Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: "Aș vrea să nu mai fim considerați învingători înainte de a juca meciul"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.03.2012

Cristian Achim, antrenorul principal al lui CSM Oradea, a explicat succesul echipei sale împotriva Energiei Rovinari, scor 79-76, în etapa a 25-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin.

"A fost un meci foarte greu pentru noi și sunt fericit pentru faptul că am învins. Cei de la Rovinari nu au cedat și au avut o revenire foarte bună pe final. Mă bucură că în ultimele momente am reușit să gestionăm această situație.
Cred că un aspect foarte important, decisiv într-o oarecare măsură, a fost raportul recuperărilor ofensive. Noi am avut 17 și ei doar 3. În plus, este a 6-a victorie consecutivă ceea ce este, cred, o premieră pentru noi."

Tehnicianul bihorenilor a subliniat faptul că acest gen de meciuri nu sunt înainte câștigate:

"Aș vrea să înțeleagă toată lumea că atunci când spun că întâlnim un adversar bun chiar vorbesc serios. Energia Rovinari are o echipă bună și dispune de jucători care îmi plac foarte mult. În ceea ce privește echipa noastră știți foarte bine că în urma muncii depuse am ajuns într-o poziție în care ne putem bate la victorie împotriva oricărei echipe. Însă nu avem un nivel care să ne permită statutul de favoriți cerți împotriva echipelor precum Rovinari. Aceste meciuri trebuie câștigate în teren, prin muncă, dăruire și inteligență. Să nu aveți impresia că dacă jucăm pe teren propriu cu Energia Rovinari este obligatoriu ca noi să câștigăm." 

Referitor la desprinderea echipei orădene din finalul primei reprize, respectiv la revenirea adversarului din final, Achim a spus următoarele:

"Am avut un sfert al doilea foarte bun din punct de vedere ofensiv. Am jucat colectiv și s-a înscris foarte mult de la distanță. Acest lucru a fost posibil și după ce Lupusavei a fost schimbat, când ei au trecut la apărare zonă. Noi am înscris vreo patru coșuri de trei puncte împotriva ei și astfel ne-am desprins destul de mult.

E posibil să existe o problemă psihologică, dar nu suntem noi un fenomen din acest punct de vedere. La orice nivel vorbim există desprinderi și reveniri. Așa este baschetul. E un sport în care se marchează cel mai mult și există momente de acest gen.
Noi ne-am apărat zonă atât pe sfârșitul sfertului 1, cât și în cel de-al doilea, iar acest sistem ne-a ajutat. Ei nu au reușit să puncteze cu regularitate în aceste condiții. Însă, în sfertul 4 ei au jucat exact așa cum noi nu ne-am pregătit și era să ne coste scump."

Întrebat dacă a pregătit în mod special jucătorii la aruncări pentru acest meci în condițiile în care Energia Rovinari a lăsat deliberat spațiu unor jucători (Dani Popescu și Ivan Stefanovic) în spatele semicercului la meciul precedent, antrenorul orădenilor a negat:

"Nu am pregătit astfel meciul deși am luat în calcul o asemenea ipoteză. M-am și gândit la ce jucător vor opta să nu se apere, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, noi am avut câteva minute în care am jucat cu Horia Hora. El a avut trei aruncări deschise într-o perioadă scurtă, dar nu a reușit să înscrie. Mi-a părut rău pentru el, însă în acel moment nu am avut altă variantă și a trebuit să-l scot din teren."

Antrenorul orădenilor a fost chestionat și pe seama arbitrajului, respectiv a ultimei faze:

"Despre ultima fază nu pot să spun că cu exactitate, dacă a fost sau nu fault. Eu înclin să cred că nu a fost. Însă meciul nu a fost decis de arbitraj. Fie că vorbim despre faza respectivă, fie despre toată maniera. Dacă este necesar putem să luăm înregistrarea și discutăm fazele pe care le doriți."

În încheiere, Cristian Achim a refuzat să facă prea multe calcule referitor la poziția în care CSM Oradea va termina sezonul regulat respectiv la adversarul pe care consideră că îl va întâlni în primul tur al playoff-ului:

"S-au făcut foarte multe calcule și prezentate variante. Există o grămadă de necunoscute astfel încât e greu de prevăzut ce va fi. Cert este că vom încerca să câștigăm tot până la finalul sezonului regulat și atunci vom vedea pe ce poziție terminăm."

Foto: www.oradeapress.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • adinass :

    Prea mult
    Cum puteti acorda atat spatiu acestui antrenor care in tot ce spune debiteaza numai enormitati.Cum naibii nu am fost favoriti cand am castigat si in deplasare.Nu mai merg la sala din cauza lui Achim,stau si ma uit la televizor.Atentie la time out cum sta si se uita la indicatiile pe care le dau jucatorii.Pacat de lotul de sportivi de exceptie.

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Aha !!
    Inseamna ca te simti stingher intr-o sala cu 1.600- 1.800 de spectatori pe meci. Eu il prefer pe Achim pe banca si pe tine in fata televizorului. Numai bine.

    cu 12 ani în urmă (29.03.2012) Raspunde
  • just bball :

    @adinass
    esti prost mai nene! si spun asta pentru ca nu observi ce a facut Achim cu echipa din Oradea. Sa urci asa in clasament de la un sezon la altu nu e noroc. e MUNCAAAAAAAAAAAAA! ma irita persoanele care comenteaza aiurea si debiteaza (sincer tu debitezi enomitati mai aiurea ca si Achim, dupa spusele tale).

    cu 12 ani în urmă (30.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!