Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cristian Achim: „Cum se termina acest meci dacă numărul de aruncări libere era egal?”

Cristian Achim: „Cum se termina acest meci dacă numărul de aruncări libere era egal?”

Miercuri, 7 februarie, CSM Oradea a avut ocazia de a se califica în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Pentru aceasta, gruparea bihoreană trebuia să se impună în fața lui Varese, o formație din puternicul campionat al italiei.

Vicecampioana României a început excelent partida și a dominat în prima repriză, însă oaspeții au izbutit să revină și, în cele din urmă, au câștigat cu 103 la 96, astfel că aventura lui CSM Oradea s-a încheiat în Top 16.

„Sunt extrem de dezamăgit. Mi-am pus mari speranțe înaintea acestui meci. Eu personal, colegii mei din staff și jucătorii și-au dorit foarte tare să ne calificăm. Din păcate nu am reușit. Poate și așteptările mele au fost un pic nerealiste. Totuși, am fost în postura de a juca un meci decisiv pe teren propriu. Uitându-mă pe statistică constat că am fost superiori cu o singură excepție. Această excepție este numărul de aruncări libere de care a beneficiat echipa oaspete”, a declarat Cristian Achim, conform csmoradea.ro.

Tehnicianul Leilor-Roșii a dezvoltat subiectul dezechilibrului dintre cele două formații la capitolul aruncărilor libere. CSM Oradea a avut 10/12, iar Varese 18/24.

„Nu mi se pare absolut deloc normal ca o echipă care aruncarea de 3 puncte drept principală țintă și care aruncă de peste 30 ori din spatele semicercului, tot această echipă să aibă un număr dublu de aruncări libere. Mi se pare nedrept. Cum se termina acest meci dacă numărul de aruncări libere era egal? Sau măcar apropiat de normalitate. Procentajele noastre au fost superioare la toate capitolele. Am avut mai multe recuperări. Dar pe cine interesează asta acum? Știam că dacă va fi un meci cu foarte multe puncte marcate nu vom putea să le facem față. Ei au calitatea de a juca de la un panou la altul atât de rapid. Nu am reușit să încetinim jocul”, a explicat Achim.

CSM Oradea a încheiat faza secundă a FIBA Europe Cup cu două victorii și patru înfrângeri, clasându-se pe poziția a treia în grupa N.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Life isn't fair!
    Shit is when you loose, and nothing else matters... Don't cry for me groopies, I'll be back to win Cupa this year. I'm mad baby!

    cu 2 luni în urmă (08.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    :)
    Achime Achime, mai lasa si pe altu anu viitor. Ai obosit, si jucatorii astia nici nu te simt deloc, de aia joaca de capu lor. Ca pe vremea lu Zeno si Barnette. Acum ca sezonul e gata, macar fa o radiografie clara, fii sincer cu tine si fa din Valcea o forta a baschetului romanesc. Sa se bucure si altii de talentul tau.

    cu 2 luni în urmă (08.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!