Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Apărarea noastră a fost impresionantă pe tot parcursul meciului”

Cristian Achim: „Apărarea noastră a fost impresionantă pe tot parcursul meciului”

CSM CSU Oradea a trecut clar de CS Dinamo București în meciul decisiv al seriei din prima rundă a playoff-ului LNBM, scor 79-46. Prin succesul obținut luni (09.05) în Arena Antonio Alexe, Oradea și-a asigurat prezențe în semifinalele campionatului pentru a șasea oară în succesiune.

Cristian Achim a vorbit la finalul întâlnirii pentru csmoradea.ro, remarcând apărarea echipei sale și apoi a vorbit despre desfășurarea primului tur de playoff, care în opinia sa, este „poate cea mai importantă fază a competiției”:

„Important este că am câștigat. A fost un meci decisiv, în care tot ce contează este rezultatul final. Doresc să remarc aportul publicului la această victorie. Întotdeauna am avut parte de sprijin extraordinar din partea suporterilor, însă astăzi i-am simțit mai aproape și mai implicați ca oricând Le mulțumesc din adâncul sufletului pentru modul în care ne-au sprijinit în această seară.

Apărarea noastră a fost impresionantă pe tot parcursul meciului. Modul de distribuție al punctelor primite confirmă faptul că timp de 40 minute echipa noastră a făcut o apărare de excepție. Nu pot decât să le mulțumesc băieților pentru efortul depus.

Aș vrea să mai subliniez o dată că nu sunt de acord cu sistemul acesta de organizare al primului tur din playoff. Este poate cea mai importantă fază a competiției și consider că trebuie să se desfășoare pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. De altfel am înțeles că se va reveni la acest format din sezonul următor.

Gândul nostru se duce imediat către ceea ce urmează. Cu tot respectul pentru Dinamo, echipă care s-a dovedit un adversar redutabil și de certă valoare, consider că Voluntari se află la un alt nivel în acest moment. Ne așteaptă o serie foarte dificilă. Așa cum am mai spus, ceea ce s-a întâmplat în sezonul regulat nu mai contează acum, mai ales că duelurile noastre directe cu cei de la Voluntari s-au consemnat, ambele, în situații speciale. Așteptăm cu interes această serie și cred că toți cei care urmăresc baschetul românesc sunt nerăbdători să ne vadă duelându-ne.”

CSM Oradea a ajuns la nouă victorii consecutive pe teren propriu în playoff, ultima înfrângere în Arena Antonio Alexe fiind în meciul trei al finalei sezonului 2018-2019.

Bihorenii se vor duela cu CSO Voluntari în semifinalele campionatului, cele două întâlnindu-se ultima dată în finalul sezonului regulat, când Oradea s-a impus în Ilfov cu +16 și a încheiat pe locul secund, asigurându-și avantajul terenului propriu în primele două runde de playoff.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!