Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Am obținut o victorie relativ lipsită de emoții”

Cristian Achim: „Am obținut o victorie relativ lipsită de emoții”

CSM CSU Oradea a ajuns la 11 victorii consecutive în Liga Națională de Baschet Masculin în urma celui mai recent rezultat. În cursul serii de sâmbătă, 23 decembrie, orădenii au trecut cu 90-76 de CSM Constanța.

După încheierea jocului din Oradea Arena, Cristian Achim a oferit câteva declarații pentru site-ul clubului bihorean:

„A fost un meci pe care, în mod evident, ne-am dorit să-l câștigăm. Știam că Richard nu poate juca. Are o problemă mai veche la genunchi. Una care îl supără foarte tare. Este supus acum unui tratament și din această cauză nu a putut juca în această seară. Ceilalți jucători însă au fost la datorie și au făcut o treabă bună. Am obținut o victorie relativ lipsită de emoții. Mă bucur pentru acest lucru.”

Tehnicianul a fost întrebat și de situația actuală din clasament:

„Nu e foarte relevant numărul de victorii consecutive. Pentru noi e important să acumulăm victorii, să avem un nivel bun de încredere și o atmosferă pe măsură. Altfel te pregătești și joci atunci când există atmosferă bună. Evident, ne dorim să rămânem pe primul loc până la capătul acestei faze a competiției.”

Achim a amintit și evoluția lui Luca Năstruț (13 puncte, 3/5 de la distanță), pe care l-a titularizat în partida cu Constanța:

„Luca muncește foarte bine la antrenamente. Mă bucur că asta s-a și văzut pe teren la acest meci. E un lucru foarte important să muncești bine la antrenament și să o arăți la meciuri. El cumva a fost afectat de perioada în care am fost foarte multe zile plecați. E problematic să te antrenezi atunci când ai atâtea călătorii, iar spre deosebire de jucătorii mai experimentați, pentru un jucător atât de tânăr lipsa antrenamentelor de simte. În ultimele două săptămâni am avut destule antrenamente, iar Luca a lucrat foarte bine. E foarte bine că a arătat și la meci o formă bună. Mă bucur foarte tare pentru el.”

În final, antrenorul „Leilor Roșii” a prefațat ultimul meci din 2023, din fieful lui CSM Târgu Mureș:

„Târgu Mureș este o echipă cu foarte mare experiență. Are o sală frumoasă în spate, grea pentru oaspeți. Știm acest lucru din trecut pentru că avem experiența unor finale și faze de playoff jucate acolo. Lumea iubește baschetul și la Târgu Mureș. Echipa lor are mulți shooteri ceea ce face extrem de problematică pregătirea meciului. Are rezultate foarte bune în acest sezon, dar este normal ca noi să mergem acolo cu scopul de a câștiga.”

CSM Oradea are 11-1 bilanț în Conferința B și o să încheie anul 2023 cu partida televizată de la Târgu Mureș, din 28 decembrie, de la ora 17.45.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!