Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Ar fi contat mult și pentru fani, ar fi contat mult și pentru jucători”

Cristian Achim: „Ar fi contat mult și pentru fani, ar fi contat mult și pentru jucători”

Vineri, 8 martie, în fața propriilor suporteri, CSM Oradea a izbutit unul dintre cele mai bune meciuri din ultima perioadă, în ciuda absenței lui Abdul Gaddy, și a fost aproape de o victoria împotriva lui U-BT Cluj-Napoca.

Alb-negrii nu au renunțat la luptă și, pe final, au izbutit să revină, câștigând cu 85 la 84, într-un joc din etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Iată cum a descris Cristian Achim acest episod al rivalității dintre bihoreni și clujeni:

A fost un meci frumos, chiar foarte frumos pe alocuri. Sigur, Clujul a avut handicapul absenței lui Patrick Richard despre care știm ce fel de jucător este. Consider că ne-am dăruit foarte mult, consider că ne-am luptat cât am putut noi. Sincer, consider că am avut și puțin ghinion. Pe de altă parte, Clujul a marcat 50% la 3 puncte cu 16 marcate. Am închis discuția despre baschet în momentul ăsta. Când marci așa, e greu să mai ai pretenții, sincer. Inclusiv cea de la finalul... care este o aruncare norocoasă dar care contează și se pune. Însă eu sunt mândru de echipa noastră, sincer. Consider că am luptat, consider că am făcut risipă de efort, consider că am avut o atitudine foarte bună. Sigur că este stupid să spun așa dar consider că am fi putut să câștigăm și noi, chiar dacă rezultatul este cel care este. În mod evident, nu poți să negi rezultatul că ăsta este dar, totuși, cred că am fi putut să câștigăm și noi. O recuperare nefericită după o apărare foarte bună a noastră. Nici nu știu, cred că noi am dat mingea în coș la faza aia. Nu știu exact, așa parcă mi s-a părut, nu sunt sigur. Facem apărare excepțională și e un tip-in și primim coș. În fine. Le urăm Clujului succes în meciul de miercuri.

Întrebat dacă acesta este genul de meci la finalul căruia, indiferent cine ar fi câștigat, s-ar fi putut spune că merită, tehnicianul Leilor-Roșii a răspuns astfel:

Se poate spune. Eu așa cred. Se poate spune. Chiar dacă, subiectiv fiind totuși, mi se pare că un pic am controlat noi mai mult meciul. Așa ca impresie dar asta oricum nu contează, e impresia artistică. Mi se pare că un pic, un pic parcă l-am controlat noi mai bine dar nimic nu contează pentru că n-am putut să facem o diferență care să fie decisivă. Cum ne-am depărtat puțin, cum am primit coș de trei puncte, cum ne-am depărtat puțin, cum am primit coș de trei puncte. Adică au revenit în joc extrem de ușor. Totuși niște aruncări și contestate unele dintre ele și sub presiunea minusului de pe tabelă. N-a contat.

Achim a fost întrebat și dacă, pe final, nu s-ar fi putut face mai mult pentru ca vicecampioana României să obțină victoria:

După cum ați văzut, noi nu putem să negăm realitatea. Realitatea asta a fost. Se pare că n-am putut mai mult. Repet, dacă ne legăm de ultima fază...dar ne putem lega de multe faze. Am avut aruncare deschisă, complet liber, cu Nijal acolo, la +4, complet liber. O aruncare pe care de-obicei o marcă, am avut apărare foarte bună. Uneori lucrurile curg în direcția asta. Îmi pare foarte rău pentru ei, foarte mult. Și pentru fani îmi pare foarte rău pentru că ar fi contat mult. Este exact cum spuneți, ar fi contat mult și pentru fani, ar fi contat mult și pentru jucători.

