit apărarea, lucru care de altfel ne-a adus victoria. Din păcate în prima repriză nu ne-am apărat bine, dar nici în atac nu am strălucit, având vreo șase aruncări complet deschise pe care nu le-am transformat”, a explicat Achim, fiind citat de site-ul oficial al clubului orădean.

În urma acestei victorii, Oradea s-a reîntors pe fotoliul de lider, având 34 de puncte acumulate și un bilanț de 15 meciuri câștigate și 4 pierdute. În runda următoare, roș-albaștri vor întâlni tot pe teren propriu echipa BC Timișoara. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!