Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Au câțiva jucători de o calitate individuală de netăgăduit”

Cristian Achim: „Au câțiva jucători de o calitate individuală de netăgăduit”

Miercuri, 18 decembrie, în Arena Antonio Alexe din Oradea, gazdele primesc vizita lui Ironi Ness Ziona, o formație clasată pe locul al 4-lea în Israel. Meciul face parte din etapa a doua a fazei secunde din FIBA Europe Cup.

La conferința de presă organizată după derby-ul cu U-BT Cluj-Napoca din campionat, l-am rugat pe Cristian Achim să prefațeze confruntarea cu Ironi Ness Ziona.

Nu am ce să spun pentru că nu i-am văzut deloc. Nu știu dacă e bine sau rău, dar eu am un stil în care nu mă pot concentra la două meciuri. Poate alții reușesc, eu unul nu. Pentru mine a urmat meciul cu Clujul, eu am stat trei zile și m-am focusat și am făcut toate analizele posibile și am făcut antrenamentele așa cum am știut eu pentru meciul cu Clujul. Habar n-am nimic despre ei în acest moment. Tot ce știu este că au vreo câțiva jucători de o calitate individuală de netăgăduit. Am auzit de jucători care au evoluat în NBA vreo 300 de meciuri. Atât știu. Noi am jucat în Champions League cu campioana Israelului și știu ce mă așteaptă. Echipe cu foarte mulți jucători americani, de o calitate individuală excepțională și atletici. Dacă îi lași o secundă singuri nu vor ezita să te pedepsească în prima secundă. Îi cunosc stilul pentru că urmăresc meciurile din Israel. Acolo nu contează tactica, ci calitatea individuală și atleticismul sunt la un nivel extraordinar. Sigur e o echipă cu un buget care nu se poate compara cu al nostru și atunci poate că ei sunt favoriți. Nu știu, vom vedea. Eu, tot ce sper, este să dăm tot ce putem la fiecare meci. Că poți mai puțin sau mai mult într-un meci, e în regulă. Dar să dai tot ce poți. Eu mereu am vorbit despre „testul oglinzii”. În momentul în care intri în vestiar și te duci la duș, te uiți în oglindă. Dacă tu ești mulțumit cu ce ai realizat, poți să ai o seară execrabilă. Poți să o ai. Am văzut jucători foarte mari care au avut câte o seară proastă: Michael Jordan, Vassilis Spanoulis, cine vreți voi, De Colo. Se întâmplă. Problema e să ai atitudinea care trebuie, să dai tot ce poți. Dacă dai tot ce poți, te uiți în oglindă și zici că atât ai putut, e în regulă. Eu asta îmi doresc și pe asta pun accent de fiecare dată.”

Jocul va începe la ora 19:00 și va fi transmis, în direct, pe canalul de Youtube FIBA.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!