Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am fost depășiți fizic și din punct de vedere al intensității”

Cristian Achim: „Am fost depășiți fizic și din punct de vedere al intensității”

Miercuri, 9 iunie, CSM CSU Oradea a început finala campionatului cu o înfrângere pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, scor 73-62. Trupa bihoreană a pierdut lupta la recuperare și a primit multe puncte ușoare pe contraatac, aspecte care au contat foarte mult în soarta partidei.

Cristian Achim a invocat aceste două motive ca fiind principalele argumente care au contribuit la rezultatul final.

A fost un meci echilibrat, marcat puțin de miza finalei. Am fost depășiți din punct de vedere al intensității și din punct de vedere fizic. Am primit 27 de puncte pe contraatac și după recuperări ofensive, ceea ce este mult prea mult. O treime din punctele marcate sunt doar așa. În situația asta nu ai cum să ai pretenții pentru că orice apărare bună pe care o făceam se termina cu recuperarea lor ofensivă și era transformată în niște puncte. Evident, asta a crescut moralul echipei adverse, noi am căzut și acolo s-a făcut diferența. Sper să fim mai buni în aceste aspecte în meciul doi.

De asemenea, CSM Oradea a jucat fără Nikola Markovic, baschetbalist care încă nu și-a revenit complet după accidentarea suferită în cursul acestui sezon. Antrenorul lui CSM Oradea nu a dat informații despre eventuala apariție a jucătorului sârb în partida a doua din finală. „Nu știu. El vine după o accidentare și nici nu știu cum este în momentul de față”, a spus Achim.

În finalul declarației sale, tehnicianul bihorean a vorbit despre importanța publicului și despre aspectele care trebuie schimbate în jocul de vineri.

100% a contat. Până la urmă e cam primul meci jucat cu public. Am mai jucat în Israel, dar acolo n-a fost aceeași situație. Cu siguranță, toate au contat. Să sperăm că ne îmbunătățim aceste două aspecte care sunt foarte importante. Dacă rezolvăm aceste aspecte, putem să jucăm de la egal la egal. Altfel, nu, pentru că sunt prea multe. Mai mult de o treime din puncte sunt primite așa. N-ai cum să joci baschet serios și n-ai cum să ai pretenții de genul acesta dacă continuăm și primim atât de multe puncte ușoare.

Disputa din 11 iunie va începe tot la ora 20 și va fi transmisă în direct la Digisport 4, Look Sport Plus și pe canalul Federației Române de Baschet.

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    small talk
    Good job Coach Ach, așa procedează un adevărat războinic care știe să își adoarmă adversarul. Laudă-i, admiră-i, fă-te surprins de capacitatea lor ieșită din comun și mâine dă-le prima lovitură, folosește-ți și arma ta secretă Nicola, trage-le preșul de sub picioare, dă-i cu scorul de tabelă și fierbe-i apoi în vulcanul de la Oradea, răcorește-i cu o baie la Felix și trimite-i apoi acasă mulțumiți cu locul doi.

    cu 2 ani în urmă (10.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    @Karl
    Adevaru' e ca i-a adormit... Dar nu pe adversari... Ca pe elevii lui😂😂😂

    cu 2 ani în urmă (12.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!