Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Consider că apărarea noastră agresivă a înclinat un pic balanța”

Cristian Achim: „Consider că apărarea noastră agresivă a înclinat un pic balanța”

CSM CSU Oradea a învins-o sâmbătă, 18 martie, pe U-BT Cluj-Napoca, scor 82-74, și a izbutit astfel să rămână singura echipă din Liga Națională de Baschet Masculin cu o singură înfrângere.

Iată ce a declarat Cristian Achim la conferința de presă, organizată după încheierea jocului:

„Sunt încântat pentru numărul foarte mare de spectatori. Am avut peste 5.000 de spectatori plătitori de bilet, ceea ce este extraordinar. Consider că această afluență de spectatori este cea mai mare performanță a clubului nostru. Este o reușită de excepție în opinia mea. Mi se pare pur și simplu fabulos că la o manifestare sportivă în România am reușit să strângem un număr atât de mare de spectatori. Mulțumesc pe această cale tuturor iubitorilor baschetului care au fost prezenți la acest meci. Orădeni, clujeni și veniți chiar din alte părți pentru acest eveniment. Au fost vocali, au trăit meciul, au fost pur și simplu frumoși”, conform csmoradea.ro

În legătură cu meci în sine, tehnicianul roș-albaștrilor este de părere că defensiva a făcut diferența:

A fost un meci cu o încărcătură aparte. E firesc să fie așa. Se cunoaște rivalitatea sportivă dintre cele două echipe. În prima repriză ambele echipe au marcat foarte bine. Era normal să nu reușim să ținem acel ritm pe faza de atac. Până la urmă s-au întâlnit două echipe de top și știm bine că apărarea le face atât de bune, oricât de eficient sau productiv este atacul. Consider că apărarea noastră agresivă a înclinat un pic balanța. Clujul este o echipă foarte bună, obișnuită să joace astfel de meciuri, dar și noi suntem. Mă bucur că am reușit să câștigăm acest meci.

Achim a vorbit și despre momentul tensionat din sfertul al doilea, când Karel Guzman a fost eliminat și trimis la vestiare:

U-BT Cluj-Napoca este o echipă foarte, foarte agresivă. Extrem de agresivă și care în permanență joacă cu foarte mult contact fizic. Ei caută mai mereu o confruntare fizică, ceea ce este un teren propice pentru această echipă. Mă bucur că am rămas concentrați la joc în urma acelui incident. Bravo băieților pentru acest lucru. Nu vreau să comentez pe marginea comportamentului avut de Guzman. Nu pot și nu doresc să fac educație unui om care…nu știu, prefer să mă abțin și să nu comentez. Nu doresc să pun paie pe foc. Dacă el consideră că acesta este comportamentul corect, este problema lui și a echipei lor. Eu nu doresc să fac alte comentarii pe marginea acestui subiect. Eu îmi doresc ca jucătorii echipei noastre să fie responsabili și fair play.

Nu în ultimul rând, antrenorul Oradiei a vorbit despre recuperările ofensive izbutite de Emanuel Cățe în al doilea sfert:

Șapte recuperări ofensive a făcut Cățe. Blocajul defensiv a fost o mare problemă pentru noi. De altfel, așa a și reușit Clujul să revină. Sau și cu asta. Va trebui să corectăm acest lucru, să fim mai atenți, să lucrăm mai bine din acest punct de vedere. Pe de altă parte, haideți să admitem faptul cu U-BT are jucători de foarte mare calitate.

Returul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea va avea loc la începutul lunii aprilie, probabil în 7 aprilie.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Dl. Achim
    A pregătit bine meciul. Sunt de acord că Karel nu are nicio scuză pentru tot comportamentul avut, dar nu pot să nu fiu malițios. Dl. Achim a declarat: "Eu îmi doresc ca jucătorii echipei noastre să fie responsabili și fair play.". Se referea oare la Markovici?

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Absolut
    corect si decent ceea ce spune CoAch. In completare, as adauga ca aseara, Neal al lui a fost mai bun decat Sheperd si Gordic ai lui Silva, luati la un loc!

    cu 1 an în urmă (19.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!