La final, antrenorul vâlcean a vorbit și despre Abdul Gaddy, Erick Neal și Nikola Markovic:

Asta depinde de acte, clubul nostru a făcut toate demersurile în termenul legal. Restul depinde de liga de America, de impresar, nu mai este treaba noastră. Clubul nostru a făcut toate hârtiile în termen util. Încă o dată, n-aș mai vrea să vorbim atât de mult despre Erick pentru că este un capitol închis. Era un jucător foarte important pentru noi. Singurul fundaș, un marcator bun dar n-are rost să mai discutăm despre aceste aspecte... Lui Markovic îi mulțumim foarte mult pentru toți anii petrecuți aici. A fost un sprijin de nădejde și al meu și al echipei. A fost un jucător care poate n-a fost cel mai bun marcator, însă a fost jucătorul care tot timpul a ținut balansul, echilibrul foarte bun și pe teren și și în vestiar. Eu, personal, îi mulțumesc foarte mult pentru că știu ce rol a avut el însă, pe de altă parte, n-ar mai fi jucat aici și ne bucurăm foarte tare că și-a găsit o nouă oportunitate.

În urma acestui rezultat, CSM Oradea are un bilanț de 10-3 în Top 10, însă rămâne la o diferență considerabilă față de FC Argeș Basketball (7-5), ocupanta poziției a treia.

*foto: fiba.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Papa Coach tace și face..
    Papa CoAch crede că-i puteam bate, iar sala a văzut asta în mod clar, în vreme ce Coco nuts Silvă crede că ei sînt favoriții la titlu. De aici continuă finalul sezonului, am văzut cîte parale face pomul lăudat, nouă ne vine Lewis Alcindor la țanc, lor le vine leul britanic și vrea să le spargă coconuts-urile și fiecare se află acolo unde merită! Se vede însă căderea suferită de Silvă de după meciul lui de selecționer bătut de o echipă de underdogs. Aici s-a schimbat tendința sezonului lui de antrenor, aici a început corabia să ia apă, aici s-a fisurat nuca de cocos...

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Kalone Marl :

    A venit primavara
    A inflorit floricele și pasarele calatoare se intoarce din tari calde. Nu toate pasarele. Unele nu a plecat deloc. Ele a ramas mereu aici in cap la fratele vitreg Mamelon. Impreuna cu pasarele frate vitreg Mamelon viseaza nuci si apa umeda. Tata a mers la doctir si a spus ca frate Mamelon se sparge la nuci si asa are vis umede. Doctor a spus la tata ca nu poate sa opreasca fantezie mare din cap de la fratele vitreg. Ca sa lase pe el cu nuci si pasaraele ca mai bine este asa. Atunci Tata a trimis pe Mamelon la gaini sa curete cotet. Mamelon vorbeste acum ca si gainile coaaAch coaaAch coaaAch coaaAch. Mamelon fericit in cap la el cu pasarele preferate.

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde
  • wemby :

    Conjugarea verbului
    eu marchez
    tu marci
    El/ea marcă
    Noi marcăm
    Voi marcați
    Ei/ele ? (aș zice ”marchează”, dar cred că dl Achim ar spune ”marcă”)
    În altă ordine de idei, mulțumim David Istrate că l-ai citat pe domnul Achim fără a-i corecta răspunsurile. Așa nu o să mai poată să vă acuze că ați scos din context, și observăm și noi că nu doar engleza e grea.

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Granatica
      Asta de fapt ii lipsește lui Achim pt a fi un antrenor bun - gramatica!
      Mulțumim @wemby!
      Propun ca pe viitor sa existe și examen la limba și literatura română pt a deveni antrenor.

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      David Istrate
      Putem avea și înregistrarea video?

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    • wemby:

      Si-a angajat Achim avocat
      Nu doar gramatica lipseste din cadrul acestui interviu. Ci si logica din gandire. De asemenea, se identifica multe expresii aruncate fara a avea vreo semnificatie anume (i.e. "Așa ca impresie dar asta oricum nu contează, e impresia artistică."). Multe repetitii, care ma indoiesc ca au fost spuse cu rol "artistic" de a accenta vreun mesaj.
      Am subliniat si eu ce era mai evident. Daca nu poti exprima coerent o idee in limba natala, oare cat de bien poti exprima in engleza o schema de joc? Daca nu poti sa gandesti un raspuns logic la cateva intrebari, cat de bine poti gandi scheme care sa te ajute in momente tensionate?
      Domnule @jordan23, linistiti-va putin, ca nu e cazul sa fiti atat de pasiv-agresiv :)

      cu 1 lună în urmă (09.03.2024)
    Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    broz
    trust the process

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!